Menu
Zahvalna stran trgovine je lahko uspešno konverzijsko orodje

Zahvalna stran trgovine je lahko uspešno konverzijsko orodje

Najpogostejša oblika zahvalne strani je podstran spletne strani, na kateri oddate naročilo ali povpraševanje za določen izdelek, ki vas zanima, izpolnite kontaktni obrazec ter dobite sporočilo zahvale za povpraševanje ali nakup. Sestavni elementi zahvalne strani se razlikujejo med seboj v odvisnosti od tržišča na katerem delujete. S tem mislimo na končne kupce (B2C) in poslovne partnerje (B2B).

prodano trgovinaMnogi se ne zavedajo, da je zahvalna stran lahko učinkovito in koristno konverzijsko orodje za spletno stran, le pravilen pristop je potrebno najti. Pravilno formirana zahvalna stran lahko zviša povprečno višino nakupa na spletni strani, poveča kredibilnost podjetja, a obenem vpliva na dodano vrednost zadovoljstva svojih kupcev. Zadovoljni kupci lahko postanejo vaši stalni kupci, a od vas je odvisno, kakšna bo njihova uporabniška izkušnja na spletu.

Številne spletne nakupovalne strani delajo napako, ko na zahvalni strani podajajo le suhoparno sporočilo zahvale, a kupci pričakujejo mnogo več informacij, morda ponudbo za soroden izdelek, morda dodatne informacije o želenem izdelku.

zahvalna stran nakupPreberite si nekaj nasvetov za oblikovanje učinkovite zahvalne stran, saj vas bodo navdušili!

  1. Zahvalna stran naj ima isti dizajn kot ostale podstrani, saj v nasprotnem primeru obiskovalci lahko pomislijo, da so se zmotili in jo prehitro zapustijo. Pomembno je, da je tudi ta opremljena z vsemi možnimi elementi prodajno naravnane strani.
  2. Na zahvalni strani optimizirajte, oziroma uporabite raznolika orodja za povišanje konverzij. Povečajte število konverzij na trgu končnih kupcev, kar s svojimi obstoječimi strankami. Ponudite jim ugodnost pri naslednjem nakupu v znak zahvale za opravljen nakup. Glede na raziskave so kupci, ki so že nakupovali ali pravkar nakupujejo pri vas, bolj zanesljivi za naslednji ali dodaten nakup kot povsem novi kupci. Teh vsekakor ni lahko pridobiti brez posebnih marketinških orodij, ki predvsem niso poceni.
  3. Ponudite obiskovalcem vaše spletne strani, da so vedno na tekočem z ugodnostmi in jih povabite, da se prijavijo na e-novice. Na tak način si zagotovite konstantno komunikacijo ter potencialno večjo prodajo vaših proizvodov znanim kupcem.
  4. Na zahvalni strani lahko postavite sklop odgovorov na vprašanja, ki se tičejo oddanega naročila, načina plačila, roka dostave, itd., za kar vam bodo kupci zagotovo hvaležni in njihova nakupovalna izkušnja bo pozitivno obarvana.
  5. Povabite obiskovalce k branju preostalih vsebin na vaši spletni strani (blogerskih zapisov, katalogov in brošur ali ostalih dokumentov) s pomočjo nanizanih povezav. Dobili boste informacije, kaj so obiskovalci na tej strani naredili, zato prilagodite zahvalno stran ter jim ponudite povezave na teme, ki jih najbolj zanimajo. Vse to je dobrodošlo za optimizacijo vaše spletne strani.
  6. Pri končanem nakupu poleg zahvale kupcu ponudite dodatne podobne proizvode ali izdelke v akciji, ki jih morda potrebuje, a se tega ne zaveda. Na zahvalni strani namreč lahko neposredno povečate prodajo. Primer: Obiskovalec je kupil telefon, a vi mu ponudite masko zanj, zvočnike ali dodatno zavarovanje.
  7. Povabite obiskovalce na vaša socialna omrežja - Vaša zahvalna stran naj ima opcijo sledenja na popularnih socialnih mrežah kot so Facebook, Twitter in LinkedIn, na katerih lahko obiskovalci spremljajo vaše ažurne novosti, akcije in razne druge vsebine. Sledenje obiskovalcev vam istočasno omogoča ustvarjanje poslovne konverzije.
  8. Poprosite obiskovalce za pomoč - Povabite jih, da delijo vaše vsebine na socialnih mrežah in preko e-pošte svojim prijateljem. Če ste se potrudili, da so bili vaši obiskovalci res zadovoljni, vam bodo zagotovo radi pomagali.
  9. Vprašajte obiskovalca vse, kar vas zanima - Izkoristite trenutek, ko je obiskovalec na vaši spletni strani in poskušajte pridobiti težje dostopne podatke, ki lahko vplivajo na vašo uspešno prodajo. Pridobljene informacije lahko izkoristite za različne vrste promocij (e-mailing, blog, drugi dokumenti) v želji pridobitve novih strank, obstoječim pa morda prodate dodatno stvar ali razvijete nov ter še boljši produkt. Ob tem ne pozabite, da cenite svoje stranke ter njihov čas.
  10. Oglašujte na Googlu, kjer ima velik pomen koda za konverzijo ali koda v HTML jeziku. Le ta meri število obiskovalcev, ki so zaradi Google oglasa obiskali vašo spletno stran in izpolnili bodisi kontaktni obrazec, bodisi obrazec za povpraševanje ali so se prijavili na vaše e-novice. Število konverzij je pomemben statistični kazalec, ki dokazuje učinkovitost oglaševanja na Googlu.

Upamo, da ste uvideli, da je zahvalna stran izrednega pomena za vašo spletno stran ali spletno trgovino na področju poslovanja s podjetji, kot tudi poslovanja s končnimi uporabniki. Zahvalna stran je na nek način trgovec v fizični trgovini, ki vas pred zaključkom računa vpraša, če želite še kaj kupiti.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.