Menu
7 načinov za povečanje konverzij spletnih trgovin

7 načinov za povečanje konverzij spletnih trgovin

Že uporabljate običajne kanale kot so Google Adwords, Facebook, email marketing in optimizacijo, vendar bi radi še izboljšali stopnjo konverzij vaše spletne trgovine?

Spodaj si preberite 7 načinov, ki vam pri tem lahko pomagajo pri doseganju vaših ciljev.

  1. Dinamični remarketing na Facebooku

Prepričati v nakup nekoga, ki vas že pozna je veliko lažje kot prepričati tistega, ki za vas še ni niti slišal. O tem čivkajo že ptički na drevesu in prepričana sem, da je ni (uspešne) spletne trgovine, ki ne bi imela vzpostavljenega remarketinga. Za uspešen remarketing pa ni dovolj le splošen oglas, ampak mora biti le-ta stranki čim bolj relevanten. Facebook dinamični oglasi (Facebook Dynamic Ads) omogočajo, da strankam prikažemo točno tiste izdelke, ki so si jih v spletni trgovini že ogledovali ali pa so jih pustili v košarici brez da bi zaključili nakup.

dynamic_product_ad

  1. Video vsebine na Facebooku

V dobi, ko je Facebook zasičen iz vseh strani, je le stežka najti način, da (p)ostanemo opazni. Že če na hitro pogledamo objave, ne bomo potrebovali veliko, da bomo prišli do kakšnega videa. Videi imajo po analizah že za 135% boljši organski doseg kot objave fotografij. Izkoristite priložnost, da tudi vaše izdelke predstavite preko videa. Pazite, da video vedno naložite direktno na Facebook, saj boste imeli precej boljši doseg, kot če le delite povezavo iz Youtuba.

  1. Slike izdelkov

Ste že slišali za izraz: »Fotografija je vredna več kot 1000 prodajnih besed?« Kvalitetne fotografije so danes predpogoj za dobro predstavitev izdelka. Vendar z odličnimi fotografijami še ne boste izstopali. Poskrbite, da vaše izdelke obogatite še z dodatnimi fotografijami – izdelki v okolju, med uporabo, v kombinaciji z drugimi izdelki, ... Prosite tudi vaše kupce, da vam pošljejo fotografijo z izdelki. Gre za preprost pristop, s katerim potencialnemu kupcu pokažete, da se je že veliko strank odločilo za nakup in da je izdelek vreden, da ga kupijo.

  1. Avtomatski email za zapuščeno košarico

Ste ugotovili, da je velik procent uporabnikov zapustilo spletno stran na košarici? Pomembno je, da čimprej raziščete in ugotovite, kaj so vzroki in jih odpravite. Razlogov je lahko veliko, premalokrat pa pomislimo na čisto običajne – mogoče stranka ni zaključila nakupa, ker jo je zmotil jokajoči otrok ali pa nepričakovan prihod šefa. Vzpostavite avtomatski sistem (sistem Magento vam to omogoča le s par kliki), v katerem boste stranko pozvali, da naj zaključi nakup. Po analizah se najbolje obnesejo 3 zaporedni emaili (v roku 30 min, 24 ur in 48 ur od zapuščene košarice). V vsebini emaila podarite še kakšno ugodnost, s katero prepričate obiskovalca, da zaključi nakup.

abandoned chart

  1. Vsebine v povezavi z izdelki

Prodajate vzmetnice in ne veste, kako pridobiti nove kupce? Napišite članek s triki za boljše spanje. Mogoče prodajate naravno kozmetiko? Podučite obiskovalce o prednostih naravne kozmetike in v članku dodajte povezave na kozmetiko, ki jo ponujate. Če vam spletna trgovina omogoča, da izdelke dodate pod članek, naredite to čim prej. Veliko večja verjetnost je, da boste obiskovalca spremenili v kupca, če mu boste dali še nekaj znanja. Nedvomno pa so članki tudi odlična vsebina za deljenje na socialnih omrežjih.

  1. SMS marketing

Če pomislite, koliko email sporočil izbrišete brez da bi jih pogledali, to zagotovo ne velja za SMS sporočila. V kolikor imate telefonske številke kupcev jim pošljite SMS sporočilo o akcijah in ugodnostih, ki ste jih pripravili. Z SMS-i ne pretiravajte (enkrat na mesec bo dovolj) in vedno omogočite možnost, da se odjavijo.

  1. Push notification

Push notification so kratka obvestilca, ki jih (navadno nevede) potrdimo z obiskom na spletnih straneh. Obvestila potem dobimo na telefon, računalnik ali tablico, odvisno na kateri napravi smo se prijavili. Marsikaterega trgovca odvrnejo, češ da so za obiskovalce preveč vsiljiva, vendar če izberemo prave vsebine in ne pretiravamo s prodajo so push notification lahko odlično orodje, s katerim obiskovalce ves čas opominjamo nase in jih počasi spreminjamo v kupce. Brezplačno orodje za push notification > One Signal.

Kako pa se iz skrbite za visoko stopnjo konverzije spletnih trgovin? Veseli bomo komentarja spodaj.

Avtor: Ana Hotko

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.