Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

7 napak, ki se jih izognite, če želite dober email marketing

Email marketing je eden najpomembnejših marketinških kanalov, saj je stroškovno zelo učinkovit, s pravim pristopom pa uspešno orodje za grajenje zaupanja, večanja ugleda blagovne znamke in način, da bralce postopoma spremenimo v kupce. To vam bo uspelo le, če se boste izognili 7 najpogostejšim napakam.

1. Ne zbirate kontaktov

  Povprečna oseba se 7x vrne na stran, preden se odloči za nakup. Da v tem procesu od zanimanja do nakupa ne pozabi na vas je pomembno, da z njo ohranite stik. Na spletni strani na vidno mesto postavite preprosto prijavno polje ali pop-up okno. V zameno za kontakt jim vedno ponudite brezplačno eknjižico ali kakšno ugodnost.

  2. Vaši kontakti niso kvalitetni

  Osnova za dober email marketing so dobri kontakti. Ne kupujte baz emailov, ki nimajo veze z vašim poslom ali sodelujte v nagradnih igrah, ki ne nagovarjajo vaše ciljne publike. Najboljši email naslovi so naslovi tistih, ki so že zadovoljni z vašimi izdelki/storitvami, zato ne pozabite negovati odnosov z njimi – lažje je namreč ohraniti stranko kot pridobiti novo.

  3. Emaili vsebujejo preveč motečih elementov

  Vaš email mora zgledati kot email, ki ga pošljete prijatelju – kratek, jedrnat in brez slik ter drugih motečih dodatkov, ki jemljejo pozornost. Slike, ozadja, logotipi in drugi elementi tudi povečujejo možnost, da bo vaš email prišel med nezaželjeno pošto (spam). Edina stvar, ki je ne smete izpustiti je možnost odjave od novic.

  4. Novice pošiljate preredko

  V kolikor se je nekdo prijavil na vaše novice, ga to področje zanima. Takoj ob prijavi mu pošljite pozdravni email in nato še naslednja dva dni vsak dan po enega, da ne pozabijo na vas. V kolikor boste email na vašo bazo poslali preredko, ga ne bo nihče prebral, vaš trud pa bo zaman.

  5. Vsebina je dolgočasna

  Da boste v vaših bralcih vzbudili zanimanje, morajo biti vsebine zanimive. Email ni samo kanal za prodajo, ampak je tudi kanal, kjer svoje bralce izobražujete in zabavate. Le na takšen način jih boste uspeli ohraniti in na dolgi rok spremeniti v kupce. Razmerje med prodajnimi, izobraževalnimi in zabavnimi vsebinami mora biti sorazmerno.

  6. Povezave ne delujejo

  Vsebina emaila se mora ujemati z vsebino na pristajalni strani (landing page), saj služi kot podkrepitev trditve, zaradi katere so bralci kliknili na povezavo. Pred vsakim pošiljanjem preverite ali so povezave pravilne ter seveda poskrbite, da ne bo bralcu žal, da je kliknil na povezavo z dobro vsebino.

  7. Pozabljate na testiranje

  Ne obstaja najboljša ura ali najboljši naslov, ki bo zagotovil, da bodo bralci email odprli, ga prebrali in opravili nakup. Večina orodij za pošiljanje omogoča možnost testiranja naslovov, zato jo vedno izkoristite. Prav tako testirajte še dneve v tednu, uro pošiljanja, naslovnika, email, iz katerega je poslan.

  Avtor: Ana Hotko iz spletne trgovine Malinca.si

  Dodaj odgovor

  Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

  200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

  Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

  Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

  Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

  S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

  Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

  Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

  Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

  Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

  Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

  E-novice

  Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

  Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

  Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

  © 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

  Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

  Zapri