Menu
Skrivnost dolgorocno učinkovite Adwords kampanje

Skrivnost dolgorocno učinkovite Adwords kampanje

Ste se tudi vi že sami lotili Adwords oglaševanja, porabili precej ur za razumevanje te vrste spletnega oglaševanja, že prišli do nekaj dobrih rezultatov a čez čas ugotovili, da je kljub vsem vašem trudu, celotna struktura Adwords računa bila napačno zastavljena? Ste mogoče v času oglaševanja spreminjali strukturo vašega spletnega mesta in vse po tem niste več imeli enako dobrih rezultatov kot ste jih imeli pred spremembo? Ne glede na to, kakšno je vaše spletno mesto, v vseh primerih je najprej potrebno postaviti dobre temelje novega Adwords računa, a tudi preden se lotite gradnje temeljev je potrebne nekaj priprave.

 

1.) Določitev namena
Ne glede na to, kakšno je vaše spletno mesto, če želite na njega pripeljati več kvalitetnih in relevantnih obiskovalcev, med kateri so lahko tudi vaši kupci, si je potrebno preden začnete z delom vzeti nekaj časa in si odgovoriti na zelo pomembno vprašanje in sicer KAKŠEN JE VAŠ NAMEN OZIROMA KAJ ŽELITE DOSEČI?

Na podlagi odgovora na to zelo pomembno vprašanje se lahko pripravi celotna strategija vašega Adwords računa. Nameni so lahko zelo različni in sicer:

  • Spletna prodaja
  • Pridobivanje leadov
  • Pridobivanje emailov

 

Verjetno ste opazili, da je Adwords izjemno napredno orodje, ki ponuja zelo veliko nastavitev, ki lahko neizkušenega oglaševalca kaj hitro zbegajo, še posebej če ta nima pred očmi ves čas jasnega namena. Za izkušenega oglaševalca pa vse te številne nastavitve ponujajo širok izbor orodij s katerimi lahko razpolaga, da lahko oglaševalsko kampanjo pripelje do optimalnih rezultatov.

 

2.) Postavitev strukture
Ko je jasno določen namen se je veliko lažje odločati katero vrsto kampanje izbrati, ter kakšne nastavitve uporabiti za posamezno skupino oglasov, oglas, ali pa za posamezno ključno besedo.

A vse to je šele začetek in za vas le boljše izhodišče, za dejansko vzpostavitev učinkovitega Adwords računa. V drugi fazi si je potrebno vzeti nekaj več časa za analizo spletnega mesta, dobro analizirati zgradbo samega spletnega mesta in razmisliti o:

  • Zgradbi in postavitvi kategorij ter podkategorij.
  • Glavnih vrednotah in glavnih prednostih.
  • Naboru glavnih ključnih besed.

 

Najbolje si je samo strukturo pred začetkom narisati in si jasno zapisati ključne točke, ki so pomembne za začetek vzpostavitve Adwords računa. Šele, ko imate jasno določen namen, ter ko vam je struktura spletnega mesta povsem jasna, se lotite dejanskega dela znotraj tako kompleksnega orodja kot je to Adwords.

Ves čas imejte v mislih, da je potrebno z strukturo Adwords računa uponazoriti zgradbo spletnega mesta, le tako boste dosegli maksimalno učinkovitost in le tako boste imeli postavljene dobre temelje za učinkovit Adwords račun.

 

3.) Za zgled imejte gradnjo hiše
Na prvi pogled Adwords in hiša nimata prav nič skupnega, a simbolično imata skupnega zelo veliko. Ste že kdaj videli gradbince, ki se lotijo gradnje hiše pri strehi? Na žalost se večina oglaševalcev prvo loti vseh naprednih in kompleksnih tehnik oglaševanja, a osnovo kar preskočijo in kar pozabljajo na določitev jasnega namena in postavitve kvalitetne strukture Adwords računa.

Tako kot je pred začetkom gradnje hiše potrebno pridobiti prvo vso dokumentacijo in pripraviti načrt, je enako pomembna priprava tudi pri spletnem oglaševanju. V kolikor katerega izmed nujno potrebnih korakov izpustimo, obstaja možnost, da se naša hiša čez nekaj let podre in enako je tudi pri Adwords oglaševanju.

 

Kontaktirajte nas in dovolite nam, da vam pomagamo pri pripravi kvalitetnih temeljev vašega Adwords računa.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.