Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Vaši kupci samo gledajo in NE kupujejo?

Navdušite jih, da opravijo nakup!

„Samo gledam.“ Vsak izmed nas je že kdaj uporabil to frazo v trgovini, ko se nam je približala prodajalka ali prodajalec z vprašujočim pogledom ravno, ko smo si ogledovali novo električno kosilnico ali rdeče čevlje. Če lahko v fizični trgovini dober prodajalec s spretnim jezikom in iskrico v očeh doseže, da stranka navdušeno seže v denarnico, tega pristnega osebnega stika v spletni trgovini nimamo. Vendar, ne obupajte, vse še ni izgubljeno. Predstavljamo vam osem (8) naših predlogov kako lahko vaše obiskovalce vzpodbudite, da opravijo nakup. In ne, nismo rekli silite :).

1. Skrbno izbirajte svoje besede.

Vsak spletni trgovec sanja o idealni stranki, ki obišče spletno mesto, vidi artikel / ponudbo / storitev, se navduši in takoj opravi nakup. V realnosti se povprečna oseba 7x vrne na stran, preden se odloči za nakup. Torej, kako lahko vaše obiskovalce navdušite, da bodo končno le opravili nakup? Najbolj preprosta in enostavna metoda je, da napišete besedilo svoje ponudbe tako, da pri pisanju opisov vaših produktov ali storitev izpostavite rešitve, ki jih ponujate za težave vaših obiskovalcev, prednosti ki jih imajo vaši artikli (ne lastnosti) pri zadovoljevanju njihovih potreb. Pri tem bodite pozorni, da uporabite pravilen izbor besed. Besede, ki prodajajo: znižano, novo, prihranek, ne spreglej, enkratna priložnost, samo X dni, gratis, le, že, ...

2. Ponujajte časovno ali količinsko omejene akcije.

Količinska ali časovna omejenost ponudbe je večkrat dober razlog za nakup. V kolikor imate na zalogi količinsko omejeno zalogo artiklov, lahko izpostavite na primer napis „Samo še x artiklov na zalogi.“. Poskusite vaše artikle ponujati v okviru znotraj časovno omejene ponudbe, količinsko omejene ponudbe, dnevnega ali tedenskega znižanja, ali jim ponudite brezplačno dostavo.

3. Izkoristite barve v svojo korist

Različne barve imajo različne vplive na možgane ljudi. Na primer siva barva na nas deluje zdolgočaseno. Ob zeleni barvi dokazano pomislimo na naravo in zanimivo, na denar. Rdeča in oranžna barva ter njune barvne nianse vzpodbujata občutek nujnosti in s tem nakupa. Ni nujno, da preoblečete vašo spletno mesto v rdečo ali oranžno barvo, predlagamo, da uporabite njun vpliv na strateških mestih, na primer s rdečo barvo obarvajte puščico ter tako izpostavite CTA („Call to Action“) ali pa s oranžno obarvate gumb za košarico.

4. Bodite dosegljivi za vprašanja

Če obiskovalci vaše spletne strani oziroma potencialni kupci v realnem času ne morejo najti potrebnih informacij o izdelkih, ki jih potrebujejo, lahko hitro obupajo nad nakupom ter zapustijo vašo spletno stran ter odidejo h konkurenci. Tu vam je lahko v veliko pomoč pogovor v živo. Spletni podjetniki, ki so dodali »live chat« oziroma pogovor v živo v svojo spletno trgovino, so doživeli občutno rast prodaje, nekateri tudi do 40%. In to samo zato, ker so bili sposobni odgovoriti na vprašanja obiskovalcev vezano za dostavo izdelkov, njihovo velikost in ostalo, brez da so ti zapustili njihovo produktno stran.

Mnogi uporabljajo tehnologijo Olark, ki ima obstoječ Magento modul in je odlična rešitev za prodajne agente ter predstavnike storitev za kliente. Obstaja pa še veliko drugih podobnih možnosti pomoči ali pogovorov v živo za Magento prodajalce, ki imajo enake lastnosti (poročanje, komunikacija s klienti, brezhibna integracija, videz spletne aplikacije, itd), kot je na primer Zopim, ki vam ponuja 14 dnevno brezplačno uporabo, da se najprej prepričate o njegovi funkcionalnosti.

5. Uporabljate resnična mnenja kupcev

Vaši kupci so tisti, ki uporabljajo vaše artikle ali vaše storitve. Dajte jim priložnost, da izrazijo svoje mnenje! Ne samo zato, ker lahko dobite neprecenljive povratne informacije o vaših artiklih ali storitvi, temveč lahko (ob privolitvi vaših strank) uporabite njihova mnenja zato, da navdušite potencialne kupce o kvaliteti vaše ponudbe.

6. Opazujte vedenje vaših obiskovalcev

Spremljate dogajanja na vašem spletnem mestu. Kdo in kdaj je opravil nakup, kako so kupci našli pot na vaše spletno mesto in kaj delajo na njem so bistvena vprašanja, na katera morate znati odgovoriti. V kolikor je mogoče, personalizirajte vsebino spletnega mesta za obstoječe kupce, ponudite pakete, ki se ujemajo z njihovimi preteklimi nakupi ali jim ponudite ugodnost za njihov naslednji nakup. V kolikor opazite, da želijo zapustiti vašo spletno stran, jim lahko prikažete pop-up s ponudbo namenjeno samo njim: brezplačno dostavo ali kodo za popust. Predlagamo, da uvozite svoj katalog artiklov na Facebook in z Facebook dinamičnimi oglasi prikazujete zgolj artikle, za katere so izrazili interes.

7. Spomnite z elektronskim sporočilom

Zelo velikokrat se zgodi, da obiskovalci spletne trgovine gledajo želeni artikel in njegov opis, ga dodajo v košarico, nato pa iz različnih razlogov nakupa ne dokončajo. V kolikor so v košarico vpisali svoj elektronski naslov, jih lahko nanj spomnite. Kar nekaj ljudi vam bo hvaležnih za gesto, vi pa lahko pridobite nove kupce ali motivirate obstoječe k novem nakupu. Pri tem si lahko pomagate z modulom za obveščanje preko emaila. Uporabni primeri modula so ob zapuščeni košarici, neaktivnosti uporabnika (sporočilo čez par mesecev neaktivnosti) , teden po nakupu, leto po nakupu, ob neplačilu predračuna itd.

8. Zahvalite se z majhno pozornostjo.

Čestitamo, vaši obiskovalci so uspešno opravili nakup na vašem spletnem mestu. Vaše delo pa še zdaleč ni končano. Da bodo nakup ponovili, predlagamo,da poskrbite zato, da bodo paket dobili v dogovorjenem času, na pravi naslov, brez nepotrebnih komplikacij. Da si vas bodo zapomnili, paketu priložite majhno pozornost – kodo za popust, simpatično sporočilo ali uporabno darilce. Uspeh ne bo izostal!

Vsak izmed nas ima pomisleke pri nakupovanju, še posebej, če o željenem artiklu nima dovolj informacij. V spletni trgovini je pomembna predvsem kakovost in skrb za stranke. Zato je bistveno, da pri spletnem nakupovanju obiskovalcem zagotovite dobro napisana besedila z resničnimi in relevantnimi informacijami, očem prijeten dizajn, časovno ter količinsko omejene ponudbe, razširitve z možnostjo direktnega stika, ter jasen, logičen ter enostavni potek nakupa. Z majhnim darilcem ali sporočilom pa boste nanje naredili izjemen vtis.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri