Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Google analytics 4 (gtag) modul za Magento 1.9 / Openmage

Verjetno ste že prejeli več e-poštnih sporočil od Googla, ki vas obveščajo, da se bo s 1. julijem 2023 sistem za analitiko (Universal Analytics) poslovil in ga bo treba nadgraditi z Google Analytics 4 (GA4).

Čas, ko bo analitika prenehala delovati, se bliža. Ker Magento še nima vgrajene funkcionalnosti GA4 za poročanje o dogodkih, smo se odločili izdelati lasten modul za vgradnjo v Magento 1.9 / Openmage. Na trgu obstaja nekaj plačljivih modulov, vendar smo ugotovili, da stranke poročajo o težavah pri delovanju in poročanju podatkov.

Kako točno deluje modul Google Analytics 4 za Magento 1 / Openmage?

Modul se vgradi na spletno stran, nato pa poroča GA4 informacije o vsebini, ki si jo uporabnik ogleduje. Na ta način lahko v realnem času opazujemo, kaj si stranka ogleduje in kakšne so njene akcije. 

Spodaj je seznam dogodkov, ki smo jih vgradili in jih trgovina poroča:

  • view_item - ogled produktne strani
  • view_item_list - ogled kategorije artiklov
  • add_to_cart - dodajanje artikla v košarico
  • remove_from_cart - odstranitev artikla iz košarice
  • view_cart - ogled košarice (checkout/cart)
  • begin_checkout - začetek zaključka nakupa (checkout/onepage, firecheckout, checkout/onestep,..)
  • purchase - zaključek nakupa (checkout/success)
  • sign_up – registracija uporabnika
  • login - prijava uporabnika v uporabniški račun

Podatki, ki se prikazujejo, so v obliki Google Tag (gtag) in jih naj bi po poročanju stranke prepoznal tudi Tag Manager.

Več o dogodkih si lahko preberete na spodnji povezavi: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/ga4/reference/events?client_type=gtag

Cena modula z vgradnjo znaša 150€ + DDV. Modul in njegovo vgradnjo lahko naročite preko e-pošte na naslovu podpora@degriz.net.

Dodatne modifikacij ali prilagoditve modula niso vključene v ceno. Modul je pripravljen za Magento 1.9.4.5 in za Openmage. Cena modula je za eno Magento inštalacijo (na sami instalaciji je lahko več trgovin).

Modul se ureja pod Sistem / Konfiguracija / Degriz / Gtag za Google Analytics 4 in se lahko nastavlja za posamezno trgovino v kolikor imate več trgovin preko administracije.

Seveda, če vas dogodki ne zanimajo, lahko na trgovino dodate GA4 kodo za vgradnjo brez dodatnih modulov. To lahko storite pod menijem Sistem / Konfiguracija / Splošno / Dizajn / HTML glava -> Miscellaneous Scripts.

Za vse, ki imate sistem nadgrajen na zadnjo verzijo Openmage (19.5 ali 20.1), smo dodali možnost nastavitve kode za GA4 pod menijem Sistem / Konfiguracija / Prodaja / Google API.

Verzijo svoje trgovine lahko preverite tako, da se prijavite v administracijo in preverite nogo spletne strani. zaradi varnosti in boljšega delovanja vam priporočamo, da trgovino redno posodabljate.

Za Magento 2 trenutno nimamo lastnega modula in nismo testirali alternativnih modulov. V primeru zanimanja se bo modul razvil.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri