Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Magento 2 spletna trgovina - SAOP iCenter sinhronizacija

SAOP iCenter je namenjen večjim podjetjem, ki imajo zahtevnejše poslovne procese. iCenter je nameščen v okolje uporabnika, tako da ta sam razpolaga s podatkovno bazo. Sam sistem omogoča povezovanje preko API vmesnika, ki ima izpostavljene endpointe preko Swagger vmesnika.

Funkcionalnost

Sinhronizacijski sistem trenutno omogoča naslednje funkcionalnosti:

  1. Sinhronizacija izdelkov: Sinhronizacijski sistem v rednih časovnih presledkih drži usklajevanje med Magento spletno trgovino in SAOP iCentrom. Iz SAOP iCentra pobere produkte in njihovo zalogo ter vrednosti pošlje preko Magento REST servisa v Magento bazo. Odvisno od konfiguracije, se lahko nastavi, da sistem nove izdelke vpiše v Magento sam, lahko pa to naredi tudi uporabnik.
  2. Sinhronizacija subjektov: Sinhronizacijski sistem skrbi za usklajevanje subjektov med Magentom in SAOP iCentrom. Preko REST servisa prebere naročila in v primeru, da subjekt naročila v SAOP iCentru ne obstaja, le tega vpiše.
  3. Prenos naročil iz Magenta v SAOP iCenter: Preko REST servisa sinhronizacijski sistem prebere naročila iz Magenta in jih vpiše preko API vmesnika v SAOP iCenter. Pri tem skrbi za sinhronizacijo izdelkov in subjektov. Statusov naročila trenutno iz SAOP ne vrača v Magento.
  4. Prenos računov iz SAOP iCenter v Magento: Sistem preko API vmesnika prebere račune in jih preko REST servisa pošlje v Magento. Rest servis v Magento je nadgrajen in mu je tako omogočeno, da sinhronizator pošlje tudi priponke. Priponke so računi pridobljeni iz SAOP iCentra.

Tehnična rešitev

Sinhronizacijski sistem je razvit v Java Spring Boot tehnologiji in kot tak teče na poljubnem operacijskem sistemu. Zgrajen je generično in omogoča enostavno preklapljanje med poljubnim kon?nim sistemom, kar omogoča, da lahko končni uporabnik izbira ERP rešitev, ki mu najbolj ustreza.

Zaradi svoje zasnove so vključeni tudi nastavki za ESB kot je recimo Kafka, s čimer se namesto rednega časovnega proženja aktivira tudi dogodkovno osnovan sistem, s čimer se naročila prenašajo v realnem času.

Sinhronizacijski sistem je popolnoma konfigurabilen in se v največji možni meri lahko prilagodi uporabniku in njegovim procesom.

Obdelava naročil spletne trgovine

Naročila normalno obdeluje v iCentru - podobno, kot da bi jih kreirali ročno. V primeru sinhronizatorja jih ta v iCenter potisne tako ,da ni potrebnega prepisovanja podatkov. Tam se naročila obdela in iz njih naredi račun. Nato sistem ta račun, prenese nazaj v Magento, kot priponko in ga pošlje preko emaila. Takšno naročilo gre v invoiced oz. obdelavo naročila. Če ima naročilo že obdelano dostavo (shipped) se naročilo zaključi (complete). V nasprotnem primeru potrdite preko administracije Magente še dostavo in ko sta oba statusa potrjena je zadeva zaključena. Račun naročila se avtomatsko odpošlje vi morate odposlati samo še naročeno. Če uporabljate enega izmed naših modulov si lahko preko administracije trgovine tudi natisnete nalepke, ki jih prilepite na paket.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri