Menu
Izboljšajte konverzijo vaše Magento spletne trgovine (hitrost trgovine)

Izboljšajte konverzijo vaše Magento spletne trgovine (hitrost trgovine)

V zadnjih nekaj letih je postala običajna praksa za potrošnike, da pred nakupom obiščejo več prodajalcev na drobno, v večini primerov zaradi primerjave cen. Združite to s čedalje bolj zasičenimi spletnimi ponudbami in razumeli boste veliko bolj zahtevno situacijo za spletne trgovce kot pred nekaj leti.

To je pomemben razlog, zakaj je bolj kot kdajkoli prej, potrebno vlagati v rešitve in strategije, ki vam bodo omogočile zagotovitev priročne in poenostavljene uporabniške izkušnje. Ta članek se osredotoča na zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje za Magento trgovce oziroma na zagotavljanje smernic okoli različnih modulov, razširitev in storitev tretjih oseb, ki lahko pomagajo izboljšati splošne izkušnje, ki jih želite zagotavljati za vaše uporabnike.

Naredite spletno trgovino, ki deluje s svetlobno hitrostjo

hitrost spletne trgovineHitrost spletne strani je zelo pomemben del vodenja spletne trgovine. Je ena od temeljnih izkušenj kupca in ima lahko velik vpliv na stopnjo konverzije spletne trgovine. V zadnjih nekaj letih so se zaradi trgovcev, ki vlagajo na to področje, močno spremenila tudi pričakovanja uporabnikov. Opravljene meritve kažejo, da 47% potrošnikov pričakuje nalaganje strani v manj kot 2 sekundah in 40% obiskovalcev bo zapustilo spletno stran, če nalaganje traja več kot 3 sekunde. Predvideva se, da so pričakovanja obiskovalcev še večja, ne glede na opravljene ankete.

Veste kako hitra je vaša trgovina? Preverite na: http://tools.pingdom.com/fpt/

Magento je znan po svoji slabi hitrosti, ki jo bo kmalu možno izboljšati s Magento 2.0. Obstajajo številne poti za optimizacijo zmogljivosti za Magento 1.x strani.

Tukaj je nekaj osnov za izboljšanje hitrosti spletne trgovine:

  • Omogočite predpomnjenje celotne strani (FPC) oziroma spletne vsebine, ki bo uporabnikom ob naslednjem obisku omogočilo hitrejše nalaganje oziroma dostop do vaše strani iz predpomnilnika. Na razpolago je več modulov. FPC bistveno pospeši čas nalaganja strani, vpliva na konverzijo prodaje ter uspešno ustvarjanje prihodkov. Predpomnjenje s platformo Magento je zelo zapleteno področje zato predlagamo da sodelujete z izkušenim Magento razvijalcem, da bi dobili največ iz njega.
  • Optimizirajte front-end elemente. Poskrbite, da bodo slike, pisave, JavaScript ali CSS datoteke optimizirane za hitrost. Zmanjšajte HTTP in slikovne zahtevke, imejte CSS urejen in optimizirajte JavaScript.
  • Stisnite svoje slike. Velike slike prispevajo k daljšemu času nalaganja spletne strani, tako da zmanjšajte velikosti slikovnih datotek, ne da bi ogrozili kakovost, z uporabo orodij kot so TinyPNG ali TinyJPEG.
  • Odstranite nepotrebne razširitve. Pojdite skozi vse razširitve na vaši spletni strani in odstranite tiste, ki niso v uporabi.
  • Nastavitev strežnik oz. gostovanje, da bo hitrost najbolj optimalna.
  • Če potrebujete več idej o tem, kako lahko optimizirate delovanje spletne strani, vam priporočamo uporabo Pingdom.com, ki je odličen brezplačen vir za razumevanje vprašanj uspešnosti oziroma hitrosti spletne strani.

Obstajajo številne spletne strani, ki so uspele povečati svojo menjalno razmerje za 50% zaradi pomembnih izboljšav uspešnosti oziroma hitrosti. Vas zanima kaj lahko naredimo za vas? Pišite nam in z veseljem lahko brezplačno preverimo kaj lahko izboljšati hitrost vaše spletne trgovine. Pomagamo pa vam lahko tudi pri izbiri najboljšega Magento gostovanja v Sloveniji.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.