Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Kako izbrati pravi naslov emaila?

Povprečna oseba dobi na mesec 416 komercialnih sporočil, kar 91% pa jih pregleda svoj email vsaj enkrat na dan. Kako torej poskrbeti, da vaš email ne bo ostal spregledan ali še hujše, pristal v spamu.

Naslov in pošiljatelj sta najpomembnejši stvari, od katere je odvisen celoten email marketing. Pošiljatelj naj bo oseba z imenom in priimkom ali vzdevkom. Veliko bolj bodo namreč odprti emaili, ki imajo znanega pošiljatelja. Prav tako bodite vedno pozorni, da pošiljate novice iz pravega naslova, za večjo odprtost pa poskrbite z uporabo različnih emailov npr. ime.priimek@gmail.com.

Kar pa je ključno za dobro odprtost je dober naslov. Brez dobrega naslova, ki bo v bralcu vzbudil zanimanje, namreč ne bodo dosegli osnovnega namena, zaradi katerega sploh poslali email.

Napotki za pripravo naslova:

 • za naslov si vzemite čas: za izbiro naslova morate porabiti vsaj toliko časa kot za samo vsebino,
 • naslov naj bo kratek in jedrnat: omejite se na 20 znakov,
 • testiranje: večino orodij za množično pošiljanje emailov omogoča testiranje naslov – vedno izkoristite to možnost,
 • uporabite personalizacijo: v naslovu uporabite ime prejemnika (primer: Ana, nekaj imam zate),
 • uporabite naslednje trike: v naslov emaila dodajte Re:, postavite vprašanje, namenoma napravite slovnično napako, dodajte ciljno skupino (primer: Ta email naj odprejo samo ženske/samo tisti, ki obožujejo morje ipd.),
 • navdih najdite v rumenem tisku: uporabite čim bolj dramatične naslove (primer: Grozna novica iz Šrilanke),
 • prosite za pomoč: ljudje radi pomagajo, prosite jih za pomoč že pri naslovu (primer: Prosim za pomoč pri anketi),pisanje tekstov
 • vstavite čustvene simbole: s čustvenim simbolom napovete vsebino emaila (primer: Te izjave moraš prebrati :)),
 • bodite skrivnostni: ne izdajte vsega, da v bralcu vzbudite zanimanje (primer: Končalo se je v solzah),
 • ne pretiravajte s prodajnimi besedami in velikim tiskanim besedami: večina bralcev bo zbrisala email, ki ima v naslovu gratis, popust, akcija ali velike tiskane besede,večja pa je tudi verjetnost, da bo prišel email med spam,
 • ne pozabite na podnaslov (preheader): podnaslov omogoča še dodatno vrstico, s katero prepričate bralca, da odpre email

Avtor: Ana Hotko iz spletne trgovine Malinca.si

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri