Menu
Magento 2 spletna trgovina - SAOP iCenter sinhronizacija

Magento 2 spletna trgovina - SAOP iCenter sinhronizacija

SAOP iCenter je namenjen večjim podjetjem, ki imajo zahtevnejše poslovne procese. iCenter je nameščen v okolje uporabnika, tako da ta sam razpolaga s podatkovno bazo. Sam sistem omogoča povezovanje preko API vmesnika, ki ima izpostavljene endpointe preko Swagger vmesnika.

Funkcionalnost

Sinhronizacijski sistem trenutno omogoča naslednje funkcionalnosti:

  1. Sinhronizacija izdelkov: Sinhronizacijski sistem v rednih časovnih presledkih drži usklajevanje med Magento spletno trgovino in SAOP iCentrom. Iz SAOP iCentra pobere produkte in njihovo zalogo ter vrednosti pošlje preko Magento REST servisa v Magento bazo. Odvisno od konfiguracije, se lahko nastavi, da sistem nove izdelke vpiše v Magento sam, lahko pa to naredi tudi uporabnik.
  2. Sinhronizacija subjektov: Sinhronizacijski sistem skrbi za usklajevanje subjektov med Magentom in SAOP iCentrom. Preko REST servisa prebere naročila in v primeru, da subjekt naročila v SAOP iCentru ne obstaja, le tega vpiše.
  3. Prenos naročil iz Magenta v SAOP iCenter: Preko REST servisa sinhronizacijski sistem prebere naročila iz Magenta in jih vpiše preko API vmesnika v SAOP iCenter. Pri tem skrbi za sinhronizacijo izdelkov in subjektov. Statusov naročila trenutno iz SAOP ne vrača v Magento.
  4. Prenos računov iz SAOP iCenter v Magento: Sistem preko API vmesnika prebere račune in jih preko REST servisa pošlje v Magento. Rest servis v Magento je nadgrajen in mu je tako omogočeno, da sinhronizator pošlje tudi priponke. Priponke so računi pridobljeni iz SAOP iCentra.

Tehnična rešitev

Sinhronizacijski sistem je razvit v Java Spring Boot tehnologiji in kot tak teče na poljubnem operacijskem sistemu. Zgrajen je generično in omogoča enostavno preklapljanje med poljubnim kon?nim sistemom, kar omogoča, da lahko končni uporabnik izbira ERP rešitev, ki mu najbolj ustreza.

Zaradi svoje zasnove so vključeni tudi nastavki za ESB kot je recimo Kafka, s čimer se namesto rednega časovnega proženja aktivira tudi dogodkovno osnovan sistem, s čimer se naročila prenašajo v realnem času.

Sinhronizacijski sistem je popolnoma konfigurabilen in se v največji možni meri lahko prilagodi uporabniku in njegovim procesom.

Obdelava naročil spletne trgovine

Naročila normalno obdeluje v iCentru - podobno, kot da bi jih kreirali ročno. V primeru sinhronizatorja jih ta v iCenter potisne tako ,da ni potrebnega prepisovanja podatkov. Tam se naročila obdela in iz njih naredi račun. Nato sistem ta račun, prenese nazaj v Magento, kot priponko in ga pošlje preko emaila. Takšno naročilo gre v invoiced oz. obdelavo naročila. Če ima naročilo že obdelano dostavo (shipped) se naročilo zaključi (complete). V nasprotnem primeru potrdite preko administracije Magente še dostavo in ko sta oba statusa potrjena je zadeva zaključena. Račun naročila se avtomatsko odpošlje vi morate odposlati samo še naročeno. Če uporabljate enega izmed naših modulov si lahko preko administracije trgovine tudi natisnete nalepke, ki jih prilepite na paket.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.