Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

5 nasvetov za boljše Facebook oglase

Pri Facebook oglaševanju gre za targetirano oglaševanje, ki omogoča lažji doseg ciljnih kupcev. Svojo ciljno skupino lahko določimo z več različnimi specifikacijami, ki omogočajo natančno določanje kroga ljudi, ki bo videla oglase. Poleg tega lahko določimo starost, spol ter lokacijo naše ciljne publike, ki se ji bodo oglasi prikazovali in še mnogo drugih parametrov. Prednosti Facebook oglaševanja:

 • prikazovanje oglasov relevantnim kupcem (le tistim uporabnikom, ki jih izdelek/storitev zanima),
 • brezplačno prikazovanje oglasov (plačate le, ko nekdo klikne nanj),
 • konkretna merljivost oglaševanja (doseganja oglaševalskih ciljev in poteka akcije),
 • fleksibilno oglaševanje (prilagajanje oglasov in proračuna),
 • popoln pregled ter kontrola nad stroški ,…

V Malinci 10 % vseh mesečnih prihodkov porabimo za Facebook oglaševanje, ki nam prinaša do 40 % mesečne prodaje in okoli 45 % celotnega obiska na spletno stran. Sedaj bi vam rada predstavila 5 preizkušenih in testiranih nasvetov za bolj učinkovite Facebook oglase – da boste svoj vložen denar kar najbolje izkoristili:

1. Določite cilj objave

Preden začnete z ustvarjanjem Facebook oglasov si napišite cilje, ki jih s posameznim oglasov želite doseči. Mi se poslužujemo 3 različnih ciljev in s tem tipov Facebook oglasov, in sicer:

5 nasvetov za boljše facebook oglase
 • oglase katerih cilje je, da stranke pridejo na našo spletno stran in pustijo kontakt (oglaševanje nagradnih iger, brezplačnih e-knjižic z recepti in nasveti za zdravo življenje, novih receptov)
 • oglase katerih cilje je, da stranke opravijo nakup (prodajni oglasi oziroma oglasi, ki vsebujejo prodajne akcije)
 • oglase katerih cilje je pridobivanje novih Facebook všečkov

2. Določite komu je objava namenjena

slika_blog

Komu je vaš Facebook oglas namenjen? Glavna stvar je, da veste kdo so vaši potencialni kupci (starost, spol, lokacija). Primer za Malinco: ženske iz Slovenije stare med 22 in 55 let. Mi oglase najpogosteje prikazujemo 4 različnim skupinam:

 • vsem, ki so všečkali našo Facebook stran (Connections – Include people who are connected to)
 • skupinam ljudi, ki jih filtriramo s pomočjo interesov
 • REMARKETING: vsem, ki so že bili na naši spletni strani (urejevalnik oglasov – audiences- create audiencev – custom audience – website traffic)
 • REMARKETING: vsem katerih email naslove imamo (urejevalnik oglasov – audiences- create audience – custom audience – customer list)
Nasvet za boljše Facebook oglase

Vedno so bolj učinkoviti oglasi, ki jih prikazujete manjši, točno določeni skupini ljudi. Na primer vsem ženskam starim med 25 in 55 let, ki so bile v zadnji 90 dneh na vaši spletni strani.

3. Določanje načina plačevanja

Določanje načina plačevanja za prikazovanje Facebook oglasov. Mi optimiziramo plačilo na klike (lahko si tudi določite maksimalno ceno, ki ste jo pripravljeni plačati na klik) ali na konverzije (v primeru, če oglašujemo točno določeni manjši skupini ljudi do 10.000 – remarketing ).

4. Vsebina Facebook oglasa:

Za prodajne Facebook oglase najbolj vžge vpadljiva slika z osebami, nazivom/prednostjo akcije in s pozivom k akciji (call-to-action) in s čim manj teksta. Primeri uspešnih oglasov in ceno, ki smo jo plačali na konverzijo, ki je v povprečju 25 EUR.

5 nasvetov za boljše Facebook oglase

5. Spremljajte statistiko

Da boste lahko spremljali rezultate in statistike prodaje preko Facebook oglasov si ne pozabite urediti Conversion Tracking Pixel. Uredite si ga lahko pod urejevalnik oglasov – conversion tracking – create pixel – kategorija checkouts. Kodo, ki se vam kreira jo potrebno kopirati v kodo spletne strani. To lahko storite sami ali pa kodo pošljete vašemu programerju.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri