Menu
Zakaj spletni trgovci v SEO ne izključijo kategorije in menija

Zakaj spletni trgovci v SEO ne izključijo kategorije in menija

Ste pripravljeni narediti korak več za boljšo pozicijo organskega rezultata vaše spletne trgovine v spletnih iskalnikih kot so Google, Bing, Yahoo in drugi?

 

SEO (optimizacija spletne strani za iskalnike) je nujen dinamičen postopek pri oblikovanju spletnega mesta, da je ta v rezultatu spletnega iskalnika pozicioniran čim višje, saj višjo kot je pozicionirano spletno mesto, več ima možnosti da pridobi potencialne stranke.

 

“V povprečju 64% tržnikov konstantno izpopolnjujejo optimizacijo spletnih mest (SEO).” (Hub Spot, 2020)

Zakaj toliko časa posvetijo optimizaciji spletnih mest:

 

  • Na spletu je iz dneva v dan vse več spletnih strani, zato iskalniki z različnimi algoritmi pozicionirajo rezultat iskanja glede na spletne strani, ki bi bile za uporabnika najbolj relevantne,
  • Spletni pajki - branje indeksiranih vsebin na spletu omogoči iskalniku prepoznavanje in zbiranje informacij o spletnih mestih.

 

“Povprečno število besed, ki jih uporabnik tekom iskalne poizvedbe vnese v brskalnik je 3.” (Moz)

 

Pri dolgoročni oglaševalski aktivnosti, kot je SEO lahko naredimo dobro optimizirane kategorije za iskane ključne besede, da bo spletna trgovina konstantno dosegala visoko pozicijo med iskalnimi rezultati.

 

Preprosto povedano, bolj verjetno je, da bodo uporabniki iskali splošne ključne besede, podobne kategoriji in ne natančna imena izdelkov.

 

Primer: Iskanje določenih živil.
Kadar nekdo išče bolj po takšnih besedah v iskalnikih, kot klasični klasifikaciji vrste živila in posledično, če imamo posamezno stran namenjeno točno specifični ključni besedi lahko dobimo na njo več obiska na spletno stran.

 

Na kaj morate biti pozorni pri izdelavi kategorij in menija za SEO:

  • Analiza ključnih besed,
  • Pregled trenutnim uvrstitev po ključnih besedah,
  • Primerjava s konkurenco.

 

Revizija konkurence je prav tako dober korak za iskanje kategorij, ki jih ne uporabljate, a delujejo. Nekateri SEO-ji so narejeni samo za namene SEO-ja in imajo zelo malo vsebine za obiskovalce.

 

Kaj ponuja dobra optimizacija kategorij in menija:

  • Višja pozicija spletnega mesta,
  • Več potencialnih strank,
  • Večja prodaja,
  • Nižji stroški pri Google Ads-ih,

 

Koliko časa pa vi v povprečju posvečate optimizaciji? Kdaj ste nazadnje “osvežili” spletno mesto ali trgovino? Ne odlašajte predolgo, saj so spletni pajki konstantno v iskanju informacij o spletnih mestih in trgovinah. Mnoga spletna mesta imajo strani popolnoma prilagojene SEO in le skromen opis in so pozicionirane visoko v rezultatu iskanja in vaše potencialne stranke klikajo nanje.

 

Če vam optimizacija predstavlja prevelik izziv ali ne želite izgubljati dodatnega časa pri Degriz sodelujemo z D-studiom, ki tudi vam lahko pripravi optimalne spletne vsebine spletnega mesta, vendar zaradi vse večjega povpraševanja vse zainteresirane prosimo, da pišejo na marketing@degriz.net.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.