Menu
Remarketing in študija primera

Remarketing in študija primera

Ste že kdaj imeli občutek, da vas nekateri oglasi zasledujejo po celem spletu? So bili to oglasi strani, ki ste jo pred kratkim obiskali? To je rezultat remarketinga. Remarketing je prava mala revolucija v spletnem oglaševanju in si skoraj ne morete privoščiti, da ga nebi uporabljali.

Pri klasičnem oglaševanju na klik izgubimo povprečno kar 98% obiskovalcev, saj zapustijo našo stran brez nakupa. Z remarketingom pa lahko dosežemo, da tem 98% obiskovalcem prikazujemo namenske reklame in jih prepričamo, da se vrnejo. Samo pomislite, vsi ti obiskovalci so v neki točki pokazali zanimanje za vaše izdelke, vendar jih je nekaj odvrnilo od nakupa. Razlogi so lahko različni, morda je previsoka cena, previsoka poštnina ali morda stranka trenutno nima denarja.

remarketing
Več strank, ko zapusti našo stran brez nakupa, večji je strošek oglaševanja za vsak opravljen nakup. Ta problem smo pri nas rešili z retargetingom. Z retargetingom smo dosegli, da se vsem obiskovalcem, ki so odšli brez nakupa, prikazujejo naši namenski oglasi. Ti oglasi so jih opominjali na našo trgovino in izdelke katere so si ogledovali. Obiskovalce pa smo segmenti-rali na tiste, ki so si izdelke le ogledovali, tiste, ki so izdelke že dali v košarico in tiste, ki so nakup že opravili. Na ta način smo jim lahko prikazovali relevantne oglase in jih temu primerno nagovarjali k nakupu v naši trgovini

Prvi izdelek za katerega smo izdelal retargeting kampanjo, je bil priljubljen Smoothie Maker. Pri tem smo uporabili Google Adwords za iskalnike in prikazna omrežja ter Adroll za retargetiranje na Facebooku. Pred tem je bil strošek oglaševanja Smoothie Makerja 8.92€. Po mesecu dni testiranja retargetinga, smo beležili neverjetne rezultate. Strošek oglaševanja za Smoothie Makerje, ki so bili prodani preko retargeting kampanj je bil le 2.09€. Ne samo, da smo povečali število prodaj, tudi strošek na prodan artikel preko oglaševanja smo zmanjšali.

To seveda ni bil osamljeni primer in podobne rezultate smo beležili tudi pri ostalih proizvodih. Kot vidite, je retargetiranje marketinška strategija o kateri bi morali resno razmisliti.

Remarketing

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.