Menu
Povečajte svoj zaslužek neodvisno od Googla in ostalih socialnih omrežij

Povečajte svoj zaslužek neodvisno od Googla in ostalih socialnih omrežij

Mnogo podjetnikov se sooča s težavami pri poslovanju, kot so razni stresni trenutki, obsežno iskanje učinkovitih marketinških trikov ter ostalih tipov promocije preko Googla in socialnih omrežij (Facebook, Twitter, LinkedIn, itd.). Če še tako dobro poznate strategijo Googla in njegov sistem razvrstitev, vam lahko Google v kratkem s spremembo algoritma pokvari načrte ali pa povzroči sive lase.

Kot verjetno že veste, na internetu ni skrivnosti. Ko je vsebina enkrat objavljena, je videna in jo vsakdo lahko kopira. Zato ne smete nikoli biti odvisni samo od enega vira promocije.

email prodaja trgovinaČe želite biti konkurenčni, a obenem dobro zaslužiti, si preberite nekaj nasvetov Setha Godina o e-mail marketingu:

  • Vaš e-poštni seznam je pomembno sredstvo - verjetno eno od najbolj dragocenih sredstev v poslovni lasti in obenem le vaš seznam potencialnih strank. Nekoč zanesljivi kanali za promocijo so postali pre-dragi (Adwords), ali pa preveč odvisni od Googla (SEO). Zato je obsežen e-poštni seznam lahko zelo dobrodošel in zanesljiv kanal, preko katerega lahko pridete do dodatnih prihodkov.
  • E-mail sporočilo mora vedno vsebovati tri stvari: pričakovanje, ustreznost in osebni pristop. Osebno sporočilo je napisano tako, da prejemniku da občutek da ni napisano rutinsko za vse enako. Dober e-mail marketinški program je lahko tudi zaščita pred konkurenti, saj ne morejo videti in posnemati vaše vsebine.
  • Razmišljajte o e-mail marketingu kot o zmenku, na katerem si morate zgraditi zaupanje na daljše časovno obdobje s svojim naročnikom, ki se bo sčasoma odločil za nakup. Dolgoročno je bolje pretvoriti novega obiskovalca vaše spletne strani v naročnika novic preko e-mail sporočil in šele potem v kupca.
  • Če želite doseči trajno konkurenčno prednost, potem opustite iskanje trikov ter taktik na internetu in se raje potrudite, da bo vaš e-mail marketing zagotovil te ugodnosti.
  • Prvih nekaj tednov dajte prioriteto e-mail marketingu z običajnimi glasili in spodbujajte nove odločitve svojih potencialnih kupcev. Če vam bodo zaupali, boste v nekaj mesecih prodali več proizvodov oziroma uslug in zaslužili veliko več kot prej.

Večji kot je seznam prejemnikov vaše elektronske pošte, večje možnosti zaslužka imate

E-mail deluje zato, ker:

  • Je tu od nekdaj. Elektronska pošta obstaja približno 22 let in v svoji zgodovini je dosegla prevladujoč tržni delež. Kar 91% potrošnikov v ZDA jo vsakodnevno uporablja. Med drugim je dostopnejša oblika komunikacije starejši populaciji, ki niso vešči komunikacije na socialnih omrežjih ter zato komaj čakajo novo elektronsko sporočilo v svojih poštnih nabiralnikih in ga bolj poglobljeno pregledajo.
  • Je v široki uporabi. Leta 2015 je bilo odprtih že 300 milijonov Twitter računov, kar je zanemarljivo v primerjavi s Facebook računi, ki jih je že preko 1,4 milijarde. Ampak pozor, e-mail naslovov obstaja preko 3 milijarde. Vsakdo ima elektronski naslov oziroma e-mail.
  • Uporabljajo ga potrošniki. Kar 75% uporabnikov elektronske pošte so potrošniki. Povprečna vrednost nakupa pri e-mail ponudbi je 20% višja od ostalih kanalov za prodajo, a najbolj pomembno za vaš posel je, da je stopnja konverzije preko elektronske pošte trikrat večja.

Vse našteto predstavlja velik potencial za pridobitev ciljnih kupcev. To je mogoče tudi preko drugih kanalov, vendar z elektronsko pošto lahko to naredite bolj ekstremno – pravo ponudbo pošljete pravi osebi ob pravem času. Ciljanje lahko spremeni vaš seznam vrednosti in vaš prihodek na naročnika do desetkrat.

Posel se zgodi v mapi Prejeto - Inbox.

Če upoštevate vse nasvete, boste dobili potencialni marketinški kanal. Posebnost je v tem, da ta kanal lahko popolnoma sami držite pod kontrolo. Torej, sestavite seznam kupcev, ki so takoj pripravljeni kupiti vaše proizvode in začnite z delom. Osredotočite se na stvari, ki jih lahko nadzorujete. Zagotovite sebi zaslužek na račun dobrih časov, četudi boste kdaj imeli kak slab teden. Ko gradite svoje poslovanje na internetu, ni boljše garancije za vaš uspeh kot je zaupanje v vaš največji in najzanesljivejši kanal do strank. Obenem boste dobili tudi svoje zvesto občinstvo.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.