Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Kako dodati JavaScript kodo preko administracije - Magento

Obstaja več načinov, kako vključiti prilagojeno JavaScript kodo v glavo vaše strani. V tem članku pa bom predstavil najlažji način - način, ki nam omogoča, da to storimo prek Magento 2 administrativnega vmesnika in ne zahteva programerskih veščin ali dodatnih dostopov. Ta metoda se lahko uporablja za integracijo storitev tretjih oseb, kot so klepet v živo, orodje za spremljanje in podobno.

Dodajanje JavaScript kode na Magento 2 trgovino

Vsebina > Oblika > nastavitve > Uredi > HTML glava > Skripte in stili

Korak za korakom vodič za začetnike

Čeprav se zdi preprosto, lahko to povzroči nekaj vprašanj za tiste, ki niso zelo seznanjeni z Magento. Zato vam predstavljam popoln vodič, korak za korakom, kako dodati odlomek kode:

  1. Prva stvar, ki jo moramo storiti, je, da odpremo administrativno nadzorno ploščo in se prijavimo.
  2. Nato v meniju Magento pojdite na: Vsebina > Oblika > nastavitve
  3. Kliknite povezavo "Uredi" za pogled trgovine. Običajno bo to prvi element, če ima vaš Magento samo en pogled trgovine. Če jih je več, izberite spletno mesto, v katerega želite vključiti svojo skripto.
  4. Kliknite na zavihek "HTML glava" -> "Skripte in stili" ali "Noga" -> "Ostali HTML".
  5. Vnesite svojo kodo v polje ter kliknite gumb "Shrani nastavitve".

Če je že prisotna katera koli druga koda, se vaša koda vnese po vsej drugi kodi.

Odpravljanje težav s prikazom

Koda je bila dodana, vendar ni sprememb v trgovini. Težava s predpomnjenjem - Verjetno je vaša stran predpomnjena in jo morate izbrisati. Predpomnilnik trgovine lahko izbrišete tukaj: Magento Admin > Sistem > Upravljanje predpomnilnika > Izberi vse > Osveži > Pošlji

Dodajanje JavaScript kode na Magento 1.9 / Openmage trgovino

Postopek dodajanja prilagojene JavaScript kode v glavo strani je podoben tudi pri Magento 1.9 oz. OpenMage. Tukaj je preprost vodič, kako to storiti:

  1. Najprej odprite administrativno nadzorno ploščo in se prijavite.
  2. V meniju Magento se premaknite na: Sistem > Konfiguracija > Splošno/Dizajn.
  3. Kliknite na zavihek "HTML glava" in poiščite možnost "Miscellaneous Scripts" ali "Noga" in "Miscellaneous HTML".
  4. Vnesite svojo kodo v ustrezno polje in kliknite gumb "Shrani konfiguracijo".

S tem ste uspešno dodali prilagojeno JavaScript kodo v glavo svoje Magento trgovine. Ta postopek je enostaven in omogoča, da brez programerskih veščin integrirate dodatno funkcionalnost ali storitve v svojo trgovino.

Odpravljanje težav s prikazom

Koda je bila dodana, vendar ni sprememb v trgovini. Težava s predpomnjenjem - Verjetno je vaša stran predpomnjena in jo morate izbrisati. Predpomnilnik trgovine lahko izbrišete tukaj: Magento Admin > Sistem > Upravljanje predpomnilnika > Izberi vse > Osveži > Pošlji

Potrebujete dodati kodo z dogodki?

V tem primeru bo potrebno dodati modul saj v sama polja ni mogoče dodati dinamičnih dogodkov. Za ta namen imamo razvitih več različnih modulov, kot je npr. Google analytics 4 (gtag) modul za Magento 1.9 / Openmage.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri