Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

POMEMBNO: Spletne trgovine in novosti

Aktualno: Obračun davka po 1.7.2021

Spletna trgovina bo s 1. julijem 2021 doživela velike spremembe pri obdavčitvi z DDV. Slovenski trgovci bodo morali zaračunavati kupcem DDV države, kamor pošljejo izdelke.

Če podjetje v drugi državi EU še ni identificirano za namen DDV, ker ni preseglo trenutno veljavne mejne vrednosti 35.000 EUR, naj bo pozorno, saj znaša nova mejna vrednost za prodajo blaga na daljavo 10.000 EUR za vse države EU skupaj.

V kolikor se torej podjetje bliža mejni vrednosti 10.000 EUR, naj se pravočasno registrira v sistem VEM ali pa pridobi DDV številke vseh držav EU, iz katerih prihajajo končni potrošniki.

Zavezanci za DDV v Sloveniji, morajo zagotoviti, da spletna trgovina upošteva stopnje posamezne države, kamor je blago poslano. Pomembno je tudi, da je zaračunana pravilna stopnja, ki pritiče posameznemu izdelku. V ta namen je javnosti na voljo pripomoček Evropske komisije, preko katerega imamo vpogled katera stopnja velja za katere kategorije izdelkov. Za ugled različnih davčnih stopnje po državah kliknite tukaj.

Spremembe si lahko v svojih Magento trgovinah uredite na naslednjih povezavah:

Magento 1: Prodaja / Davek / Urejanje davčne stopnje

Magento 2: Trgovine / Davki / Davčna območja in stopnje

Nove trgovine: Razpisi za sredstva

Po neuradnih podatkih naj bi se v bližnji prihodnosti (v roku 1-3 mesecev) ponovno odprli vavčerji za izgradnjo spletne trgovine. V kolikor bi vam bila za vas prijava aktualna smo sami v sistemu izvajalcev in vam lahko pripravimo ponudbo za izdelavo trgovine tako, da boste imeli vse pripravljeno za prijavo. Število sredstev je bilo namreč do sedaj vedno omejeno in so jih dobili tisti, ki so s prijavami pohiteli.

Magento 2: Nova video navodila

Za Magento 2 sisteme smo pripravili nekaj krajših video navodil za urejanje:

Magento 1: Težave pri prijavi zaradi spam zaščite

Vse Magento (<1.9.4.5) trgovine, ki imajo vgrajeno spam zaščito za Recaptcha se je zaradi sprememba vgrajene Recaptcha kode pojavila težava pri prijavi na e-novice in registraciji zaradi konflikta javascript datotek. Potrebno je posodobiti Prototype knjižnico. Priporočljivo je, da v kolikor boste uporabljali še naprej Magento 1 trgovine, da se te nadgradijo na Openmage.

Openmage je neuradni razvoj za Magento 1 in nudi boljše delovanje in več varnosti saj se je sistem od zadnje uradne verzije precej nadgradil/spremenil. Samo nadgradnjo smo naredili že na večih trgovinah in ni bilo večjih težav. Nadgradnja z odpravo napak vzame okvirno 2h dela in vam jo lahko uredimo preko naše podpore na e-mailu podpora@degriz.net.

Več o Openmage sistemu: https://www.openmage.org/

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri