Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Zakaj spletni trgovci v SEO ne izključijo kategorije in menija

Ste pripravljeni narediti korak več za boljšo pozicijo organskega rezultata vaše spletne trgovine v spletnih iskalnikih kot so Google, Bing, Yahoo in drugi?

 

SEO (optimizacija spletne strani za iskalnike) je nujen dinamičen postopek pri oblikovanju spletnega mesta, da je ta v rezultatu spletnega iskalnika pozicioniran čim višje, saj višjo kot je pozicionirano spletno mesto, več ima možnosti da pridobi potencialne stranke.

 

“V povprečju 64% tržnikov konstantno izpopolnjujejo optimizacijo spletnih mest (SEO).” (Hub Spot, 2020)

Zakaj toliko časa posvetijo optimizaciji spletnih mest:

 

  • Na spletu je iz dneva v dan vse več spletnih strani, zato iskalniki z različnimi algoritmi pozicionirajo rezultat iskanja glede na spletne strani, ki bi bile za uporabnika najbolj relevantne,
  • Spletni pajki - branje indeksiranih vsebin na spletu omogoči iskalniku prepoznavanje in zbiranje informacij o spletnih mestih.

 

“Povprečno število besed, ki jih uporabnik tekom iskalne poizvedbe vnese v brskalnik je 3.” (Moz)

 

Pri dolgoročni oglaševalski aktivnosti, kot je SEO lahko naredimo dobro optimizirane kategorije za iskane ključne besede, da bo spletna trgovina konstantno dosegala visoko pozicijo med iskalnimi rezultati.

 

Preprosto povedano, bolj verjetno je, da bodo uporabniki iskali splošne ključne besede, podobne kategoriji in ne natančna imena izdelkov.

 

Primer: Iskanje določenih živil.
Kadar nekdo išče bolj po takšnih besedah v iskalnikih, kot klasični klasifikaciji vrste živila in posledično, če imamo posamezno stran namenjeno točno specifični ključni besedi lahko dobimo na njo več obiska na spletno stran.

 

Na kaj morate biti pozorni pri izdelavi kategorij in menija za SEO:

  • Analiza ključnih besed,
  • Pregled trenutnim uvrstitev po ključnih besedah,
  • Primerjava s konkurenco.

 

Revizija konkurence je prav tako dober korak za iskanje kategorij, ki jih ne uporabljate, a delujejo. Nekateri SEO-ji so narejeni samo za namene SEO-ja in imajo zelo malo vsebine za obiskovalce.

 

Kaj ponuja dobra optimizacija kategorij in menija:

  • Višja pozicija spletnega mesta,
  • Več potencialnih strank,
  • Večja prodaja,
  • Nižji stroški pri Google Ads-ih,

 

Koliko časa pa vi v povprečju posvečate optimizaciji? Kdaj ste nazadnje “osvežili” spletno mesto ali trgovino? Ne odlašajte predolgo, saj so spletni pajki konstantno v iskanju informacij o spletnih mestih in trgovinah. Mnoga spletna mesta imajo strani popolnoma prilagojene SEO in le skromen opis in so pozicionirane visoko v rezultatu iskanja in vaše potencialne stranke klikajo nanje.

 

Če vam optimizacija predstavlja prevelik izziv ali ne želite izgubljati dodatnega časa pri Degriz sodelujemo z D-studiom, ki tudi vam lahko pripravi optimalne spletne vsebine spletnega mesta, vendar zaradi vse večjega povpraševanja vse zainteresirane prosimo, da pišejo na marketing@degriz.net.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri