Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Kdaj razmišljate kaj se dogaja z 99 ljudmi, ki so zapustili vaše spletno mesto?

Če ima vaša spletna trgovina 1% konverzijo, to pomeni, da 1 od 100 obiskovalcev dejansko tudi opravi nakup in točno ta kupec je dejansko imel nakupno vedenje, zaradi česar se je za nakup tudi končno odločil. Ampak prav gotovo ste se že kdaj vprašali, zakaj se za nakup ni odločilo preostalih 99 obiskovalcev.

Večina lastnikov spletnih trgovin se ukvarja predvsem s kupci, a še vedno se jih premalo vpraša, kaj se dogaja s preostalimi, ki so spletno trgovino obiskali in jo zapustili, brez da bi dejansko tudi opravili nakup (kar za spletnega trgovca praviloma predstavlja strošek).

Pogosto lastniki spletnih trgovin razmišljajo predvsem kot trgovci in premalo kot dejanski obiskovalci njihovih spletnih trgovin, zaradi česar dajejo vse stranke v isti koš, a resnica je povsem drugačna, saj ni s strankami nič drugače kot je to v vsakdanjem življenju, ljudje smo si različni in prav vsaka stranka je ravno tako drugačna in zahteva drugačen način komunikacije. Naš cilj bi vedno moral biti, čim bolj personalizirana komunikacija, katera prinese tudi najboljše rezultate.

Proces odločanja potrošnika

Preden se dejansko lotite kakršnekoli komunikacije z obiskovalci vašega spletnega mesta, je dobro vedeti, v kateri nakupni fazi je vaša potencialna stranka. Kljub temu, da je prav vsak potrošnik drugačen, lahko glede na njegov odločevalski proces, razdelimo potrošnike v 5 kategorij:

  • Prepoznava potrebe - Kadar se posameznik sooči s problemom nezadovoljene potrebe, ki sproži nelagodje ali napetost.
  • Raziskovanje pred nakupom - Se prične, ko posameznik ugotovi, da lahko potrebo zadovolji z nakupom določenega produkta.
  • Ocenjevanje alternativ - Ko je že ugotovil, kaj potrebuje ter je zbral vse potrebne informacije, se sooči z ocenjevanjem alternativ.
  • Nakupno vedenje - Ko se posameznik na določeni točki odloči za nakup.
  • Ponakupna odločitev - V kolikor je posameznik zadovoljen z nakupom je večja verjetnost, da bo ponovno kupil izdelek iste blagovne znamke.

Sedaj, ko razumemo, da ne moremo obravnavati vseh obiskovalcev naše spletne trgovine enako, je jasno, da je zelo pomembno, da prilagodimo način komunikacije glede na stopnjo nakupnega procesa, v katerem se potrošnik nahaja.

Še vedno precej lastnikov spletnih trgovin komunicira s svojimi potencialnimi strankami, kot da so vsi v fazi nakupa, vendar pa se v resnici obiskovalci nahajajo v različnih fazah nakupnega procesa. Ko upoštevamo, da so potrošniki v različnih fazah nakupnega procesa in to dejstvo aktivno vključimo v našo marketinško strategijo ter komunikacijo preko vseh kanalov, se poveča stopnja konverzije. S tem se lahko posvetimo tudi preostalim 99% obiskovalcem vaše spletne trgovine, ki se še niso odločili za nakup.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri