Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Remarketing in študija primera

Ste že kdaj imeli občutek, da vas nekateri oglasi zasledujejo po celem spletu? So bili to oglasi strani, ki ste jo pred kratkim obiskali? To je rezultat remarketinga. Remarketing je prava mala revolucija v spletnem oglaševanju in si skoraj ne morete privoščiti, da ga nebi uporabljali.

Pri klasičnem oglaševanju na klik izgubimo povprečno kar 98% obiskovalcev, saj zapustijo našo stran brez nakupa. Z remarketingom pa lahko dosežemo, da tem 98% obiskovalcem prikazujemo namenske reklame in jih prepričamo, da se vrnejo. Samo pomislite, vsi ti obiskovalci so v neki točki pokazali zanimanje za vaše izdelke, vendar jih je nekaj odvrnilo od nakupa. Razlogi so lahko različni, morda je previsoka cena, previsoka poštnina ali morda stranka trenutno nima denarja.

remarketing

Več strank, ko zapusti našo stran brez nakupa, večji je strošek oglaševanja za vsak opravljen nakup. Ta problem smo pri nas rešili z retargetingom. Z retargetingom smo dosegli, da se vsem obiskovalcem, ki so odšli brez nakupa, prikazujejo naši namenski oglasi. Ti oglasi so jih opominjali na našo trgovino in izdelke katere so si ogledovali. Obiskovalce pa smo segmenti-rali na tiste, ki so si izdelke le ogledovali, tiste, ki so izdelke že dali v košarico in tiste, ki so nakup že opravili. Na ta način smo jim lahko prikazovali relevantne oglase in jih temu primerno nagovarjali k nakupu v naši trgovini

Prvi izdelek za katerega smo izdelal retargeting kampanjo, je bil priljubljen Smoothie Maker. Pri tem smo uporabili Google Adwords za iskalnike in prikazna omrežja ter Adroll za retargetiranje na Facebooku. Pred tem je bil strošek oglaševanja Smoothie Makerja 8.92€. Po mesecu dni testiranja retargetinga, smo beležili neverjetne rezultate. Strošek oglaševanja za Smoothie Makerje, ki so bili prodani preko retargeting kampanj je bil le 2.09€. Ne samo, da smo povečali število prodaj, tudi strošek na prodan artikel preko oglaševanja smo zmanjšali.

To seveda ni bil osamljeni primer in podobne rezultate smo beležili tudi pri ostalih proizvodih. Kot vidite, je retargetiranje marketinška strategija o kateri bi morali resno razmisliti.

Remarketing
Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri