Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Kako izboljšati prodajo v svoji Magento trgovini

Ko končno spravite v red svojo spletno trgovino, napolnjeno z vašimi izdelki, nastopi čas, da pričnete z aktivno prodajo. Poiskati boste morali pravo tržno pot za svoje izdelke, pričeti z oglaševanjem in počasi začeli nizati prve prodajne rezultate. Ker je Magento trgovina prilagodljivo orodje za pomoč pri prodaji, vam odkrivamo nekaj namigov, kako povečati prodajo z nekaj enostavnimi popravki in nastavitvami.

Izboljšajte iskalnik na svoji strani s preusmeritvami

rezultati iskanja trgovina

V katalogu na spustnem seznamu poiščite »Iskalni pojmi«. V razpredelnici se vam bodo izpisali vsi iskalni pojmi, ki jih lahko preoblikujete tako, da bodo rezultati vodili do pravih izdelkov. Pogosto gre za tipkarske škrate nadobudnih kupcev, ko kakšna črka ni na svojem mestu. Pogoste napake lahko tako preusmerite do pravih rezultatov ali celo vnesete URL povezavo do prave strani, na kateri želite, da potencialni kupec pristane. Tako bo potencialni kupec hitreje prišel do želenih izdelkov in bo več možnosti, da bo nakup tudi opravil. Analiza iskalnih pojmov in popravki vam bo sicer vzelo nekaj časa, a se zagotovo splača, saj bodo vsa prihodnja iskanja učinkovitejša. Tržna raziskava v več trgovinah je pokazala tudi do 40% večjo prodajo, saj več kot polovica kupcev uporablja iskalnik v trgovini, da najde želene izdelke.

Zmanjšajte število odhodov iz košarice

Ko boste s pomočjo analitičnih programov (Google Analytics ali kak drug program) spremljali statistiko obiska, boste zagotovo opazili veliko število izhodov na strani Košarica in veliko povratnih obiskovalcev, ki iščejo vašo znamko + številko kupona ali kaj podobnega. Magentova Košarica omogoča uporabo kupona, kar pri kupcih sproži pomisleke, zakaj ne bi še malo prihranili pri nakupu, zato se odločijo raziskati, kako do kupona. To lahko rešite povsem enostavno tako, da poleg gumba za vpis kupona dodate razlago, kako do kupona. »Kako do kupona za popust?« z odgovorom v popup okencu bo kupcem ponudil odgovor in Košarice ne bodo zapustili za iskanje na googlu. Spletni mojster, ki mu izdelava spletnih trgovin ni tuja, vam bo pri tem lahko priskočil na pomoč.

Naj bo trgovina prijazna mobilnim uporabnikom

Vse več spletnih kupcev za brskanje in nakupe uporablja mobilne naprave: mobitele, tablice ipd. Naj bo vaša Magento trgovina prijazna do tovrstnih obiskovalcev, da ne bi brez potrebe izgubljali kupce zaradi nepregledne in »razmetane« trgovine. Če vaša Magento trgovina na mobilnih napravah ni prav prikazana, vprašajte spletnega mojstra za izdelavo spletnih strani, kako se to lahko omogoči. Stopiti je potrebno v korak s časom in na vse načine omogočiti kupcem prijazno okolje. Le tako se bodo z veseljem vračali v vašo trgovino.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri