Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Pogovor v živo za spletne trgovine

Iščete način za neposreden stik s obiskovalci vaše spletne trgovine? Uporabite "Live Chat" ali pogovor v živo.

»Live chat« oziroma pogovor v živo je spletna aplikacija namenjena za pogovor ali spletno pomoč obiskovalcem vaše spletne strani.

Predmetna programska oprema preko tekstualne komunikacije omogoča takojšnjo pomoč uporabnikom vaše spletne strani. Naprednejše oblike vsebujejo tudi video pogovore, zvočno komunikacijo, itd.

Kako deluje live chat?

Programski sistem je najpogosteje implementiran s kodo JavaScript na spletni strani, le ta pa uporablja piškotke za sledenje uporabniških aktivnosti. Sestavljen je iz polja z besedilom ter armaturne plošče, ki omogoči osebi odzivnost na pogovor.

magento livechat

Obstajajo dve vrste pogovora v živo: proaktiven pogovor vsebuje samostojno pojavo polja za vaša obvestila obiskovalcu strani, na katera on lahko odgovori ali pa ne; oddajanje pa je pogovor, ki ga pričnejo obiskovalci spletne strani. V primeru, da vas stranka kontaktira izven vašega delavnega časa, lahko vseeno napiše sporočilo, na katerega vi odgovorite ob prvi priliki.

Zakaj uporabiti live chat na svoji spletni trgovini?

Če obiskovalci vaše spletne strani oziroma potencialni kupci v realnem času ne morejo najti potrebnih informacij o izdelkih, ki jih potrebujejo, lahko hitro obupajo nad nakupom ter zapustijo vašo spletno stran ter odidejo h konkurenci. Tu vam je lahko v veliko pomoč pogovor v živo. Študije v Ameriki in Veliki Britaniji so dokazale, da ima pogovor v živo največji vpliv na zadovoljstvo strank in posledično na njihov nakup. Njegov odstotek je kar 73%, medtem ko je za pomoč preko elektronske pošte 61%, za pomoč preko telefonskega pogovora pa samo 44%. Kupci, ki uvrščajo pogovor v živo na prvo mesto, izražajo zadovoljstvo zaradi naslednjih elementov:

  • priročne odgovore na vprašanja dobite v istem trenutku, istočasno lahko opravljate mnogo drugih stvari,
  • je najbolj efektivna metoda komunikacije.

Ko enkrat uporabite »live chat« se zaveste, kako dobro opravlja svojo funkcijo, dobite boljše informacije kot preko ostalih sredstev komunikacije (elektronska pošta, telefonski pogovor), je idealen način komunikacije za tiste, ki ne želite telefonirati, istočasno pa imate kontrolo nad komunikacijo.

Največje prednosti uporabe »live chat«

Lahko drastično zmanjša stroške poslovanja spletne trgovine, saj z njim prihranite čas zaposlenih ter zmanjšate njihovo število, zmanjšate stroške telefona ali skupne stroške klicnega centra, obenem pa zaposleni lahko opravljajo več pogovorov naenkrat.

Je konkurenčna prednost, saj večina maloprodajnih spletnih trgovin te opcije ne pozna ali je ne uporablja. Vi torej lahko pridobite veliko prednost pri povezovanju z obiskovalci vaše spletne strani, ki vsekakor želijo kupiti izdelek. Če bodo zadovoljni z vašo odzivnostjo in odgovori, bodo želene izdelke ali usluge kupili pri vas. Morda bodo zaradi tega postali vaši zvesti kupci.

Poveča se prodaja zaradi dosegljivosti prodajalca in možnosti svetovanja pri nakupu v primeru dodatnih vprašanj.

Je priročna aplikacija za obiskovalce vaše spletne trgovine, saj jim omogoča takojšno pomoč in časovno zmanjša čakalni čas, ki ga poznamo pri telefonski obliki pomoči. Skozi klepet jim pomagate do hitrejše odločitve o nakupu izdelkov. Med klepetom v živo obenem lahko pregledajo ostalo vašo ponudbo ter se morda odločijo za dodaten nakup.

Pomaga pri dodatni promociji podjetja in njegovih izdelkov oziroma storitev.

Spletni prodajalci skozi interaktivno komunikacijo dobijo dodatne informacije o tem, kako lahko izboljšajo svoje poslovanje.

Spletni podjetniki, ki so dodali »live chat« oziroma pogovor v živo v svojo spletno trgovino, so doživeli občutno rast prodaje, nekateri tudi do 40%. In to samo zato, ker so bili sposobni odgovoriti na vprašanja obiskovalcev vezano za dostavo izdelkov, njihovo velikost in ostalo, brez da so ti zapustili njihovo produktno stran.

Mnogi uporabljajo tehnologijo Olark, ki ima obstoječ Magento modul in je odlična rešitev za prodajne agente ter predstavnike storitev za kliente.

Obstaja pa še veliko drugih podobnih možnosti pomoči ali pogovorov v živo za Magento prodajalce, ki imajo enake lastnosti (poročanje, komunikacija s klienti, brezhibna integracija, videz spletne aplikacije, itd), kot je na primer Zopim, ki vam ponuja 14 dnevno brezplačno uporabo, da se najprej prepričate o njegovi funkcionalnosti.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri