Menu
Povežite svojo spletno trgovino z miniMAXom in bodite vedno ažurni!

Povežite svojo spletno trgovino z miniMAXom in bodite vedno ažurni!

Kaj je miniMAX?

Vse bolj poznan in prepoznaven enostaven računovodski spletni program miniMAX je odlična rešitev za podjetnike in računovodje, ki si želijo imeti vedno sveže in 100-odstotno usklajene podatke o poslovanju. MiniMAX omogoča tudi mobilni dostop, zato imate podatke o poslovanju vedno v svojem žepu, kjer koli že ste. Za miniMAX ne potrebujete zmogljivega računalnika, le dostop do spleta ter licenco, za katero plačujete sproti enkrat mesečno, brez velikega stroška nakupa računovodskega programa.

Kaj je največja prednost uporabe miniMAXa?

Ker je miniMAX spletni program, omogoča dostop od koder koli tistim osebam, ki so za to pooblaščene. Tako lahko vi, vaši sodelavci in vaš računovodja sinhrono spremljate stanje in uporabljate program tudi za osveževanje cen ali dodajanje novih izdelkov. Nič več prenašanja dokumentov med vami in vašim računovodjo, nič več čakanja na podatke o vašem stanju.

Zakaj je dobro miniMAX povezati z vašo spletno trgovino?

minimax magentoPredvsem zato, ker miniMAX omogoča sočasno usklajenost med stanjem v vaši spletni trgovini in stanjem v vašem računovodskem programu. Tako je praktično onemogočeno, da bi se izgubil kakšen račun, ali nastala razlika v stanju zaloge. Prihrani vam tudi čas, ki bi ga porabili za ročno usklajevanje stanja, hkrati pa ima vaš računovodja vedno enake podatke kot vi in lahko sproti opravi svoje računovodske storitve.

Kaj uporabniku omogoča povezava spletne trgovine z miniMAXom?

Uvažanje podatkov o izdelkih iz MiniMAXa v spletno trgovino

Vse podatke o izdelkih lahko iz miniMAXa povsem enostavno uvozite v vašo spletno trgovino: naziv izdelka, EAN kodo, ceno, stopnjo davka,… Datoteka za izvoz je v .csv formatu, ki jo lahko nato uvozite v vašo spletno trgovino in jih nato tam urejate po svojih željah. Prihranite lahko dragocen čas in hkrati poskrbite, da so podatki povsem usklajeni!

Izvažanje podatkov o naročilih in kupcih iz spletne trgovine v miniMAX

Ko kupec odda naročilo, se vpiše v vaši spletni trgovini s svojimi kontaktnimi podatki. Izvoz teh podatkov iz spletne trgovine in uvoz v miniMAX računovodski program vam znova prihrani ogromno časa in onemogoči, da bi pri prepisovanju prišlo do napak. Zopet se ustvari .csv datoteka, ki prenese podatke o kupcu, naročenih izdelkih, ceni, odšteje se zaloga in se pripravi predloga za račun v programu miniMAX.

Avtomatizacija ažuriranja cen in zalog izdelkov

Na podlagi unikatne kode določenega uporabnika miniMAXa, se sistem samodejno povezuje s spletno trgovino, kjer poteka avtomatično ažuriranje podatkov o cenah in zalogah izdelkov. Čas ažuriranja določite sami in tako omogočite, da so v vaši spletni trgovini vedno ažurni podatki o cenah in zalogah izdelkov, ki sta najpomembnejša podatka za vaše kupce.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.