Menu
S konstantnim testiranjem do boljše učinkovitosti spletne trgovine

S konstantnim testiranjem do boljše učinkovitosti spletne trgovine

Testiranje je res pomemben del poslovanja vsake spletne trgovine in na določeni ravni vam svetujemo neprekinjeno testiranje izboljšanja, pa tudi zaradi spremljanja odziva na spremembe, ki jih trenutno izvajate.

Da bi se prepričali, ali so vaša prizadevanja za optimizacijo in oblikovanje spletne strani učinkoviti, jih morate nenehno testirati. Če načrtujete nov dizajn produktne strani, če prenavljate ali poskušate odločiti o najboljših izdelkih za predstavitev na vaši spletni strani, naj vam preide v navado opravljanje delnih ali kompleksnejših testov s katerimi lahko ovrednotite najbolj učinkovito postopanje.

Realno morate imeti določeno količino prometa in prodaje, da lahko učinkovito uporabljate testiranje. Če izpolnjujete te pogoje, je testiranje najboljši način za razumevanje, kako se ljudje dejansko odzivajo na spremembe.

Optimizely je program, ki ga uporablja veliko število uporabnikov testiranja, saj je zelo enostaven za uporabo (ima vizualni urejevalnik strani ter omogoča HTML/CSS, ipd.), strnjuje (single javascript tag) in je zelo stroškovno učinkovit program (brezplačni in plačljivi paketi so dobra vrednost).

testiranje magentoTestiranje je res pomemben del poslovanja vsake spletne trgovine in na določeni ravni vam svetujemo neprekinjeno testiranje izboljšanja, pa tudi zaradi spremljanja odziva na spremembe, ki jih trenutno izvajate.

    1. Pred testiranjem zagotovite dobro uporabniško izkušnjo

Omenjeno testiranje je primerno za stvari, kot so predloge postavitev strani in za poziv k ukrepom, kjer izvajate različne kombinacije dejanj. Poskusite razumeti, kako lahko spremenite ključna področja in vplivate na privlačnejši dizajn strani, obenem pa uporabniku omogočite enostavnejšo uporabniško izkušnjo.

Dobro uporabniško izkušnjo ni tako lahko zagotoviti. Za njeno zagotavljanje je potrebno nenehno analiziranje spletne statistike. Uporabniška izkušnja je sodoben trend oblikovalcev spletnih strani, ki pa zahteva mnogo več, kot samo oblikovanje ter vstavljanje uporabniških vmesnikov. Oblikovanje uporabniške izkušnje in uporabniških vmesnikov se ne sme mešati. Uporabniška izkušnja je neka vrsta pristopa uporabnika na osnovi izkušenj, ki jih ima. Njeni oblikovalci niso grafični oblikovalci, vmesniki pa imajo precejšen vizualni značaj in jih običajno urejajo grafični oblikovalci.

Uporabniško izkušnjo dobi obiskovalec spletne strani pri obisku določene spletne strani. Na njo lahko odločilno vpliva več faktorjev: urejenost navigacije, dobro dostopne informacije o izdelkih oziroma uslugah, dizajn, itd. Ali bo njegova uporabniška izkušnja dobra, je odvisno od vas, ki ste spletno stran zasnovali. Ali mu bo učinkovito pomagala doseči zastavljeni cilj, itd. Pomembno je, da znate povezati učinkovito poslovanje s funkcionalnostjo spletne strani in njenim dizajnom. Če boste dosegli zastavljeni cilj, boste povečali konverzijo svoje spletne strani in ubili dve muhi na en mah, enostavno, hitro ter v par korakih.

Kaj vam še lahko pomaga do dobre uporabniške izkušnje in povečane konverzije?

Uporabniška izkušnja je neprecenljiva in ima lahko velik vpliv na poslovanje spletne strani. Sestavljena je iz številnih načrtovalnih in razvojnih metod (načrtovanje in skiciranje, oblikovanje uporabniškega vmesnika, vizualno oblikovanje, načrtovanje interakcije, strategija informacijske arhitekture, raziskava uporabnikov, testiranje uporabnosti,..), katerim je skupen cilj - povečanje konverzije. Uporaba naštetih metod je različna glede na dejavnost spletne trgovine. Priporočljivo je določiti ciljno skupino obiskovalcev spletne strani, predvideti njihova pričakovanja ter jim pripraviti primerno ponudbo. Zato je potrebno nenehno spremljati uporabniške navade ter analizirati statistiko svoje spletne trgovine. Najlažje je to storiti, če se postavite v vlogo obiskovalca, poskušate razmišljati kot oni, komunicirati z njimi. Obiskovalci so namreč navadni ljudje, ki živijo v realnem svetu. Čedalje bolj uvrščajo obiskovanje spletnih strani v svoj vsakdanjik, zato poskrbite da bo vaša spletna stran vizualno posebna, enostavna za uporabo in izpolnila njihove želje. Vaš uspeh je odvisen od njihove uporabniške izkušnje. Če bo dobra, bo vaša stran med drugim postala njihova večkratna nakupna destinacija.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.