Menu
VPRAŠANJA: optimizacija spletnih strani za leto 2013

VPRAŠANJA: optimizacija spletnih strani za leto 2013

Kakšni so najnovejši trendi optimiziranja spletnih strani, kako »hraniti pajke«?

Kakšni so najnovejši trendi optimiziranja spletnih strani, kako »hraniti pajke«?

Spletni iskalniki hitro spreminjajo svojo algoritme z novimi metodami rangiranja spletnih strani, ki dramatično vplivajo na optimizacijo oz. na celotni spletni marketing. Tak primer je na primer Google, ki je imel v zadnjem času večje posodobitve (Panda in Pingvin algoritma), kar je za nekatere pomenilo spremembe v pozicioniranju na iskalnikih. Kljub vsemu še vedno velja, da je vsebina tista, ki je ključna, zato vsem strankam priporočam, da imajo njihova spletna stran vsebuje čim več vsebine, ki pa mora biti seveda unikatna.

Kaj še posebej velja za spletne trgovine, ki jih je čedalje več, med drugim se tudi proizvajalci izdelkov neposredno obračajo na svoje končne potrošnike (mimo trgovcev)?

Seo puncaSpletne strani se malce razlikujejo od trgovin, saj imajo slednje v primerjavi s prvimi več strani z artikli, ki ponavadi ne obsegajo veliko vsebine. Še posebej to velja za tiste trgovine, ki imajo v ponudbi večje število artiklov, saj je težje poskrbeti, da so vsi artikli »opremljeni« z veliko vsebine in informacij. Takšna oblika vzdrževanja vzame namreč veliko časa in resursov, tako da se v veliki meri raje odločijo za optimizacijo po določenih sklopih oz. oddelkih kot pa na posamezen artikel. V sedanjem času se trend izdelave spletnih trgovin hitro širi in postaja dostopen vsakemu. Posledično je trgovin čedalje več. Proizvajalci sami vstopajo na trg, saj imajo najboljše možnosti, ker imajo veliko informacij o artiklu in seveda več resursov za oglaševanje zaradi večje marže.

Kako je z optimiranjem spletne trgovine v tujih jezikih oziroma za tuje trge?

Spletno trgovino je potrebno optimizirati za vsak trg posebej, kar pomeni, da je potrebno vsakič pripraviti vse na novo, razen seveda programskega orodja za prodajo. Tako je potrebno pripraviti nove vsebine v jeziku, za katerega želimo narediti optimizacijo in dobiti povratne povezave na našo vsebino iz strani, ki so iz ciljnega trga. Tako recimo za Nemčijo pripravimo trgovino, ki je v nemškem jeziku z nemško vsebino, poleg tega pa si zagotovimo povezave iz strani, ki so dobro rangirane in se navezujejo na našo vsebino. Predvsem pa je pomembno, da so to nemške strani.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.