Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Skrivnost dolgorocno učinkovite Adwords kampanje

Ste se tudi vi že sami lotili Adwords oglaševanja, porabili precej ur za razumevanje te vrste spletnega oglaševanja, že prišli do nekaj dobrih rezultatov a čez čas ugotovili, da je kljub vsem vašem trudu, celotna struktura Adwords računa bila napačno zastavljena? Ste mogoče v času oglaševanja spreminjali strukturo vašega spletnega mesta in vse po tem niste več imeli enako dobrih rezultatov kot ste jih imeli pred spremembo? Ne glede na to, kakšno je vaše spletno mesto, v vseh primerih je najprej potrebno postaviti dobre temelje novega Adwords računa, a tudi preden se lotite gradnje temeljev je potrebne nekaj priprave.

1.) Določitev namena

Ne glede na to, kakšno je vaše spletno mesto, če želite na njega pripeljati več kvalitetnih in relevantnih obiskovalcev, med kateri so lahko tudi vaši kupci, si je potrebno preden začnete z delom vzeti nekaj časa in si odgovoriti na zelo pomembno vprašanje in sicer KAKŠEN JE VAŠ NAMEN OZIROMA KAJ ŽELITE DOSEČI?

Na podlagi odgovora na to zelo pomembno vprašanje se lahko pripravi celotna strategija vašega Adwords računa. Nameni so lahko zelo različni in sicer:

  • Spletna prodaja
  • Pridobivanje leadov
  • Pridobivanje emailov

Verjetno ste opazili, da je Adwords izjemno napredno orodje, ki ponuja zelo veliko nastavitev, ki lahko neizkušenega oglaševalca kaj hitro zbegajo, še posebej če ta nima pred očmi ves čas jasnega namena. Za izkušenega oglaševalca pa vse te številne nastavitve ponujajo širok izbor orodij s katerimi lahko razpolaga, da lahko oglaševalsko kampanjo pripelje do optimalnih rezultatov.

2.) Postavitev strukture

Ko je jasno določen namen se je veliko lažje odločati katero vrsto kampanje izbrati, ter kakšne nastavitve uporabiti za posamezno skupino oglasov, oglas, ali pa za posamezno ključno besedo.

A vse to je šele začetek in za vas le boljše izhodišče, za dejansko vzpostavitev učinkovitega Adwords računa. V drugi fazi si je potrebno vzeti nekaj več časa za analizo spletnega mesta, dobro analizirati zgradbo samega spletnega mesta in razmisliti o:

  • Zgradbi in postavitvi kategorij ter podkategorij.
  • Glavnih vrednotah in glavnih prednostih.
  • Naboru glavnih ključnih besed.

Ves čas imejte v mislih, da je potrebno z strukturo Adwords računa uponazoriti zgradbo spletnega mesta, le tako boste dosegli maksimalno učinkovitost in le tako boste imeli postavljene dobre temelje za učinkovit Adwords račun.

Najbolje si je samo strukturo pred začetkom narisati in si jasno zapisati ključne točke, ki so pomembne za začetek vzpostavitve Adwords računa. Šele, ko imate jasno določen namen, ter ko vam je struktura spletnega mesta povsem jasna, se lotite dejanskega dela znotraj tako kompleksnega orodja kot je to Adwords.

3.) Za zgled imejte gradnjo hiše

Na prvi pogled Adwords in hiša nimata prav nič skupnega, a simbolično imata skupnega zelo veliko. Ste že kdaj videli gradbince, ki se lotijo gradnje hiše pri strehi? Na žalost se večina oglaševalcev prvo loti vseh naprednih in kompleksnih tehnik oglaševanja, a osnovo kar preskočijo in kar pozabljajo na določitev jasnega namena in postavitve kvalitetne strukture Adwords računa.

Tako kot je pred začetkom gradnje hiše potrebno pridobiti prvo vso dokumentacijo in pripraviti načrt, je enako pomembna priprava tudi pri spletnem oglaševanju. V kolikor katerega izmed nujno potrebnih korakov izpustimo, obstaja možnost, da se naša hiša čez nekaj let podre in enako je tudi pri Adwords oglaševanju.

Kontaktirajte nas in dovolite nam, da vam pomagamo pri pripravi kvalitetnih temeljev vašega Adwords računa.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri