Menu
E-mail marketing po Malincino

E-mail marketing po Malincino

V zadnjem času sem velikokrat slišala, da e-mail marketing izgublja na svoji vrednosti. Da se iz njega ne da več generirati toliko prodaje kot včasih. Pa je res tako? V Malinci namreč kar 20 % celotne prodaje generiramo iz e-mail marketinga.

Še preden gremo na konkretne primere na kratko kaj je e-mail marketing. E-mail marketing oziroma e-poštni marketing je oblika direktnega marketinga. Primeren je za pošiljanje e-novic, vabil na dogodke, obveščanje o akcijah, novostih,… Vse kar potrebujete za email kampanjo je dobra baza strank in dobro poštno sporočilo.

V Malinci pošiljamo dva e-maila tedensko na našo celotno bazo. Imamo sicer segmentirano bazo na kupce in nekupce, ampak večino e-mailov, ki jih pošiljamo gre na celotno bazo. Dve glavni prednosti, ki jih e-mail marketing predstavlja za Malinco:

1. Cenovno ugodna oblika oglaševanja in obveščanja kupcev oz potencialnih strank (cena je pri večini orodij za masovno pošiljanje e-email marketing (2)mailov določena glede na število e-mail naslovov, ki jih imamo).

Email marketing

2. Analitiko – natančno merjenje odziva koliko sporočil je bilo odprtih, katere povezave so bile poklikane in kdo jih je odprl. Spremljanje različnih statistik in uspešnosti izvedenih akcij, ter tako lažje načrtovanje prihodnjih kampanj.

Za pošiljanje in pripravo email kampanj vam priporočam uporabo enega izmed naslednji orodij: Mailerlite (tega trenutno uporabljamo v Malinci), Sendy, E-poštar, GetResponse ali Mailchimp.

Malincina trenutna baza šteje okoli 40.000 različnih e-mail naslovov. Le-te smo izbrali v roku leta in pol od kar poslujemo na več različnih načinov. Naj naštejem 3 glavne:

  1. Brezplačne e-knjige z zdravimi recepti
  2. Spletne nagradne igre
  3. Prijava na e-novice na vstopni strani spletne strani

V Malinci z e-mail marketingom generiramo okoli 20 % celotne prodaje. Sedaj bom izpostavila 5 glavnih lastnosti dobrega in prodajnega e-maila, ki preizkušeno delujejo pri nas:

1. Potrebno je pritegnit pozornost z naslovom: od naslova je odvisno koliko ljudi bo vaše sporočilo odprlo. Pomembno je, da je naslov vzbudi radovednost – pošiljam vam 5 naslov, ki so bili pri nas do sedaj najbolj uspešni:
Email marketing
2. Pošiljatelj mora biti znan: jaz pošiljam e-mail vedno pod svojim imenom (Nastja, Nastja Kramer ali Malinca Nastja) in pod svojim e-email naslovom nastja@malinca.si.

3. Vsebina mora biti relevantna: pomembno je, da se vsebina nanaša na stvari s katerimi se ukvarjate. V našem mailingu so vedno 3 stvari: uvodna vsebine (novosti, kratek prispevek o zdravi prehrani oz posameznem živilu, vprašanje bralcu, osebna izpoved/izkušnja, …), zdrav recept in prodajna akcija. Je pač tako, da smo odvisni od spletne prodaje in so popolnoma neprodajni email pri nas zelo redki. Veliko boljše je izpostaviti samo eno stvar in povezavo, ampak pri nas se vedno toliko dogaja, da to enostavno ni mogoče 🙂

4. Osebni pristop in personalizacija: Naša e-mail komunikacija je na prijateljski ravni, bralke in bralce tikamo, v emaili pogosto uporabimo tudi njegovo ime. Velikokrat jih vprašamo za mnenje o receptih, novih projektih, njihovem mnenju o določenem živilu, izdelku in jih tako vključiti v gradnjo blagovne znamke. Saj brez njih tudi nas ne bi bilo!

5. Izogibanje slikam: V e-mailu le redko uporabljamo slike, saj so testiranja pokazala, da so emaili brez slik in ostale navlake bolj brani, klikani in prinesejo večje prodajne učinke. Kljub temu, da v e-mailu ni slik in posebnega oblikovanja, skušamo narediti e-mail pregleden s krajšimi vrsticami, barvami, odstavki in logičnim zaporedjem.

NE POZABITE! Bralcu morate vedno dati možnost, da se od prejemanja vaših e-mailov vedno odjavi.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.