Menu
Kje najti ideje za pisanje?

Kje najti ideje za pisanje?

O pomembnosti pisanja vsebin in o tem, na kaj vse moramo biti pozorni, ko pišemo članke, smo že pisali. Podučeni z vsemi znanji, kaj vse moramo upoštevati, pa se pogosto zatakne že na začetku – KAJ SPLOH PISATI? OZ. KAJ NAPISATI, DA BO GOOGLU SPLOH VŠEČ?
Preberite si spodnje nasvete in se enkrat za vselej znebite izgovorov, da ne pišete vsebin zato, ker nimate idej, kaj pisati :)

1. Ključne besede

Vsako podjetje, dejavnost, spletna stran ali trgovina pozna nabor svojih ključnih besed. Gre za besede, ki opisujejo glavne dejavnosti oz. izdelke. Če gre npr. za trgovino z oblačili so ključne besede: oblačila za ženske, oblačila za otroke, nogavice, hlače … Po teh ključnih besedah vas spletni obiskovalci poznajo oz. vas na ta način najdejo.

Če želimo izvedeti, katere besede spletni obiskovalci največkrat iščejo na Googlu uporabite Googlov Keyword Planner (načrtovalnik besed). Včasih je bilo orodje zastonj, danes pa lahko do njega dostopate le če imate aktiven Google Adwords račun.

V načrtovalniku besed preverimo mesečno iskanje določene besede.analytics

Večje kot je število iskanja na Googlu, večji potencial klikov predstavlja.

2. Googlov autocomplete

Ideje za relevantne ključne besede, s katerimi bomo napisali članek lahko dobimo tudi z Googlovim autocompletom. V Google vpišemo ključno besedo, autocomplete pa nam potem sam predlaga tisto, kar je najbolj popularno.

search

Iz zgornjega primera tako razberemo naslednje:

  • Pogosto iskana fraza je oblačila za nosečnice. Ključna beseda oz. besedna zveza nam je tako osnova za pisanje člankov na to temo. Npr. Oblačila za nosečnice iz bombaža, Oblačila za nosečnice – kako skriti trebušček v prvih mesecih, Oblačila za nosečnice – je res potrebno zapravljati?
  • V kolikor imate spletno trgovino z oblačili, napišite članke Oblačila preko spleta – hitro in poceni. Če imate fizično trgovino pa članek na temo: Zakaj ne kupujte oblačil preko spleta (in seveda v članku izpostavite prednosti nakupa v fizični trgovini:)).

 

3. Googlov related search

Ideje, kaj pisati najdete tudi na dnu prve strani na Googlu. Google predlaga besede in besedne zveze, ki so povezane z vašo ključno besedo.  autocomplete 4. Obisk forumov

Forumi so lahko zakladnica idej, kaj vse pisati. Ljudje postavljajo številna vprašanja, ki se vam gotovo kdaj zdijo že smešna, saj so vam jasna kot beli dan. Vendar temu ni tako. Ko vemo veliko o svoji branži, pozabljamo, da so naši potencialni kupci popolni laiki.

Primer: Če je na forumu nevem kolikokrat zastavljeno vprašanje Kaj obleči za razgovor? napišite članek na to temo in ga povežite z izdelki iz vaše trgovine.

Ste dobili kakšno idejo? Google je le par klikov stran in vam ponuja številne ideje, kaj napisati. Zato le prste na tipkovnico in pričnite s pisanjem :)

Napisala: Ana Hotko

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.