Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Spletna trgovina in personalizacija uporabniške izkušnje

Če ste že kdaj zavili v spletno trgovino in se počutili, kot da izdelki kar kličejo vaše ime, potem že poznate moč personalizacije. Na srečo pa ni ta čarobna izkušnja rezervirana le za velike e-trgovce. Danes, z idejami in malo truda, lahko vsak spletni trgovec postane mojster personalizacije in svoje stranke preseneti s pravim nakupovalnim čarobnim prahom.

Na podlagi nekaj primerov vam bom predstavil, kako lahko v svoji spletni trgovini naredite vašim obiskovalcem nepozabno uporabniško izkušnjo:

Prilagojen prikaz priporočenih izdelkov spletne trgovine

Personalizacija prikaza izdelkov omogoča, da vaši obiskovalci vidijo tisto, kar jih najbolj zanima. Magento ponuja več možnosti za personalizacijo prikaza artiklov, kar lahko dosežete na različne načine:

Priporočila s pomočjo umetne inteligence

Priporočila, podprta z umetno inteligenco, odpirajo vrata v svet personalizirane izkušnje nakupovanja. Sensei AI (Adobe Commerce) je eno izmed teh močnih orodij, ki se osredotoča na analizo obnašanja uporabnikov in zgodovino njihovih nakupov. S pomočjo kompleksnih algoritmov ta sistem prepozna vzorce in navade ter nudi priporočila izdelkov, ki so popolnoma prilagojena posameznemu uporabniku. Temelj tega sistema je obsežna količina podatkov, ki omogoča natančno analizo in predvidevanje preferenc ter želja posameznega kupca.

Prikaz vsebine na podlagi preteklih nakupov in ogledov

Enostavna, a učinkovita metoda za personalizacijo prikaza izdelkov je temeljena na preteklih nakupih in ogledih. Ta pristop omogoča ustvarjanje dinamičnih priporočil, ki se avtomatsko prilagajajo glede na vedenje uporabnika. Prednost tega sistema je v tem, da ni potrebno zbirati obsežnih količin podatkov, saj že obstoječi podatki v spletni trgovini omogočajo učinkovito personalizacijo. Na primer, ko si uporabnik ogleduje določen izdelek, sistem preveri povezane artikle in prikaže tiste, ki so najbolj relevantni, bodisi glede na število ogledov ali prodajo.

Na primer, za stranko gamat.si smo implementirali to funkcionalnost. Ko obiskovalec brska po spletni strani in si ogleduje izdelek, na primer gasilsko bundo, se mu avtomatično na domači strani (glej izbrano zate) prikažejo priporočila za povezane izdelke, kot so hlače, ki se ujemajo z bundo.

Prilagojen prikaz izdelkov ustvarja bolj relevantno in zanimivo nakupovalno izkušnjo, kar vodi v večje zadovoljstvo strank in večje možnosti za konverzijo.

Personaliziran email marketing

Email marketing je še vedno eno izmed najučinkovitejših orodij za komuniciranje s strankami. In s pravimi orodji, kot je Klaviyo, lahko personaliziramo tudi ta kanal komunikacije.

Recimo, da imamo spletno trgovino z oblačili in želimo spodbuditi ponovni nakup strank, ki so že kupile nekaj iz naše kolekcije. S Klaviyo lahko avtomatiziramo pošiljanje emailov, ki vsebujejo personalizirane ponudbe in priporočila za izdelke, ki bi jih lahko zanimali. Na primer, če je nekdo kupil poletno obleko, mu lahko čez nekaj mesecev pošljemo email s ponudbo za jesenski plašč v podobnem stilu.

Interaktivna komunikacija (chat) z uporabniki

Interaktivna komunikacija z uporabniki preko klepetalnih oken je odličen način za izboljšanje uporabniške izkušnje in povečanje konverzij.

Na primer, če opazimo, da uporabnik že nekaj časa brska po določeni kategoriji izdelkov, mu lahko ponudimo klepetalno okno, v katerem mu lahko ponudimo dodatne informacije ali pomoč pri izbiri izdelka.

Tak pristop ustvarja bolj personalizirano in interaktivno izkušnjo za uporabnika, kar lahko vodi v večje zadovoljstvo in večje možnosti za nakup.

Prilagojeno oglaševanje

Prilagojeno oglaševanje je ključno za dosego prave ciljne publike in povečanje konverzij. Na primer, če imamo spletno trgovino z izdelki za aktivni življenjski slog, lahko uporabimo podatke o preteklih nakupih in ogledih, da ustvarimo ciljane oglase na družbenih omrežjih. Če opazimo, da je nekdo prejšnji teden kupil fitnes uro, mu lahko ponudimo oglas za dodatno opremo, kot so športne torbe ali stekleničke za vodo. Tak pristop zagotavlja, da oglasi dosežejo pravo ciljno publiko in povečajo možnosti za nakup.

Ali pa ko sem iskal pohištvo za stanovanje pri stranki megapohistvo.si in našel nekaj primernega, sem po zapustitvi strani in obisku socialnih omrežij takoj videl med vsebino v ponudbi stole. Tako sem bil ponovno samo en klik stran od nakupa.

Personalizacija je ključna za uspeh spletnih trgovin v današnjem digitalnem svetu. Z uporabo pravih orodij in pristopa lahko vsak spletni trgovec ustvari edinstveno in privlačno nakupovalno izkušnjo za svoje stranke. S prilagojenimi prikazi izdelkov, personaliziranim email marketingom, interaktivno komunikacijo z uporabniki in prilagojenim oglaševanjem lahko ustvarimo izkušnje, ki navdušujejo in spodbujajo k nakupu.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri