Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Slabosti Magento 2 spletne trgovine

Magento 2 je zmogljiva platforma za e-trgovino, ki ponuja širok nabor funkcij in prilagodljivost za spletne trgovine. Vendar, tako kot vsaka programska oprema, ima svoje pomanjkljivosti in morda ni najboljša izbira za vsako spletno trgovino. Tu so nekatere slabosti uporabe Magento 2, ki sem jih povzel iz različnih spletnih mest, da bi pokril čim več različnih pogledov:

1. Kompleksnost spletne trgovine

Magento 2 je kompleksna platforma, ki zahteva strmo učno krivuljo za uporabnike, ki se z njo ne seznanijo dobro. Nastavitev in prilagajanje vaše spletne trgovine lahko predstavljata izziv, še posebej za začetnike.

Če vaša spletna trgovina nima kompleksnih zahtev in funkcij, je Magento 2 morda preveč kompleksna izbira. Za manj zapletene potrebe so na voljo tudi enostavnejše platforme, ki so enako učinkovite.

Če pa imate ambicije za večje število jezikov, obsežne količine naročil, številne izdelke ter napredne marketinške module, potem je Magento eden redkih sistemov, ki lahko vse to pokrije na eni platformi.

Učenje sistema in uporaba njegovih funkcij ni skrb vzbujajoče, saj obstaja obsežna dokumentacija in pripravil sem tudi video navodila za stranke, ki omogočajo enostavno učenje sistema z minimalnim trudom.

2. Stroški izdelave spletne trgovine

Čeprav Magento 2 ponuja brezplačno različico s odprtokodno licenco (Magento Open Source), so dodatni stroški povezani z delovanjem trgovine Magento 2. Plačati boste morali za gostovanje, razvoj, razširitve in vzdrževanje, kar se hitro sešteje.

Največji mesečni strošek je običajno gostovanje spletne trgovine, odvisno od njenega obsega in funkcionalnosti. Manjše trgovine z nekaj sto izdelki lahko uživajo v zmernih stroških gostovanja, zato je dobro izbrati ustrezen paket (preverite Neoserv turbo paket).

Strošek domene znaša približno 14€ na leto, vzdrževanje pa je odvisno od kakovosti izvedbe in potrebe po dodatnih funkcionalnostih.

3. Strokovno znanje za razvoj

Da bi v celoti izkoristili Magento 2 in prilagodili vašo trgovino, boste morda morali najeti izkušene razvijalce, ki poznajo to platformo. To lahko predstavlja strošek in zahteva dolgoročno podporo.

Razvijalec ne potrebuje zgolj programerskega znanja, ampak tudi izkušnje s sistemom, da lahko ustrezno integrira funkcionalnosti. Slabo izvedene trgovine, ki jih popravljamo zaradi napak, so pogosto posledica pomanjkanja poznavanja sistema.

4. Stroški razširitev

Čeprav Magento 2 ponuja obsežen nabor razširitev, mnoge najuporabnejše niso brezplačne. Nakup in vzdrževanje teh razširitev lahko povečata vaše operativne stroške. Vedno je treba paziti na kakovost modulov, saj lahko nepravilno delovanje ali pomanjkanje nadgradenj povzročita dodatne stroške.

5. Počasna zmogljivost

Magento 2 se ob namestitvi lahko izkaže kot počasnejši od nekaterih drugih platform za e-trgovino. Zahteva dodatne napore za optimizacijo zmogljivosti, ki pa so ključne za odzivnost vaše spletne trgovine.

Hitrost je pogosto ovirana zaradi napak pri delovanju sistema, uporabe nepotrebnih modulov, neoptimiziranih slik in neprimernega gostovanja. Pravilno načrtovanje in vzdrževanje sistema lahko rešita te težave.

6. Posodobitve in vzdrževanje

Magento redno izdaja posodobitve in varnostne popravke. Posodabljanje na najnovejšo različico lahko vzame veliko časa, še posebej, če ni bila pravilno pripravljena osnova trgovine.

Posodobitve sistema prinašajo varnostne izboljšave in dodatne funkcionalnosti. Pravilno načrtovanje, testiranje in implementacija posodobitev so ključni za ohranjanje varnosti in učinkovitega delovanja spletne trgovine.

Razmišljate o novi spletni trgovini ali posodobitvi obstoječe in niste prepričani, katera rešitev je prava za vas? Pišite mi, z veseljem vam bom pomagal pri odločitvi.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri