Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

S konstantnim testiranjem do boljše učinkovitosti spletne trgovine

Testiranje je res pomemben del poslovanja vsake spletne trgovine in na določeni ravni vam svetujemo neprekinjeno testiranje izboljšanja, pa tudi zaradi spremljanja odziva na spremembe, ki jih trenutno izvajate.

Da bi se prepričali, ali so vaša prizadevanja za optimizacijo in oblikovanje spletne strani učinkoviti, jih morate nenehno testirati. Če načrtujete nov dizajn produktne strani, če prenavljate ali poskušate odločiti o najboljših izdelkih za predstavitev na vaši spletni strani, naj vam preide v navado opravljanje delnih ali kompleksnejših testov s katerimi lahko ovrednotite najbolj učinkovito postopanje.

Realno morate imeti določeno količino prometa in prodaje, da lahko učinkovito uporabljate testiranje. Če izpolnjujete te pogoje, je testiranje najboljši način za razumevanje, kako se ljudje dejansko odzivajo na spremembe.

Konstanto testiranje spletne trgovine

Testiranje je res pomemben del poslovanja vsake spletne trgovine in na določeni ravni vam svetujemo neprekinjeno testiranje izboljšanja, pa tudi zaradi spremljanja odziva na spremembe, ki jih trenutno izvajate.

Omenjeno testiranje je primerno za stvari, kot so predloge postavitev strani in za poziv k ukrepom, kjer izvajate različne kombinacije dejanj. Poskusite razumeti, kako lahko spremenite ključna področja in vplivate na privlačnejši dizajn strani, obenem pa uporabniku omogočite enostavnejšo uporabniško izkušnjo.

Dobro uporabniško izkušnjo ni tako lahko zagotoviti. Za njeno zagotavljanje je potrebno nenehno analiziranje spletne statistike. Uporabniška izkušnja je sodoben trend oblikovalcev spletnih strani, ki pa zahteva mnogo več, kot samo oblikovanje ter vstavljanje uporabniških vmesnikov. Oblikovanje uporabniške izkušnje in uporabniških vmesnikov se ne sme mešati. Uporabniška izkušnja je neka vrsta pristopa uporabnika na osnovi izkušenj, ki jih ima. Njeni oblikovalci niso grafični oblikovalci, vmesniki pa imajo precejšen vizualni značaj in jih običajno urejajo grafični oblikovalci.

Uporabniško izkušnjo dobi obiskovalec spletne strani pri obisku določene spletne strani. Na njo lahko odločilno vpliva več faktorjev: urejenost navigacije, dobro dostopne informacije o izdelkih oziroma uslugah, dizajn, itd. Ali bo njegova uporabniška izkušnja dobra, je odvisno od vas, ki ste spletno stran zasnovali. Ali mu bo učinkovito pomagala doseči zastavljeni cilj, itd. Pomembno je, da znate povezati učinkovito poslovanje s funkcionalnostjo spletne strani in njenim dizajnom. Če boste dosegli zastavljeni cilj, boste povečali konverzijo svoje spletne strani in ubili dve muhi na en mah, enostavno, hitro ter v par korakih.

Kaj vam še lahko pomaga do dobre uporabniške izkušnje in povečane konverzije?

Uporabniška izkušnja je neprecenljiva in ima lahko velik vpliv na poslovanje spletne strani. Sestavljena je iz številnih načrtovalnih in razvojnih metod (načrtovanje in skiciranje, oblikovanje uporabniškega vmesnika, vizualno oblikovanje, načrtovanje interakcije, strategija informacijske arhitekture, raziskava uporabnikov, testiranje uporabnosti,..), katerim je skupen cilj - povečanje konverzije. Uporaba naštetih metod je različna glede na dejavnost spletne trgovine. Priporočljivo je določiti ciljno skupino obiskovalcev spletne strani, predvideti njihova pričakovanja ter jim pripraviti primerno ponudbo. Zato je potrebno nenehno spremljati uporabniške navade ter analizirati statistiko svoje spletne trgovine. Najlažje je to storiti, če se postavite v vlogo obiskovalca, poskušate razmišljati kot oni, komunicirati z njimi. Obiskovalci so namreč navadni ljudje, ki živijo v realnem svetu. Čedalje bolj uvrščajo obiskovanje spletnih strani v svoj vsakdanjik, zato poskrbite da bo vaša spletna stran vizualno posebna, enostavna za uporabo in izpolnila njihove želje. Vaš uspeh je odvisen od njihove uporabniške izkušnje. Če bo dobra, bo vaša stran med drugim postala njihova večkratna nakupna destinacija.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri