Menu
Napredno oglaševanje spletne trgovine

Napredno oglaševanje spletne trgovine

Če želimo dvigniti število prodaj v spletni trgovini, se skoraj ne moremo izogniti plačljivemu oglaševanju. V večini primerov se oglaševanje v časopisih, televiziji ali po radiu ne splača. Takšno oglaševanje je lahko precej drago in neučinkovito. Razen seveda če se odločimo za "branding"oz. za krepitev blagovne znamke.

Za spletne trgovine je veliko bolj učinkovito oglaševanje na klik (cpc/cnk oglaševanje). Ta vrsta oglaševanja ima kar nekaj prednosti pred ostalimi. Zelo enostavno je nadzorovati koliko denarja porabimo in kako učinkovito je, saj lahko rezultate spremljamo v realnem času.

Oglaševanje spletne trgovinePri oglaševanju na klik se plača samo za vsakega obiskovalca naše strani, kar bistveno zmanjša strošek na vsakega obiskovalca glede na ostale tipe oglaševanja. Najboljša stvar pri tej vrsti oglaševanja je enostavno merjenje učinkovitosti oglaševanja. Če vidimo, da obiskovalci, ki so prišli na takšen način na vašo stran ne kupujejo, potem kampanjo samo zaustavite in tako zmanjšate potencialno škodo. V primeru, ko naletite na zmagovalno kampanjo, pa lahko to okrepite in optimalno izkoristite.

Tovrstne oglase lahko zakupite pri številnih portalih in oglaševalskih omrežij. Med njimi trenutno najbolj izstopata Google Adwords in Facebook, saj imata potrebna orodja za učinkovite kampanje in veliko količino prometa.

Žal vsi obiskovalci, ki so kliknili na oglas ne opravijo nakupa, vendar to še ne pomeni, da so ti obiskovalci za nas za vedno izgubljeni. Z uporabo remarketinga lahko dosežemo, da se samo tem obiskovalcem prikazujejo namenski oglasi, ki jih spodbujajo, da ponovno obiščejo našo trgovino in opravijo nakup. Ker so ti obiskovalci v neki točki že pokazali interes, bi bilo škoda, da bi takoj obupali nad njimi.

Ta metoda je dokazano ena najbolj učinkovitih metod oglaševanja. Ne samo, da nam prinese večje število prodaj, ampak nam dolgoročno zmanjša strošek oglaševanja na vsak opravljen nakup. Google Adwords ima remarketing funkcijo vgrajeno v svojo platformo, za druge platforme pa je treba uporabiti zunanje izvajalce, kot so Adroll, AdBuyer in ReTargeter.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.