Menu
5 nasvetov za boljše Facebook oglase

5 nasvetov za boljše Facebook oglase

Pri Facebook oglaševanju gre za targetirano oglaševanje, ki omogoča lažji doseg ciljnih kupcev. Svojo ciljno skupino lahko določimo z več različnimi specifikacijami, ki omogočajo natančno določanje kroga ljudi, ki bo videla oglase. Poleg tega lahko določimo starost, spol ter lokacijo naše ciljne publike, ki se ji bodo oglasi prikazovali in še mnogo drugih parametrov. Prednosti Facebook oglaševanja:

 • prikazovanje oglasov relevantnim kupcem (le tistim uporabnikom, ki jih izdelek/storitev zanima),
 • brezplačno prikazovanje oglasov (plačate le, ko nekdo klikne nanj),
 • konkretna merljivost oglaševanja (doseganja oglaševalskih ciljev in poteka akcije),
 • fleksibilno oglaševanje (prilagajanje oglasov in proračuna),
 • popoln pregled ter kontrola nad stroški ,…

V Malinci 10 % vseh mesečnih prihodkov porabimo za Facebook oglaševanje, ki nam prinaša do 40 % mesečne prodaje in okoli 45 % celotnega obiska na spletno stran. Sedaj bi vam rada predstavila 5 preizkušenih in testiranih nasvetov za bolj učinkovite Facebook oglase – da boste svoj vložen denar kar najbolje izkoristili:

1. Preden začnete z ustvarjanjem Facebook oglasov si napišite cilje, ki jih s posameznim oglasov želite doseči. Mi se poslužujemo 3 različnih ciljev in s tem tipov Facebook oglasov, in sicer:

5 nasvetov za boljše facebook oglase

 • oglase katerih cilje je, da stranke pridejo na našo spletno stran in pustijo kontakt (oglaševanje nagradnih iger, brezplačnih e-knjižic z recepti in nasveti za zdravo življenje, novih receptov)
 • oglase katerih cilje je, da stranke opravijo nakup (prodajni oglasi oziroma oglasi, ki vsebujejo prodajne akcije)
 • oglase katerih cilje je pridobivanje novih Facebook všečkov

slika_blog

2. Komu je vaš Facebook oglas namenjen? Glavna stvar je, da veste kdo so vaši potencialni kupci (starost, spol, lokacija). Primer za Malinco: ženske iz Slovenije stare med 22 in 55 let. Mi oglase najpogosteje prikazujemo 4 različnim skupinam:

 • vsem, ki so všečkali našo Facebook stran (Connections – Include people who are connected to)
 • skupinam ljudi, ki jih filtriramo s pomočjo interesov
 • REMARKETING: vsem, ki so že bili na naši spletni strani (urejevalnik oglasov – audiences- create audiencev – custom audience – website traffic)
 • REMARKETING: vsem katerih email naslove imamo (urejevalnik oglasov – audiences- create audience – custom audience – customer list)

Nasvet za boljše Facebook oglase

Vedno so bolj učinkoviti oglasi, ki jih prikazujete manjši, točno določeni skupini ljudi. Na primer vsem ženskam starim med 25 in 55 let, ki so bile v zadnji 90 dneh na vaši spletni strani.

3. Določanje načina plačevanja za prikazovanje Facebook oglasov. Mi optimiziramo plačilo na klike (lahko si tudi določite maksimalno ceno, ki ste jo pripravljeni plačati na klik) ali na konverzije (v primeru, če oglašujemo točno določeni manjši skupini ljudi do 10.000 – remarketing ).

4. Vsebina Facebook oglasa: Za prodajne Facebook oglase najbolj vžge vpadljiva slika z osebami, nazivom/prednostjo akcije in s pozivom k akciji (call-to-action) in s čim manj teksta. Primeri uspešnih oglasov in ceno, ki smo jo plačali na konverzijo, ki je v povprečju 25 EUR.

5 nasvetov za boljše Facebook oglase

5. Da boste lahko spremljali rezultate in statistike 14prodaje preko Facebook oglasov si ne pozabite urediti Conversion Tracking Pixel za Checkouts. Uredite si ga lahko pod urejevalnik oglasov – conversion tracking – create pixel – kategorija checkouts. Kodo, ki se vam kreira jo potrebno kopirati v kodo spletne strani. To lahko storite sami ali pa kodo pošljete vašemu programerju.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.