Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

5 načinov, kako izboljšati e-maile za stranke, ki so zapustile košarico pred zaključkom nakupa

E-maili strankam, ki so pred potrditvijo naročila zapustile košarico, so se izkazali za eno najbolj efektivnih marketinških potez spletnih prodajalcev. Če zaenkrat še nimate vključenega avtomatskega pošiljanja e-mailov ob zapuščenih košaricah, je tukaj 5 načinov, kako jih še izboljšati in doseči kar najboljši odziv in povečati prodajo.

1. Dodajte osebni nagovor

Če se na stranko obrnete z osebnim nagovorom in vanj vključite njeno ime, omenite da si je ob določenem času (včeraj, danes, pred eno uro) ogledovala vaše izdelke ali vključite celo specifičen izdelek, ki si ga je ogledovala, vam lahko to pomaga pri zaključitvi naročila. Ker je težko pripraviti stranke, da odprejo vaš e-mail, morate v naslov sporočila vplesti kar se da prepričljivo sporočilo, da bodo stranke vaš e-mail odprle in ga prebrale.

2. Vključite dinamično vsebino

V sporočilo vedno vključite povezavo do izdelka ali sliko s povezavo, morda celo povezavo do zapuščene košarice z izbranimi izdelki. Na tak način jih opomnite, kaj so si ogledovali in jim ni potrebno znova brskati po trgovini in ponovno izbirati. Če v sporočilo vnesete tudi občutek, da je zaloga določenega izdelka omejena in je na voljo le še v tokratni ponudbi ali v omejenem času, bo odziv toliko bolj zanesljiv.

3. E-maile pošiljajte v seriji več e-mailov

Raziskave so pokazale, da se kupci odzovejo na tovrstna sporočila v večji meri, če pošljete 3 obvestila o zapuščeni košarici in ne le enega. Če pošljete 3 sporočila v seriji, je to do 56 % bolj uspešno, kot če pošljete le enega. Pripravite vsebino z različno intenziteto vsebine in v treh korakih prepričajte kupce v nakup. Prvega pošljite v roku 24 ur, drugega in tretjega pa v nekem zglednem roku, da ni prehitro in ne prepozno. Morda boste potrebovali nekaj časa za testiranje in določanje optimalnega časa za 2. In 3. e-mail, a se vam bo to na koncu obrestovalo.

4. Prepričajte s posebno ponudbo

Da bi v vsako sporočilo avtomatsko vključili popust za nakup se vam lahko maščuje, saj se stranke hitro navadijo in raje počakajo na ugodnejšo ponudbo iz vašega sporočila za izdelke, ki jih na vsak način nameravajo kupiti. Morda v posebno ponudbo raje vključite količinski popust (če kupijo več, bodo dobili določen popust) ali z darilcem poleg naročila. Če imate možnost testiranja, preverite, kaj najbolj deluje in to nato vključite v avtomatsko pošiljanje serije sporočil ob zapuščeni košarici. V zadnjem iz serije sporočil je zagotovo dobro vključiti tudi določen popust, saj je vaša zadnja priložnost za prepričanje kupca v nakup.

5. Časovno omejite svojo ponudbo

Če date stranki občutek, da je le v kratkem času na voljo posebna ponudba, se bodo morala hitro odločiti in zaključiti nakup. To lahko storite na več načinov:

  • Iztekanje zaloge: "Pohitite, zaloga izdelkov iz vase košarice bo kmalu pošla!"
  • Izpraznitev košarice: "Vaša košarica bo izpraznjena v roku 3 dni."
  • Časovna omejitev v predprazničnem času: "Naročite še danes, da bodo izdelki do Božiča/Valentinovega pri vas!"
  • Omejite rok za nakup: "Ponudba se izteče jutri ob 24h."

Konverzija obiskovalcev v kupce bo poskočila, če boste upoštevali zgornje nasvete in skrbno načrtovali avtomatizirana sporočila ob zapuščeni košarici. Zaupajte nam svoje želje, mi pa vam bomo pomagali na poti k večji prodaji in uspehu!

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri