Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Postavitev cilja pomeni, da ste že na pol poti

V tem prispevku se bomo posvetili postavljanju ciljev in odgovorili na vprašanja:

 1. Zakaj je pomembno postavljanje ciljev?
 2. Kakšne cilje si postaviti?
 3. Kako si postaviti cilje?

Postavljanje ciljev je zelo pomembno predvsem iz vidika motivacije sebe in zaposlenih. Na večini projektov na katerim sem delala ni bilo postavljenih ciljev ali pa so bili le ti slabo postavljeni. Mogoče se zdi to nekomu nepotrebno, ampak pri nas v Malinci je sistem postavljanja ciljev pokazal za zelo učinkovitega. Ko sem v Malinci uvedla postavljanje letnih ciljev razdrobljenih po mesecih se je prodaja povečala, prav tako so se spremenile priroritetne naloge.

Zakaj? Enostavno zato, ker je bila celotna ekipa motivirana za dosego ciljev, ker sem jih razložila zakaj so pomembni, kam nas bodo dolgoročno pripeljali in ker sem jim obljubila dodatno nagrado, če bodo le-ti doseženi. Lahko je to finančna ali nefinančna nagrada (priznanje, prosti delovni dan, …) – potrebno je ugotoviti kaj si zaposlenih želijo. Ne boste verjeli, ampak pogosto to ni denar.

Postavljanje kratkoročnih mesečnih ciljev je pomembno, saj nam doseženi cilji omogočajo preverjanje kje smo, kaj še lahko izboljšamo, kje še imamo rezerve in dolgoročno omogočajo uresničiti vizijo podjetja. Cilje je potrebno predebatirati skupaj z ekipo na začetku vsakega meseca in pregledati rezultate preteklega. Cilji morajo biti relevantni in realni, ampak ne prelahko dosegljivi. Prav tako je pomembno, da so cilji merljivi, časovno opredeljeni, specifični, preverljivi in konec koncev zapisani. Primer mesečnih ciljev za spletno trgovino:

 • Povečati obisk edinstvenih obiskovalcev spletnih strani za ______ v mesecu _______.
 • Povečati skupno število FB všečkov za ______ v mesecu _______.
 • Povečati število email naslovov za ______ v mesecu ________.
 • Povečati prihodek za ______ € v mesecu _______.
 • Povečati znesek povprečne košarice za ______ € v mesecu _______.

Poleg ciljev, ki se vežejo na povečanje prodaje in števila potencialnih strank je pomembno, da si na mesečni ravni postavite tudi projektne cilje:

 • Lansiraj mobilno verzijo spletne trgovine do konca meseca _______ .
 • Vključi v prodajo 3 nove izdelke po katerih je največ povpraševanja do konca meseca _________.
 • Prevod 100 izdelkov v angleški jezik do konce meseca ________. (Ta cilj se veže na letnega, ki zajema prevod spletne trgovine v angleški jezik in nastop na trge EU).
 • Uvedi v poslovanje enega izmed predlogov strank – plačilo preko Monete do konca meseca __________.
 • Se povezati z enim novim blogerjem, ki ga bomo našli preko Googla do konca meseca ________.

Seveda pa je potrebno za vsak cilj določiti kdo je odgovoren za dosego cilja oziroma kdo vse je vpleten v samo izvedbo, zakaj je pomembno ta cilj doseči in sredstva, ki jih bomo potrebovali za dosego zadanega cilja (število ur, pomoč zunanjih izvajalce, kapital, nova znanja …).

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri