Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

VPRAŠANJA: optimizacija spletnih strani za leto 2013

Kakšni so najnovejši trendi optimiziranja spletnih strani, kako »hraniti pajke«?

Kakšni so najnovejši trendi optimiziranja spletnih strani, kako »hraniti pajke«?

Spletni iskalniki hitro spreminjajo svojo algoritme z novimi metodami rangiranja spletnih strani, ki dramatično vplivajo na optimizacijo oz. na celotni spletni marketing. Tak primer je na primer Google, ki je imel v zadnjem času večje posodobitve (Panda in Pingvin algoritma), kar je za nekatere pomenilo spremembe v pozicioniranju na iskalnikih. Kljub vsemu še vedno velja, da je vsebina tista, ki je ključna, zato vsem strankam priporočam, da imajo njihova spletna stran vsebuje čim več vsebine, ki pa mora biti seveda unikatna.

Kaj še posebej velja za spletne trgovine, ki jih je čedalje več, med drugim se tudi proizvajalci izdelkov neposredno obračajo na svoje končne potrošnike (mimo trgovcev)?

Seo puncaSpletne strani se malce razlikujejo od trgovin, saj imajo slednje v primerjavi s prvimi več strani z artikli, ki ponavadi ne obsegajo veliko vsebine. Še posebej to velja za tiste trgovine, ki imajo v ponudbi večje število artiklov, saj je težje poskrbeti, da so vsi artikli »opremljeni« z veliko vsebine in informacij. Takšna oblika vzdrževanja vzame namreč veliko časa in resursov, tako da se v veliki meri raje odločijo za optimizacijo po določenih sklopih oz. oddelkih kot pa na posamezen artikel. V sedanjem času se trend izdelave spletnih trgovin hitro širi in postaja dostopen vsakemu. Posledično je trgovin čedalje več. Proizvajalci sami vstopajo na trg, saj imajo najboljše možnosti, ker imajo veliko informacij o artiklu in seveda več resursov za oglaševanje zaradi večje marže.

Kako je z optimiranjem spletne trgovine v tujih jezikih oziroma za tuje trge?

Spletno trgovino je potrebno optimizirati za vsak trg posebej, kar pomeni, da je potrebno vsakič pripraviti vse na novo, razen seveda programskega orodja za prodajo. Tako je potrebno pripraviti nove vsebine v jeziku, za katerega želimo narediti optimizacijo in dobiti povratne povezave na našo vsebino iz strani, ki so iz ciljnega trga. Tako recimo za Nemčijo pripravimo trgovino, ki je v nemškem jeziku z nemško vsebino, poleg tega pa si zagotovimo povezave iz strani, ki so dobro rangirane in se navezujejo na našo vsebino. Predvsem pa je pomembno, da so to nemške strani.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri