Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Na kaj morate biti pozorni, ko pišete članke

na-kaj-morate-biti-pozorni-ko-pisete-clanke – kopijaProdajate superge, televizije, vrtno pohištvo ali kozmetiko? Se nikakor ne morete prebiti na prve strani Googla?

Pri tem si lahko veliko pomagate s pisanjem različnih vsebin – člankov, blogov, prispevkov (ni važno kako jih poimenujete), ki jih objavite na vaši spletni strani.

Pa vendar ni kar tako, da odprete word in napišete, kaj vam prvo pade na misel v povezavi z določeno tematiko. Pri pisanju člankov se morate držati nekaj pravil, če želite, da imajo članki vrednost in bodo k vam pripeljali še kakšne kupce.

1. Vsebina
Najprej se odločite o čem bi radi pisali in izberite ključno besedo (npr. hlačne nogavice, bidon). Ključna beseda, ki jo izberemo, se mora nato v tekstu ponovi večkrat. Na vsake 250 se mora ključna beseda uporabiti 5-9x.

2. Naslov
Naslov mora biti privlačen z vidika uporabnika, saj je od naslova odvisno ali bo uporabnik odprl članek ali ne. Naslov je tudi pomemben iz vidika optimizacije, zato mora vsebovati tudi ključno besedo (najbolje na 1. mestu).

3. Url članka
Url naj bo takšen kot je naslov članka in naj ne bo daljši kot 50-60 besed. Izognite se znakom kot so €, @, & in podobno.

4. Dolžina
Dolžina člankov je vedno dilema, glede katere obstajajo številne teorije. Google ima raje daljše članke, saj so daljše vsebine rangirane boljše. Okvirno naj bi članki, ki so primerni za optimizacijo bili dolgi okoli 1000 besed, lahko tudi krajši, vendar nikoli pod 250 besed.

5. Oblika
Da boste bralcu olajšali branje uporabljajte naslove in podnaslove oz. headinge (<H1> naslov, <H2> podnaslov …), alinejce in poudarke. Tudi Google bo lažje pregledal strukturo in jo bo rangiral višje.

6. Dodajanje slik
Da bo vsebina še obogatena uporabite slike, ki pa jih nujno opremite s pravilnim imenom. Primer: vsebina-fotografije. Ljudje pogosto iščejo namreč po fotografijah in na takšen način lahko dobite nove obiskovalce na stran.

7. Dodajanje povezav
V kolikor že imate objavljene sorodne vsebine, je smiselno dodati povezave v članek. Prav tako je smiselno, da občasno dodate povezavo na zunanjo stran, v kolikor je le-ta pomembna (npr. domena *.edu ali *.gov), saj viša vrednost članka.

Avtorica: Ana H.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri