Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Zahvalna stran trgovine je lahko uspešno konverzijsko orodje

Zahvalna stran je ena najpomembnejših strani na spletni strani, saj gre za stran, ki se pojavi po oddaji naročila ali povpraševanja za določen izdelek. Namen zahvalne strani je, da obiskovalcem spletnega mesta sporoči, da je njihovo naročilo ali povpraševanje uspešno oddano. S tem jim sporočimo, da smo jim hvaležni za zaupanje in da bomo poskrbeli za njihovo zadovoljstvo.

Sestavni elementi zahvalne strani se razlikujejo glede na tržišče, na katerem delujete. Če delujete na področju B2C, boste morali vključiti druge elemente kot na področju B2B.

Zavedati se moramo, da je zahvalna stran lahko učinkovito in koristno konverzijsko orodje za spletno stran, a moramo upoštevati pravilen pristop. Če je zahvalna stran pravilno oblikovana, lahko poveča povprečno vrednost nakupa na spletni strani, poveča kredibilnost podjetja in vpliva na zadovoljstvo kupcev. Zadovoljni kupci lahko postanejo stalni kupci, zato je pomembno, da skrbimo za njihovo uporabniško izkušnjo.

Mnoge spletne trgovine naredijo napako, ko na zahvalni strani podajo le suhoparno sporočilo zahvale. Kupci pričakujejo več informacij, kot so na primer ponudba za soroden izdelek ali dodatne informacije o želenem izdelku. Zato je pomembno, da na zahvalni strani ponudimo dodatne informacije, ki bodo kupce spodbudile k nakupu.

Nasveti za oblikovanje učinkovite zahvalne strani

Preberite si nekaj nasvetov za oblikovanje učinkovite zahvalne stran, saj vas bodo navdušili!

  1. Zahvalna stran naj ima isti dizajn kot ostale podstrani, saj v nasprotnem primeru obiskovalci lahko pomislijo, da so se zmotili in jo prehitro zapustijo. Pomembno je, da je tudi ta opremljena z vsemi možnimi elementi prodajno naravnane strani.
  2. Na zahvalni strani optimizirajte, oziroma uporabite raznolika orodja za povišanje konverzij. Povečajte število konverzij na trgu končnih kupcev, kar s svojimi obstoječimi strankami. Ponudite jim ugodnost pri naslednjem nakupu v znak zahvale za opravljen nakup. Glede na raziskave so kupci, ki so že nakupovali ali pravkar nakupujejo pri vas, bolj zanesljivi za naslednji ali dodaten nakup kot povsem novi kupci. Teh vsekakor ni lahko pridobiti brez posebnih marketinških orodij, ki predvsem niso poceni.
  3. Ponudite obiskovalcem vaše spletne strani, da so vedno na tekočem z ugodnostmi in jih povabite, da se prijavijo na e-novice. Na tak način si zagotovite konstantno komunikacijo ter potencialno večjo prodajo vaših proizvodov znanim kupcem.
  4. Na zahvalni strani lahko postavite sklop odgovorov na vprašanja, ki se tičejo oddanega naročila, načina plačila, roka dostave, itd., za kar vam bodo kupci zagotovo hvaležni in njihova nakupovalna izkušnja bo pozitivno obarvana.
  5. Povabite obiskovalce k branju preostalih vsebin na vaši spletni strani (blogerskih zapisov, katalogov in brošur ali ostalih dokumentov) s pomočjo nanizanih povezav. Dobili boste informacije, kaj so obiskovalci na tej strani naredili, zato prilagodite zahvalno stran ter jim ponudite povezave na teme, ki jih najbolj zanimajo. Vse to je dobrodošlo za optimizacijo vaše spletne strani.
  6. Pri končanem nakupu poleg zahvale kupcu ponudite dodatne podobne proizvode ali izdelke v akciji, ki jih morda potrebuje, a se tega ne zaveda. Na zahvalni strani namreč lahko neposredno povečate prodajo. Primer: Obiskovalec je kupil telefon, a vi mu ponudite masko zanj, zvočnike ali dodatno zavarovanje.
  7. Povabite obiskovalce na vaša socialna omrežja - Vaša zahvalna stran naj ima opcijo sledenja na popularnih socialnih mrežah kot so Facebook, Twitter in LinkedIn, na katerih lahko obiskovalci spremljajo vaše ažurne novosti, akcije in razne druge vsebine. Sledenje obiskovalcev vam istočasno omogoča ustvarjanje poslovne konverzije.
  8. Poprosite obiskovalce za pomoč - Povabite jih, da delijo vaše vsebine na socialnih mrežah in preko e-pošte svojim prijateljem. Če ste se potrudili, da so bili vaši obiskovalci res zadovoljni, vam bodo zagotovo radi pomagali.
  9. Vprašajte obiskovalca vse, kar vas zanima - Izkoristite trenutek, ko je obiskovalec na vaši spletni strani in poskušajte pridobiti težje dostopne podatke, ki lahko vplivajo na vašo uspešno prodajo. Pridobljene informacije lahko izkoristite za različne vrste promocij (e-mailing, blog, drugi dokumenti) v želji pridobitve novih strank, obstoječim pa morda prodate dodatno stvar ali razvijete nov ter še boljši produkt. Ob tem ne pozabite, da cenite svoje stranke ter njihov čas.
  10. Oglašujte na Googlu, kjer ima velik pomen koda za konverzijo ali koda v HTML jeziku. Le ta meri število obiskovalcev, ki so zaradi Google oglasa obiskali vašo spletno stran in izpolnili bodisi kontaktni obrazec, bodisi obrazec za povpraševanje ali so se prijavili na vaše e-novice. Število konverzij je pomemben statistični kazalec, ki dokazuje učinkovitost oglaševanja na Googlu.

Upamo, da ste uvideli, da je zahvalna stran izrednega pomena za vašo spletno stran ali spletno trgovino na področju poslovanja s podjetji, kot tudi poslovanja s končnimi uporabniki. Zahvalna stran je na nek način trgovec v fizični trgovini, ki vas pred zaključkom računa vpraša, če želite še kaj kupiti.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri