Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

7 preprostih trikov, kako doseči boljši facebook doseg še danes

Facebook želi uporabnikom prikazovati tisto, kar jim je všeč. Izbira vsebin tako temelji na facebookovem algoritmu, ki pa ga lahko uporabimo sebi v prid z uporabo spodnjih preprostih trikov.

#1 – Objavljajte, kar je sledilcem všeč

Pogosto se ujamemo v past, da objavljamo le tisto, kar želimo, da sledilci vidijo. Pripravite vsebino, ki je vašim sledilcem všeč do te mere, da jo bodo z veseljem delili. Vedno odgovorite na komentarje, jih vščekajte, saj jim s tem pokažete, da vam je všeč, da vam sledijo, poleg tega pa dobijo tudi občutek, da je zadaj dejansko oseba.

#2 – Objavljate na različne načine

Ne ponavljajte stalno z enimi in istimi oblikami objav (samo misli za lepši dan ali vsak dan predstavitev izdelka). Preizkusite čim več različnih tipov objav – objave s katerimi spodbudite komentarje, nagrade igre, prenos brezplačnih eknjižic, dogajanje v ekipi, prodajne objave. Redno spremljajte, kaj je v preteklosti delovalo in ohranite kar deluje.

#3 – Postavite vprašanje

Z vprašanji na odličen način vzpostavimo dialog s sledilci in ena izmed najlažjih načinov, da dobimo odziv na objave. Obstaja več vrst vprašanj, ki jih lahko zastavite iz svojega področja. Spodaj si poglejte primer, kakšna vrste vprašanj lahko postavite.

facebook vprašanja

#4 – Vsaka objava naj ima svoj namen

Objavljati na facebooku samo da je nekaj objavljeno nima smisla. To zna vsak. Ko pripravljate svojo objavo se vedno vprašajte, kaj želite z njo doseči (veliko všečkov, delitev, komentarjev, klikov, prenosov ...). Vsaka objava naj vsebuje call-to-action besedno zvezo. Primer: Klikni všeček, če je tvoj najljubši dan petek, brezplačno prenesi zdaj.

#5 – Bodite vztrajni

Objaviti vsake toliko časa eno objavo in držati pesti, da bo požela navdušenje ni dobra taktika. Bodite vztrajni in konsistentni. Facebook bo to tudi prepoznal in vas nagradil. Bolje vsak dan ena objava kot objave le za vikend (ali takrat, ko se »kaj dogaja«). Pri tem vam facebook izdatno pomaga s funkcijo Razpored (Schedule), s katero vnaprej pripravite objave.

facebook razpored

#6 – Izberite pravi čas

Povprečna doba facebook objave je 2-3 ure (razen, če dobi res dober odziv in jo facebook prikazuje še dlje časa). Izberite čas, ko so vaši sledilci najbolj prisotni na facebooku. Pojdite na zavihek Vpogledi (Insights) in kliknite Objave (Posts), da vidite, kdaj so vaši sledilci najbolj aktivni. Večini se najbolj obnesejo objave med 9.-11.uro in 19.-22.ure (poleti še kasneje). Preberite si več raziskav glede časa objave tukaj.

#5 – Bodite aktualni

Sledilci cenijo pristnost in aktualnost. Uporabite aktualne fotografije (team buling vaše ekipe, fotografijo sončnega zahoda ipd.), ki naj jih prispevajo vsi člani ekipe. Uporabljajte videje – obvezno jih naložite na facebook in ne le povezavo na youtube za boljši doseg. Videi naj bodo opremljeni s podnapisi (za vsi tiste, ki facebookajo med službenim časom J). Odlični doseg boste dosegli tudi s facebook live oddajanjem (sledilci dobijo obvestilo).

Še več nasvetov glede facebook komunikacije, sponzoriranja objav in drugega plačanega oglaševanja na facebooku lahko izveste na strani družbena omrežja.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri