Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Urejanje kategorij v spletni trgovini Magento 2

Večinoma so izdelki v vaši spletni trgovini razdeljeni na kategorije. Kategorije so prikazane na vaši strani spletne trgovine s pomočjo katerih se obiskovalci lahko lažje premikajo po želenih izdelkih. En izdelek je lahko shranjen v eno ali več kategorij hkrati.

Samo urejanje kategorij je precej preprosto in sicer imate na levi strani seznam, ki ga lahko enostavno in hitro spreminjate tako, da zagrabite kategorijo in jo povlečete na želeno mesto in tako spremenite razpored. Vsebino obstoječe kategorije uredite tako, da kliknete na ime kategorije in desno se vam prikažejo razpoložljiva polja.

Za dodajanje nove kategorije imate nad seznamom gumb "Dodaj podkategorijo". Če želite kateri kategoriji dodati podkategorijo pred klikom na gumb kliknite na izbrano kategorijo. Privzeto kategorijo "Default category" ne spreminjate ampak pod njo dodajate nove postavke kategorije.

Video navodila za urejanje kategorij v Magento 2 spletni kategoriji

Podrobna razlaga možnosti urejanja kategorije

Omogočite kategorijo - s to možnostjo lahko vklopite ali izklopite kategorijo. Morate vedeti če kategorijo omogočite potem bo njena povezava kazala na neobstoječo 404 stran tako, da če bo dlje časa neaktivna kategorija je za njo dobro narediti preusmeritev na drugo kategorijo.

Vključi v meniju - Če želite imeti kategorijo aktivno ampak je nebi imeli v meniju potem je najbolje, da se ta opcija onemogoči. Tako lahko kategorije uporabite, kot pristajalne strani za posebne promocijske akcije.

Ime kategorije - Ime kategorij je prikazano ime v meniju in na strani kategorije. Poimenovati je dobro kategorijo tako, da te vsebujejo ključne besede po katerih iščejo stranke. Npr. namesto samo Moški je lahko Moška oblačila.

Vsebina

Slika kategorije - Če želimo imeti na strani kategorije dodatno sliko te kategorije jo dodamo v tem polju. Dodajanje slik je po navadi dobro, ko imamo pred-pripravljeno temo tako, da se slike obrežejo na primerno velikost, da ne upočasnijo nalaganja strani. Dobro je tudi ko imamo do programiran prikaz podkategorij, saj je s slikami celoten prikaz očem bolj prijazen.

Opis - V novejši verziji Magento 2 sistema imam tukaj možnost urejanja preko drag and drop in se lahko ta funkcionalnost dobro uporabi, ko uporabljamo kategorijo, kot pristajalno stran, saj lahko dinamično prikažemo vsebino opisa.

Opise kategorij je dobro imeti napisane tudi zaradi optimizacije za iskalnike tako, da napišemo par stavkov z aktualnimi ključnimi besedami.

V kolikor imamo posebno vsebino za iskalnike lahko Magento kategorije dodatno razširimo z dodatnim polje za opis, ki se prikaže na koncu seznama artiklov, da ne vpliva na samo brskanje po kategorijah.

Dodaj blok CMS - Ta možnost nam omogoča, da na strani kategorije prikažemo vsebino iz želenega statičnega bloka.

Nastavitve zaslona

Način prikaza - omogoča možnost izbire med prikazom statičnega bloka ali artikli in oboje skupaj.

Sidro - to je pomembno, ko želimo na kategoriji imeti filtriranje in prikazane artikle iz podkategorij.

Seznam izdelkov na voljo razvrsti po - Tukaj določimo katera razvrščanja so na voljo na kategoriji če bi želeli to možnost na kategoriji kako omejiti.

Možnost je razširiti funkcionalnosti še z drugimi možnostmi, kot je razvrščanje po ceni, položaju in imenu.

Seznam privzetih izdelkov razvrsti po - V kolikor bi radi na določeni kategoriji spremenili razvrščanje, da je drugačno od privzetega lahko to storimo na tem polju.

Nivojska navigacija koraka cene - Če imamo na kategoriji filtriranje po ceni, kjer so opcije cene ločene lahko v tem polju določimo znesek razmejitev tega filtriranja.

Optimizacija za iskalnike

Ključ URL-ja - Tukaj se vnese povezava na kateri je kategorija dosegljiva. V kolikor to polje ne izpolnimo se povezava generira iz imena kategorij.

Meta naslov - Naslov je tisti, ki je prikazan v zavihku brskalnika in prva vrstica pri rezultatu iskanja v iskalniku.

Meta ključne besede - So pomembne ključne besede, ki so namenjene za spletne iskalnike, da lažje primerno najdejo pomembno ključno besedo za kategorijo. Ključne besede so ločene z vejico in če jih napišemo potem jih napišemo do 15 po pomembnosti z najpomembnejšo na začetku.

Meta opis - Opis je tudi za iskalnike in je viden pri rezultatih iskanja v iskalnikih takoj za naslovom. Vpiše se do 150 znakov.

Izdelki v kategoriji

Na tem razdelku lahko na enostaven način dodate notri vse artikle, ki spadajo v to kategorijo. Na prvi izbiri izberite opcijo "Ne" in potem samo prefiltrirajte po formi in izberite želene artikle.

V kolikor imate želje po dodatnih stolpcih za filtriranje se lahko ti dodatno razširijo / do programirajo.

Oblika in Urnik posodobitve oblike

Nekatere teme imajo možnost, da kategorijam določimo različne oblike in ta polja nam omogočajo, da na teh dveh zavihkih naredimo te spremembe. Seveda moramo imeti v temi pred pripravljene različne oblike za stran kategorije. Razen postavitev ta je v večini primerov na voljo v vseh temah in lahko omogočamo stranske prikaze stolpcev itd.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri