Menu
7 preprostih trikov, kako doseči boljši facebook doseg še danes

7 preprostih trikov, kako doseči boljši facebook doseg še danes

Facebook želi uporabnikom prikazovati tisto, kar jim je všeč. Izbira vsebin tako temelji na facebookovem algoritmu, ki pa ga lahko uporabimo sebi v prid z uporabo spodnjih preprostih trikov.

#1 – Objavljajte, kar je sledilcem všeč
Pogosto se ujamemo v past, da objavljamo le tisto, kar želimo, da sledilci vidijo. Pripravite vsebino, ki je vašim sledilcem všeč do te mere, da jo bodo z veseljem delili. Vedno odgovorite na komentarje, jih vščekajte, saj jim s tem pokažete, da vam je všeč, da vam sledijo, poleg tega pa dobijo tudi občutek, da je zadaj dejansko oseba.

#2 – Objavljate na različne načine
Ne ponavljajte stalno z enimi in istimi oblikami objav (samo misli za lepši dan ali vsak dan predstavitev izdelka). Preizkusite čim več različnih tipov objav – objave s katerimi spodbudite komentarje, nagrade igre, prenos brezplačnih eknjižic, dogajanje v ekipi, prodajne objave. Redno spremljajte, kaj je v preteklosti delovalo in ohranite kar deluje.

#3 – Postavite vprašanje
Z vprašanji na odličen način vzpostavimo dialog s sledilci in ena izmed najlažjih načinov, da dobimo odziv na objave. Obstaja več vrst vprašanj, ki jih lahko zastavite iz svojega področja. Spodaj si poglejte primer, kakšna vrste vprašanj lahko postavite.

facebook vprašanja

#4 – Vsaka objava naj ima svoj namen
Objavljati na facebooku samo da je nekaj objavljeno nima smisla. To zna vsak. Ko pripravljate svojo objavo se vedno vprašajte, kaj želite z njo doseči (veliko všečkov, delitev, komentarjev, klikov, prenosov ...). Vsaka objava naj vsebuje call-to-action besedno zvezo. Primer: Klikni všeček, če je tvoj najljubši dan petek, brezplačno prenesi zdaj.

#5 – Bodite vztrajni
Objaviti vsake toliko časa eno objavo in držati pesti, da bo požela navdušenje ni dobra taktika. Bodite vztrajni in konsistentni. Facebook bo to tudi prepoznal in vas nagradil. Bolje vsak dan ena objava kot objave le za vikend (ali takrat, ko se »kaj dogaja«). Pri tem vam facebook izdatno pomaga s funkcijo Razpored (Schedule), s katero vnaprej pripravite objave.

facebook razpored

#6 – Izberite pravi čas
Povprečna doba facebook objave je 2-3 ure (razen, če dobi res dober odziv in jo facebook prikazuje še dlje časa). Izberite čas, ko so vaši sledilci najbolj prisotni na facebooku. Pojdite na zavihek Vpogledi (Insights) in kliknite Objave (Posts), da vidite, kdaj so vaši sledilci najbolj aktivni. Večini se najbolj obnesejo objave med 9.-11.uro in 19.-22.ure (poleti še kasneje). Preberite si več raziskav glede časa objave tukaj.

#5 – Bodite aktualni
Sledilci cenijo pristnost in aktualnost. Uporabite aktualne fotografije (team buling vaše ekipe, fotografijo sončnega zahoda ipd.), ki naj jih prispevajo vsi člani ekipe. Uporabljajte videje – obvezno jih naložite na facebook in ne le povezavo na youtube za boljši doseg. Videi naj bodo opremljeni s podnapisi (za vsi tiste, ki facebookajo med službenim časom J). Odlični doseg boste dosegli tudi s facebook live oddajanjem (sledilci dobijo obvestilo).

Še več nasvetov glede facebook komunikacije, sponzoriranja objav in drugega plačanega oglaševanja na facebooku lahko izveste na predavanju ▷ Facebook oglaševanje za začetnike.

 

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.