Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Izenači ceno na spletni trgovini

Če smo s svojo spletno trgovino zelo konkurenčni ali če imamo morda toliko unikatnih artiklov, da jih ne prodajajo nikjer drugje, je ena izmed zelo dobrih funkcij opcija "Izenači ceno", saj daje kupcu garancijo, da je njegova ponudba najnižja.

Funkcionalnost deluje tako, da na strani artikla napišemo, da v kolikor kdo najde boljšo ponudbo, jo bo prodajalec izenačil. To naredi tako, da s klikom na napis, npr. "Ste našli boljšo ponudbo drugje? Izenači ceno", ponudimo stranki obrazec, kjer nam lahko posreduje svoje podatke in podatke o ponudbi, v kolikor pa je ta nižja, bo prodajalec stranki uskladil svojo ponudbo.

Na obrazcu imamo glavna polja, kot so podatki kupca, na katerega ga lahko nato kontaktiramo, in vnosna polja za vnos cene konkurenta in povezave do ugodnejše ponudbe. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na splošne pogoje, kjer so natančno definirani pogoji uporabe. Na primer, da mora biti ponudba sveža in za identičen artikel (npr. enaka EAN koda), da velja za ponudbo na slovenskem trgu in še nekaj podobnih pogojev, da ne prihaja do zlorab.

To funkcionalnost sem prvič vgrajeval pred približno šestimi leti na prvo spletno trgovino Emundie, ravno prejšnji teden pa sem spet dobil podporni zahtevek za ureditev podobne funkcionalnosti na spletni trgovini nove stranke* in moram reči, da mi je bilo v veselje funkcionalnost ponovno narediti, saj izredno rad delam takšne neklasične elemente spletne trgovine. Mislim, da bo stranki zelo dobro služila, poleg tega pa se je vse skupaj relativno hitro (približno 2 uri dela) integrirano v Magento sistem.

*Trgovine ne povezavi nisem jaz izdelal ali oblikoval ampak sedaj samo skrbim za popravke in druge nadgradnje ( plačila na obroke, prikaz garancij itd.)

Zakaj je "izenači ceno" dobra funkcionalnost za spletno trgovino?

Opcija "izenači ceno" v spletni trgovini prinaša številne prednosti tako za kupce kot za prodajalce, s čimer povečuje zaupanje in zadovoljstvo strank ter krepi konkurenčnost trgovine. Stranke, ki vedo, da bodo vedno dobile najboljšo možno ceno, se počutijo bolj samozavestne pri nakupu, kar zmanjšuje potrebo po iskanju boljših ponudb drugje in prihrani čas. Poleg tega se zaradi te možnosti stranke pogosteje odločijo za nakup, saj vedo, da ne tvegajo izgube boljše ponudbe pri konkurenci. Povečana zvestoba strank lahko vodi do ponovljenih nakupov, kar dolgoročno krepi trgovino in povečuje njen tržni delež.

Za prodajalce ta strategija pomeni povečanje stopnje konverzije, saj privablja stranke, ki bi sicer nakupovale pri konkurenci, kar neposredno povečuje prodajo. Ponujanje izenačitve cen trgovini zagotavlja konkurenčno prednost, saj se razlikuje od drugih trgovin, ki takšne možnosti ne ponujajo. Prav tako trgovcem omogoča pridobitev dragocenih podatkov o konkurenčnih cenah, kar je ključno za optimizacijo cenovnih strategij. Zahteve za izenačitev cene trgovcem omogočajo vpogled v tržne trende in omogočajo hitrejše odzivanje na spremembe na trgu. Poleg tega takšna politika krepi ugled blagovne znamke, saj kaže, da trgovina postavlja zadovoljstvo strank na prvo mesto, kar izboljšuje zaznavanje blagovne znamke in povečuje zvestobo kupcev.

Če imate kakšno željo po kakšni podobni funkcionalnosti, vam jo z veseljem pomagam urediti. Predstavite mi svoje ideje!

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri