Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Kje najti ideje za pisanje?

O pomembnosti pisanja vsebin in o tem, na kaj vse moramo biti pozorni, ko pišemo članke, smo že pisali. Podučeni z vsemi znanji, kaj vse moramo upoštevati, pa se pogosto zatakne že na začetku – KAJ SPLOH PISATI? OZ. KAJ NAPISATI, DA BO GOOGLU SPLOH VŠEČ?
Preberite si spodnje nasvete in se enkrat za vselej znebite izgovorov, da ne pišete vsebin zato, ker nimate idej, kaj pisati :)

1. Ključne besede

Vsako podjetje, dejavnost, spletna stran ali trgovina pozna nabor svojih ključnih besed. Gre za besede, ki opisujejo glavne dejavnosti oz. izdelke. Če gre npr. za trgovino z oblačili so ključne besede: oblačila za ženske, oblačila za otroke, nogavice, hlače … Po teh ključnih besedah vas spletni obiskovalci poznajo oz. vas na ta način najdejo.

Če želimo izvedeti, katere besede spletni obiskovalci največkrat iščejo na Googlu uporabite Googlov Keyword Planner (načrtovalnik besed). Včasih je bilo orodje zastonj, danes pa lahko do njega dostopate le če imate aktiven Google Adwords račun.

V načrtovalniku besed preverimo mesečno iskanje določene besede.

Večje kot je število iskanja na Googlu, večji potencial klikov predstavlja.

2. Googlov autocomplete

Ideje za relevantne ključne besede, s katerimi bomo napisali članek lahko dobimo tudi z Googlovim autocompletom. V Google vpišemo ključno besedo, autocomplete pa nam potem sam predlaga tisto, kar je najbolj popularno.

search

Iz zgornjega primera tako razberemo naslednje:

  • Pogosto iskana fraza je oblačila za nosečnice. Ključna beseda oz. besedna zveza nam je tako osnova za pisanje člankov na to temo. Npr. Oblačila za nosečnice iz bombaža, Oblačila za nosečnice – kako skriti trebušček v prvih mesecih, Oblačila za nosečnice – je res potrebno zapravljati?
  • V kolikor imate spletno trgovino z oblačili, napišite članke Oblačila preko spleta – hitro in poceni. Če imate fizično trgovino pa članek na temo: Zakaj ne kupujte oblačil preko spleta (in seveda v članku izpostavite prednosti nakupa v fizični trgovini:)).

3. Googlov related search

autocomplete

Ideje, kaj pisati najdete tudi na dnu prve strani na Googlu. Google predlaga besede in besedne zveze, ki so povezane z vašo ključno besedo. 

4. Obisk forumov

Forumi so lahko zakladnica idej, kaj vse pisati. Ljudje postavljajo številna vprašanja, ki se vam gotovo kdaj zdijo že smešna, saj so vam jasna kot beli dan. Vendar temu ni tako. Ko vemo veliko o svoji branži, pozabljamo, da so naši potencialni kupci popolni laiki.

Primer: Če je na forumu nevem kolikokrat zastavljeno vprašanje Kaj obleči za razgovor? napišite članek na to temo in ga povežite z izdelki iz vaše trgovine.

Ste dobili kakšno idejo? Google je le par klikov stran in vam ponuja številne ideje, kaj napisati. Zato le prste na tipkovnico in pričnite s pisanjem :)

Napisala: Ana Hotko

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri