Menu
Na kaj morate biti pozorni, ko pišete članke

Na kaj morate biti pozorni, ko pišete članke

na-kaj-morate-biti-pozorni-ko-pisete-clanke – kopijaProdajate superge, televizije, vrtno pohištvo ali kozmetiko? Se nikakor ne morete prebiti na prve strani Googla?

Pri tem si lahko veliko pomagate s pisanjem različnih vsebin – člankov, blogov, prispevkov (ni važno kako jih poimenujete), ki jih objavite na vaši spletni strani.

Pa vendar ni kar tako, da odprete word in napišete, kaj vam prvo pade na misel v povezavi z določeno tematiko. Pri pisanju člankov se morate držati nekaj pravil, če želite, da imajo članki vrednost in bodo k vam pripeljali še kakšne kupce.

1. Vsebina
Najprej se odločite o čem bi radi pisali in izberite ključno besedo (npr. hlačne nogavice, bidon). Ključna beseda, ki jo izberemo, se mora nato v tekstu ponovi večkrat. Na vsake 250 se mora ključna beseda uporabiti 5-9x.

2. Naslov
Naslov mora biti privlačen z vidika uporabnika, saj je od naslova odvisno ali bo uporabnik odprl članek ali ne. Naslov je tudi pomemben iz vidika optimizacije, zato mora vsebovati tudi ključno besedo (najbolje na 1. mestu).

3. Url članka
Url naj bo takšen kot je naslov članka in naj ne bo daljši kot 50-60 besed. Izognite se znakom kot so €, @, & in podobno.

4. Dolžina
Dolžina člankov je vedno dilema, glede katere obstajajo številne teorije. Google ima raje daljše članke, saj so daljše vsebine rangirane boljše. Okvirno naj bi članki, ki so primerni za optimizacijo bili dolgi okoli 1000 besed, lahko tudi krajši, vendar nikoli pod 250 besed.

5. Oblika
Da boste bralcu olajšali branje uporabljajte naslove in podnaslove oz. headinge (<H1> naslov, <H2> podnaslov …), alinejce in poudarke. Tudi Google bo lažje pregledal strukturo in jo bo rangiral višje.

6. Dodajanje slik
Da bo vsebina še obogatena uporabite slike, ki pa jih nujno opremite s pravilnim imenom. Primer: vsebina-fotografije. Ljudje pogosto iščejo namreč po fotografijah in na takšen način lahko dobite nove obiskovalce na stran.

7. Dodajanje povezav
V kolikor že imate objavljene sorodne vsebine, je smiselno dodati povezave v članek. Prav tako je smiselno, da občasno dodate povezavo na zunanjo stran, v kolikor je le-ta pomembna (npr. domena *.edu ali *.gov), saj viša vrednost članka.

Avtorica: Ana H.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.