Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Magento najnižja cena zadnjih 30 dni (sprememba zakona o varstvu potrošnikov)

V kratkem (26.01.2023) bo v uporabi nov Zakon o varstvu potrošnika zaradi katerega bo potrebnih nekaj sprememb na spletnih trgovinah. Največja sprememba je prikaz najnižja cene, ki jo je podjetje uporabljalo v zadnjih 30 dneh pred uporabo znižane cene.

Člen, ki določa spremembo:

15. člen 

(znižanje cene in razprodaja) 

(1) Pri znižanju cene blaga podjetje označi prejšnjo ceno in znižano ceno.

(2) Za prejšnjo ceno se šteje najnižja cena, ki jo je podjetje uporabljalo v zadnjih 30 dneh pred uporabo znižane cene.

(3) Ne glede na prejšnji odstavek se pri blagu, ki je na trgu manj kot 30 dni, za prejšnjo ceno šteje najnižja cena, po kateri je podjetje ponujalo blago pred znižanjem cene v obdobju, v katerem je bilo blago na trgu.

(4) Ne glede na drugi odstavek tega člena in prejšnji odstavek se v primeru neprekinjenega postopnega zniževanja cene za prejšnjo ceno iz drugega odstavka tega člena šteje cena, ki je bila najnižja cena najmanj 30 dni pred prvo znižano ceno v neprekinjenem postopnem zniževanju cene.

(5) Če je odstotek znižanja objavljen v razponu, mora najvišji odstotek znižanja zajemati najmanj eno četrtino vrednosti vsega blaga, ki je na razprodaji.

Več informacij o zakonu o varstvu potrošnikov: https://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO7054

Žal Magento platforma nima shranjenih podatkov o spremembi cen tako, da s samo osnovno funkcionalnostjo ni mogoče prikazati najnižjo ceno v zadnjih 30 dni. Ker za Magento 1.9 / Openmage verzijo ni na voljo že razvitega modula, smo za stranke sami razvili modul.

Delovanje Magento modula za najnižjo ceno zadnjih 30 dni

Modul je narejen tako, da ob spremembi cene (akcijske ali redne) na artiklu shrani spremembo ceno in izračuna najnižjo ceno v zadnjih 30 dneh. Shrani tudi cene, ki se spremenijo z aktivacijo promocijskega pravila v katalogu. Ter shranjuje cene za vsak pogled trgovine, ki se ureja.

Ko imamo podatke o zgodovini cen artikla lahko imamo nato možnost prikazati na strani artikla, kategorije ali oboje.

Uredili smo tudi administracijo tako, da imate na urejanju artikla sedaj dodaten zavihek in lahko sledite vsem spremembam v preteklosti.

Dodatno je narejen tudi prikaz vseh sprememb cen in možnost brisanja vnosov. Vnose je možno odstraniti posamezno ali vse naenkrat.

Cena modula znaša 180€ +ddv. Modul in njegovo vgradnjo lahko naročite preko emaila podpora@degriz.net.

V ceno niso zajete dodatne modifikacije oz. prilagoditve modula. Plačilo modula je za eno Magento instalacijo, na kateri je lahko več različnih trgovin. Kopiranje in nadaljnja distribucija modula ni dovoljena. Vse nadaljnje posodobitve modula bodo za kupce na voljo brezplačno. Modul ni kompatibilen z Magento 2.x verzijo in spreminjanjem cen direktno preko MySql baze.

V kolikor iščete module za ostale platforme je nekaj teh že razvitih in so na voljo spodaj:

Magento 2 modul: https://store.webkul.com/magento2-eu-price-indication-directive.html

Opencart modul: https://outnet.si/modul-najnizja-cena-30-dni-eu-omnibus/

https://www.qstom.si/opencart/moduli/zgodovina-spremembe-cen

Opomba: Zgornja dva modula nismo razvijali ali testirali.

Podatki za preteklo ceno so v Magento trgovini na voljo od namestitve modula in prve spremembe artikla oz. ob aktivaciji promocije v katalogu.

Posodobljeno 25.1.2023

Pravno obvestilo! Proizvajalec modula ni odgovoren za napačno obdelavo podatkov o najnižji ceni. Modul po namestitvi stestirajte in preverite njegovo delovanje. Prav tako ni odgovoren za napake, ki so vezane na nastavitve in omejitve strežnika ter napake v delovanju in konfiguraciji sistema Magento.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri