Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Napredno oglaševanje spletne trgovine

Če želimo dvigniti število prodaj v spletni trgovini, se skoraj ne moremo izogniti plačljivemu oglaševanju. V večini primerov se oglaševanje v časopisih, televiziji ali po radiu ne splača. Takšno oglaševanje je lahko precej drago in neučinkovito. Razen seveda če se odločimo za "branding"oz. za krepitev blagovne znamke.

Za spletne trgovine je veliko bolj učinkovito oglaševanje na klik (cpc/cnk oglaševanje). Ta vrsta oglaševanja ima kar nekaj prednosti pred ostalimi. Zelo enostavno je nadzorovati koliko denarja porabimo in kako učinkovito je, saj lahko rezultate spremljamo v realnem času.

Oglaševanje spletne trgovinePri oglaševanju na klik se plača samo za vsakega obiskovalca naše strani, kar bistveno zmanjša strošek na vsakega obiskovalca glede na ostale tipe oglaševanja. Najboljša stvar pri tej vrsti oglaševanja je enostavno merjenje učinkovitosti oglaševanja. Če vidimo, da obiskovalci, ki so prišli na takšen način na vašo stran ne kupujejo, potem kampanjo samo zaustavite in tako zmanjšate potencialno škodo. V primeru, ko naletite na zmagovalno kampanjo, pa lahko to okrepite in optimalno izkoristite.

Tovrstne oglase lahko zakupite pri številnih portalih in oglaševalskih omrežij. Med njimi trenutno najbolj izstopata Google Adwords in Facebook, saj imata potrebna orodja za učinkovite kampanje in veliko količino prometa.

Žal vsi obiskovalci, ki so kliknili na oglas ne opravijo nakupa, vendar to še ne pomeni, da so ti obiskovalci za nas za vedno izgubljeni. Z uporabo remarketinga lahko dosežemo, da se samo tem obiskovalcem prikazujejo namenski oglasi, ki jih spodbujajo, da ponovno obiščejo našo trgovino in opravijo nakup. Ker so ti obiskovalci v neki točki že pokazali interes, bi bilo škoda, da bi takoj obupali nad njimi.

Ta metoda je dokazano ena najbolj učinkovitih metod oglaševanja. Ne samo, da nam prinese večje število prodaj, ampak nam dolgoročno zmanjša strošek oglaševanja na vsak opravljen nakup. Google Adwords ima remarketing funkcijo vgrajeno v svojo platformo, za druge platforme pa je treba uporabiti zunanje izvajalce, kot so Adroll, AdBuyer in ReTargeter.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri