Menu
Kako izboljšati prodajo v svoji Magento trgovini

Kako izboljšati prodajo v svoji Magento trgovini

Ko končno spravite v red svojo spletno trgovino, napolnjeno z vašimi izdelki, nastopi čas, da pričnete z aktivno prodajo. Poiskati boste morali pravo tržno pot za svoje izdelke, pričeti z oglaševanjem in počasi začeli nizati prve prodajne rezultate. Ker je Magento trgovina prilagodljivo orodje za pomoč pri prodaji, vam odkrivamo nekaj namigov, kako povečati prodajo z nekaj enostavnimi popravki in nastavitvami.

Izboljšajte iskalnik na svoji strani s preusmeritvami

rezultati iskanja trgovinaV katalogu na spustnem seznamu poiščite »Iskalni pojmi«. V razpredelnici se vam bodo izpisali vsi iskalni pojmi, ki jih lahko preoblikujete tako, da bodo rezultati vodili do pravih izdelkov. Pogosto gre za tipkarske škrate nadobudnih kupcev, ko kakšna črka ni na svojem mestu. Pogoste napake lahko tako preusmerite do pravih rezultatov ali celo vnesete URL povezavo do prave strani, na kateri želite, da potencialni kupec pristane. Tako bo potencialni kupec hitreje prišel do želenih izdelkov in bo več možnosti, da bo nakup tudi opravil. Analiza iskalnih pojmov in popravki vam bo sicer vzelo nekaj časa, a se zagotovo splača, saj bodo vsa prihodnja iskanja učinkovitejša. Tržna raziskava v več trgovinah je pokazala tudi do 40% večjo prodajo, saj več kot polovica kupcev uporablja iskalnik v trgovini, da najde želene izdelke.

Zmanjšajte število odhodov iz košarice

Ko boste s pomočjo analitičnih programov (Google Analytics ali kak drug program) spremljali statistiko obiska, boste zagotovo opazili veliko število izhodov na strani Košarica in veliko povratnih obiskovalcev, ki iščejo vašo znamko + številko kupona ali kaj podobnega. Magentova Košarica omogoča uporabo kupona, kar pri kupcih sproži pomisleke, zakaj ne bi še malo prihranili pri nakupu, zato se odločijo raziskati, kako do kupona. To lahko rešite povsem enostavno tako, da poleg gumba za vpis kupona dodate razlago, kako do kupona. »Kako do kupona za popust?« z odgovorom v popup okencu bo kupcem ponudil odgovor in Košarice ne bodo zapustili za iskanje na googlu. Spletni mojster, ki mu izdelava spletnih trgovin ni tuja, vam bo pri tem lahko priskočil na pomoč.

Naj bo trgovina prijazna mobilnim uporabnikom

Vse več spletnih kupcev za brskanje in nakupe uporablja mobilne naprave: mobitele, tablice ipd. Naj bo vaša Magento trgovina prijazna do tovrstnih obiskovalcev, da ne bi brez potrebe izgubljali kupce zaradi nepregledne in »razmetane« trgovine. Če vaša Magento trgovina na mobilnih napravah ni prav prikazana, vprašajte spletnega mojstra za izdelavo spletnih strani, kako se to lahko omogoči. Stopiti je potrebno v korak s časom in na vse načine omogočiti kupcem prijazno okolje. Le tako se bodo z veseljem vračali v vašo trgovino.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.