Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Uporabljate pop-up okna tudi na vaših mobilnih spletnih mestih?

Google vas lahko kaznuje!

Prej smo večinoma brskali po spletu na naših prenosnih računalnikih, danes pa večina od nas za iskanje relevantnih vsebin uporablja svoje mobilne telefone ali tablice. Tega se zaveda tudi Google, ki že nekaj časa na vrh iskalnih rezultatov postavlja le spletna mesta, ki so v celoti prilagojena mobilnim napravam. Zdaj pa so se odločili, da bodo kaznovali vsa mobilna spletna mesta, ki prekomerno uporabljajo pop-up okna, zaradi boljše uporabniške izkušnje. Pri Degrizu želimo opozoriti na to spremembo, da se nanjo lahko pripravite.

Google meni, da so pop-up okna na mobilnih napravah najbolj moteči element, saj ponavadi zakrivajo glavno vsebino spletnega mesta in povzročajo visok odstotek izhoda iz spletne strani. Če uporabnik naleti na pop-up okno, ki ga moti, bo spletno stran zapustil in se vrnil na Google, da bi našel kvalitetnejšo vsebino. Najbolj priljubljen iskalnik si bo zapomnil njegovo vedenje, zato Google spremlja tudi čas, ki ga uporabnik preživi na spletni strani, in sklepa, ali je uporabnik zadovoljen z vsebino.

Zato bo kaznoval vsa spletna mesta, ki uporabljajo pop-up okna za prikazovanje:

  • nerelevantne in nezaželene vsebine,
  • celozaslonske vrinjene vsebine, ki onemogočajo dobro uporabniško izkušnjo na mobilnih napravah.

Vendar pa ne skrbite, vsa pop-okna niso slaba. Tako jih lahko še vedno uporabljate za:

  • obvestila, da na vašem spletnem mestu uporabljate piškotke,
  • obvestila, da morajo biti uporabniki določene starosti, da lahko uporabljajo vaše storitve,
  • vsebinsko prilagojena pop-up okna.
Google kaznuje pop-upe

Slika 1: Pop-up okna lahko še vedno uporabljate! Na primer za obvestilo o piškotkih, verifikacijo za starostno omejitev.

Slabše Google uvrstitve

Google bo znižal uvrstitev vseh spletnih strani, ki niso optimizirane za mobilne naprave, in ki se ne bodo lahko hitro naložile iz mobilnih rezultatov iskanja. Sprememba, ki bo začela veljati januarja 2017, se bo nanašala na mobilne strani, ki uporabljajo pop-up oglase ali ponudbe, ki prekrivajo celoten zaslon in ovirajo dostop do primarne vsebine strani. Pop-upi, ki se nanašajo na piškotke, starostne omejitve in vsebinsko prilagojene pop-up okna, bodo še vedno dovoljeni.

Če uporabljate pop-upe na vašem spletnem mestu na zgoraj opisan način ali če vaša stran temelji na akcijah in ponudbah, ki se prikazujejo v obliki pop-up oken, ne skrbite. Sprememba bo uveljavljena šele januarja 2017 in bo veljala samo za mobilne naprave. Google želi odpraviti spamerje iz mobilnega brskanja.

Nasveti za pripravo pop-up oken

V Degrizu smo pripravili nekaj preprostih in koristnih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili svojo spletno stran za ta prihajajoči izziv in tako ostali na varni strani najbolj priljubljenega spletnega brskalnika:

  • Na mobilnikih namesto pop-up oken uporabljajte manjšo zgornjo vrstico ali manjši banner. Priporočamo, da ne zakriva primarne vsebine, torej tiste, zaradi česar so uporabniki na vašo stran sploh prišli. Prav tako ne sme zavzeti preveč prostora, zato vašim uporabnikom sporočite le najnujnejše.
  • Zmanjšajte pop-up oglase na šestino prostora, toliko, kot je dovoljena meja.
  • Osredotočite se na t.i. exit pop-up okna. Gre za pop-up okna, ki se uporabniku prikažejo, ko se začne približevati križcu, s katerim želi zapreti stran.
  • Uporabljajte embeded forme za mobilne naprave.

Priporočamo, da spremljate bounce rate in čas, ki ga uporabnik preživi na strani ter kje jo zapušča. Nič nam ne pomaga, če je na strani tisoč ljudi, če ne naredijo tistega, kaj si želimo. Uporabnik mora priti do produkta v dveh klikih, zato s pop-upi ne pretiravajte. Želimo vam uspešno prodajo!

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri