Menu
VPRAŠANJE: V kašni obliki se trženje preko socialnih omrežij razvija v tujini?

VPRAŠANJE: V kašni obliki se trženje preko socialnih omrežij razvija v tujini?

Nemčija in ostale večje evropske države imajo zaradi svoje površine in števila uporabnikov Facebooka aktivno geolokacijsko ciljanje, kjer lahko oglaševalci oglašujejo glede na regije in tako omejijo sredstva za marketinške kampanje. Cena klika tam dosega tudi evro in več, tako, da se porajajo dvomi oglaševalcev o smotrnosti oglaševanja na večjih spletnih omrežjih. Kljub višanju števila uporabnikov pa se aktivnost po uporabniku znižuje kar lahko pripišemo prezasičenosti informacij na spletu.

Posledično bo zaradi tega nastalo vedno več nišnih strani. Pri manjših socialnih omrežij lahko tako imamo večji trženjski vpliv in boljše rezultate. Nastalo be tudi veliko skupnosti, ki bodo sponzorirana iz strani podjetij. Podjetja bodo sama zgradila socialno skupnost ali pa za to delo najela podjetja, ki bodo to storila za njih.

Kaj bi svetovali podjetjem, ki še ne uporabljajo socialnih omrežij pri svojem poslovanju? Kako se naj tega lotijo?

Neaktivni oziroma slabo aktivni profili na socialnih omrežjih ne dajejo dobre podobe podjetja. Če podjetnik nima izkušenj in časa za obdelovanje in lansiranje aktualnih informacij naj poišče ustrezno podjetje, ki mu bo upravljalo te aktivnosti. Seveda pa je smisel vsakega profila na socialnem omrežju informiranje in preusmeritev potencialnih kupcev na storitev ali izdelek ter pridobitev povpraševanja. V kolikor podjetnik nima ustrezne predstavitvene strani ali spletne trgovine pa je to prvi pogoj, ki ga mora zadostiti.

Imate vprašanje? Pišite nam in z veseljem vam bomo odgovorili!

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.