Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Vse, kar morate vedeti o konverziji spletne trgovine

Spletne trgovine, ki prodajajo, imajo eno skupno lastnost: oblikovane so z mislijo na stranke in rešujejo njihov problem. Pripravili smo vam nekaj koristnih nasvetov, kako ugotoviti, kaj obiskovalci vaše spletne trgovine iščejo in kako jim lahko pri tem pomagate.

Kako uloviti in obvladati konverzijo..zato, da boste lahko lovili Pokemone ;)

Tako...končno imate svojo spletno trgovino in vsak dan napenjate svoje sive celice kako jo narediti čim bolj privlačno za vaše kupce. Izgled je super, naslovi so čitljivi in berljivi, nimate več kot osem kategorij izdelkov, napisali ste zanimivo in relevantno vsebino, ponujate kakovostne izdelke,… rezultatov pa kar ni in ni.

Spletne trgovine, ki prodajajo, imajo eno skupno lastnost: oblikovane so z mislijo na stranke in rešujejo njihov problem. Pripravili smo vam nekaj koristnih nasvetov, kako ugotoviti, kaj obiskovalci vaše spletne trgovine iščejo in kako jim lahko pri tem pomagate.

Kaj je konverzija?

Najprej pa pojasnimo, kaj konverzija je. Konverzija je aktivnost obiskovalca vaše spletne trgovine, ki jo lahko spremljajte in merite. Lahko je to oddaja povpraševanja, ogled določene kategorije, vpis na emailing listo, nakup vašega izdelka ali storitve, registracija, priporočilo prijatelju...

V jeziku spletnega oglaševanja je termin konverzija sinonim za obiskovalca, ki postane tudi vaš kupec. Stopnja konverzije pomeni odstotek obiskovalcev, ki smo jih uspešno pretvorili v kupce. Vsi si želimo torej čim višji odstotek konverzije.

1. Analizirajte vašo nakupno pot

Večina izmed nas se najprej osredotoči zgolj na privabljanje prometa na svojo spletno trgovino. Logično, več prometa na strani pomeni večji zaslužek. Velikokrat pa pozabljamo na analizo obstoječega obiska spletne trgovine. Pri tem nas zanima predvsem del kupcev, ki ga v nakupnem procesu izgubimo.

Na vsakem koraku nakupnega procesa obstajajo nove možnosti, da le tega prilagodimo, tako da je pot do uspešno zaključenega nakupa krajša, lažja, nakupovanje pa prijetnejše.

2. Testirajte in analizirajte nakupni proces. Ponovite :)

S pomočjo testiranja in analize lahko svojo spletno trgovino prilagodimo tako, da se bo za nakup odločilo čim več ljudi. Ta proces se imenuje CRO (Conversion Rate Optimization) ali v slovenskem jeziku optimizacija stopnje konverzije.

Optimizacija stopnje konverzije je tehnika, s katero lahko povečamo delež obiskovalcev, ki opravijo nakup v naši spletni trgovini. Večja konverzija pomeni tudi večji dobiček. Zato so konverzije zelo pomembne za vsakega spletnega trgovca.

Konverzija je tisti trenutek, ko (naključni) obiskovalec v vaši spletni trgovini kupi enega izmed vaših artiklov. Na mikro ravni se konverzije dogajajo povsod, vse od trenutka, ko si obiskovalec ogleda kakšnega izmed vaših proizvodov ali doda izdelek v svojo košarico. Zato predlagamo, da optimizirate svojo trgovino za konverzije, tako velike kot majhne tako, da neprestano testirate nakupni proces.

Ena izmed temeljnih elementov CRO je metoda testiranja, ki jo imenujemo A/B testiranje.

Z A/B testiranjem primerjamo dve različici iste spletne trgovine, da vidimo, katera izmed njiju daje boljše rezultate.

Ali je optimizacija stopnje konverzije primerna za vašo spletno trgovino?

CRO je ključno orodje za vse lastnike podjetij, ki si želijo optimizirati nakupni proces na svojih spletnih mestih tako, da bo prilagojen potrebam njihovih strank. Vendar pa CRO ni prav za vsakogar. Da bi uspešno optimizirali vašo spletno trgovino potrebujete za izvajanje testiranja najprej dovolj obiskovalcev.

Brez zadostne količine prometa rezultati ne bodo odražali dejanskih potreb obiskovalcev, njihovega vedenja na spletnem mestu ali njihovih potreb.

Ne pozabite, optimizacija vašega nakupnega procesa je stalen proces izboljševanja in nadgrajevanja elementov, ki obiskovalce vaše spletne trgovine vodijo od trenutka vstopa v vašo spletno trgovino do nakupa. Pomaga vam razumeti vaše stranke na način, zaradi katerega se bodo rade vračale. Pravil ni. Testi, ki dobro delujejo za eno trgovino morda niso relevantni za drugo. Zato je pomembno, da testiranje prilagodite svojemu nakupnemu procesu, spremljate rezultate skozi čas in postopoma gradite vedno bolj uspešno trgovino. Degriz ekipa vam želimo uspešno testiranje!

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri