Menu
7 napak, ki se jih izognite, če želite dober email marketing

7 napak, ki se jih izognite, če želite dober email marketing

Email marketing je eden najpomembnejših marketinških kanalov, saj je stroškovno zelo učinkovit, s pravim pristopom pa uspešno orodje za grajenje zaupanja, večanja ugleda blagovne znamke in način, da bralce postopoma spremenimo v kupce. To vam bo uspelo le, če se boste izognili 7 najpogostejšim napakam.

  • 1. Ne zbirate kontaktov

Povprečna oseba se 7x vrne na stran, preden se odloči za nakup. Da v tem procesu od zanimanja do nakupa ne pozabi na vas je pomembno, da z njo ohranite stik. Na spletni strani na vidno mesto postavite preprosto prijavno polje ali pop-up okno. V zameno za kontakt jim vedno ponudite brezplačno eknjižico ali kakšno ugodnost.

  • 2. Vaši kontakti niso kvalitetni

Osnova za dober email marketing so dobri kontakti. Ne kupujte baz emailov, ki nimajo veze z vašim poslom ali sodelujte v nagradnih igrah, ki ne nagovarjajo vaše ciljne publike. Najboljši email naslovi so naslovi tistih, ki so že zadovoljni z vašimi izdelki/storitvami, zato ne pozabite negovati odnosov z njimi – lažje je namreč ohraniti stranko kot pridobiti novo.

  • 3. Emaili vsebujejo preveč motečih elementov

Vaš email mora zgledati kot email, ki ga pošljete prijatelju – kratek, jedrnat in brez slik ter drugih motečih dodatkov, ki jemljejo pozornost. Slike, ozadja, logotipi in drugi elementi tudi povečujejo možnost, da bo vaš email prišel med nezaželjeno pošto (spam). Edina stvar, ki je ne smete izpustiti je možnost odjave od novic.

  • 4. Novice pošiljate preredko

V kolikor se je nekdo prijavil na vaše novice, ga to področje zanima. Takoj ob prijavi mu pošljite pozdravni email in nato še naslednja dva dni vsak dan po enega, da ne pozabijo na vas. V kolikor boste email na vašo bazo poslali preredko, ga ne bo nihče prebral, vaš trud pa bo zaman.

  • 5. Vsebina je dolgočasna

Da boste v vaših bralcih vzbudili zanimanje, morajo biti vsebine zanimive. Email ni samo kanal za prodajo, ampak je tudi kanal, kjer svoje bralce izobražujete in zabavate. Le na takšen način jih boste uspeli ohraniti in na dolgi rok spremeniti v kupce. Razmerje med prodajnimi, izobraževalnimi in zabavnimi vsebinami mora biti sorazmerno.

  • 6. Povezave ne delujejo

Vsebina emaila se mora ujemati z vsebino na pristajalni strani (landing page), saj služi kot podkrepitev trditve, zaradi katere so bralci kliknili na povezavo. Pred vsakim pošiljanjem preverite ali so povezave pravilne ter seveda poskrbite, da ne bo bralcu žal, da je kliknil na povezavo z dobro vsebino.

  • 7. Pozabljate na testiranje

Ne obstaja najboljša ura ali najboljši naslov, ki bo zagotovil, da bodo bralci email odprli, ga prebrali in opravili nakup. Večina orodij za pošiljanje omogoča možnost testiranja naslovov, zato jo vedno izkoristite. Prav tako testirajte še dneve v tednu, uro pošiljanja, naslovnika, email, iz katerega je poslan.

Če želite postati pravi strokovnjak za pisanje emailov, vam priporočam, da se udeležite seminarja ''Email marketinga po Malincino'', kjer boste iz prve roke izvedeli male in velike skrivnosti uspešnega email marketinga, s katerim spletna trgovina www.malinca.si ustvarja kar 20.000 eur mesečne prodaje. Več o seminarju s klikom TUKAJ.

Avtor: Ana Hotko iz spletne trgovine Malinca.si

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.