Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Masovno urejanje artiklov v spletni trgovini Magento

S spletno trgovino je kar nekaj dela, da uredimo vse, kot je potrebno in po navadi največ časa vzame urejanje artiklov. Velikokrat se zgodi, da ko smo že uredili vse artikle, da ugotovimo, da bi bilo dobro, da bi dodali še kakšno dodatno polje artiklu, da bi bilo možno filtriranje ali kaj podobnega.

Da nebi bilo potrebno odpirati in urejati posameznega artikla lahko skupinsko uredimo vse artikle z isto vrednostjo. Ko smo na seznamu artiklov samo prefiltriramo po izbranem parametru vse artikle, ki bi jih radi izbrali, jih in označimo (to lahko naredimo za vse artikle v izboru). Ko imamo artikle izbrane preverimo ali se število izbora artiklov ujema, saj se lahko zgodi, da bi izbrali kakšen artikel preveč če nebi bili pozorni. Ko smo preverili pod dejanji izbere opcijo "osveži atribute" in potrdimo dejanja.

Nato se nam odpre nova stran z vsemi atributi in tam poiščemo atribut artikla, ki bi ga radi spremenili, ga označimo za spremembo, izberemo ali vnesemo želeno vrednost in kliknemo na shrani. In zadeva je končana.

Pri Magentu 1 v kolikor je izbranih več artiklov moramo počakati, da se zahteva obdela in pokaže se ali je bila zadeva narejena. Med tem pa se pri Magentu 2 sprememba shrani v seznam in obdela, ko strežnik požene izvajanje preko cron opravila.

Ta opcija je lahko zelo v pomoč če na primer želimo dodati atribut blagovna znamka. Po navadi je že v imenu artikla blagovna znamka tako, da artikle samo prefiltriramo po imenu znamke (npr. Adidas) in nato označimo vse artikle, ki so se nam prikazali in mu določimo, da imajo vsi ti artikli vrednost atributa blagovna znamka sedaj Adidas. Sedaj imamo možnost, da določimo atribut, da je na voljo za filiranje ali s pomočjo njega naredimo dodatnega prikaze in strani itd.

Video navodila za masovno urejanje artiklov

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri