Menu
5 načinov, kako izboljšati e-maile za stranke, ki so zapustile košarico pred zaključkom nakupa

5 načinov, kako izboljšati e-maile za stranke, ki so zapustile košarico pred zaključkom nakupa

E-maili strankam, ki so pred potrditvijo naročila zapustile košarico, so se izkazali za eno najbolj efektivnih marketinških potez spletnih prodajalcev. Če zaenkrat še nimate vključenega avtomatskega pošiljanja e-mailov ob zapuščenih košaricah, je tukaj 5 načinov, kako jih še izboljšati in doseči kar najboljši odziv in povečati prodajo.

zapuščena košarica1. Dodajte osebni nagovor

Če se na stranko obrnete z osebnim nagovorom in vanj vključite njeno ime, omenite da si je ob določenem času (včeraj, danes, pred eno uro) ogledovala vaše izdelke ali vključite celo specifičen izdelek, ki si ga je ogledovala, vam lahko to pomaga pri zaključitvi naročila. Ker je težko pripraviti stranke, da odprejo vaš e-mail, morate v naslov sporočila vplesti kar se da prepričljivo sporočilo, da bodo stranke vaš e-mail odprle in ga prebrale.

2. Vključite dinamično vsebino

V sporočilo vedno vključite povezavo do izdelka ali sliko s povezavo, morda celo povezavo do zapuščene košarice z izbranimi izdelki. Na tak način jih opomnite, kaj so si ogledovali in jim ni potrebno znova brskati po trgovini in ponovno izbirati. Če v sporočilo vnesete tudi občutek, da je zaloga določenega izdelka omejena in je na voljo le še v tokratni ponudbi ali v omejenem času, bo odziv toliko bolj zanesljiv.

3. E-maile pošiljajte v seriji več e-mailov

Raziskave so pokazale, da se kupci odzovejo na tovrstna sporočila v večji meri, če pošljete 3 obvestila o zapuščeni košarici in ne le enega. Če pošljete 3 sporočila v seriji, je to do 56 % bolj uspešno, kot če pošljete le enega. Pripravite vsebino z različno intenziteto vsebine in v treh korakih prepričajte kupce v nakup. Prvega pošljite v roku 24 ur, drugega in tretjega pa v nekem zglednem roku, da ni prehitro in ne prepozno. Morda boste potrebovali nekaj časa za testiranje in določanje optimalnega časa za 2. In 3. e-mail, a se vam bo to na koncu obrestovalo.

4. Prepričajte s posebno ponudbo

Da bi v vsako sporočilo avtomatsko vključili popust za nakup se vam lahko maščuje, saj se stranke hitro navadijo in raje počakajo na ugodnejšo ponudbo iz vašega sporočila za izdelke, ki jih na vsak način nameravajo kupiti. Morda v posebno ponudbo raje vključite količinski popust (če kupijo več, bodo dobili določen popust) ali z darilcem poleg naročila. Če imate možnost testiranja, preverite, kaj najbolj deluje in to nato vključite v avtomatsko pošiljanje serije sporočil ob zapuščeni košarici. V zadnjem iz serije sporočil je zagotovo dobro vključiti tudi določen popust, saj je vaša zadnja priložnost za prepričanje kupca v nakup.

5. Časovno omejite svojo ponudbo

Če date stranki občutek, da je le v kratkem času na voljo posebna ponudba, se bodo morala hitro odločiti in zaključiti nakup. To lahko storite na več načinov:

  • Iztekanje zaloge: "Pohitite, zaloga izdelkov iz vase košarice bo kmalu pošla!"
  • Izpraznitev košarice: "Vaša košarica bo izpraznjena v roku 3 dni."
  • Časovna omejitev v predprazničnem času: "Naročite še danes, da bodo izdelki do Božiča/Valentinovega pri vas!"
  • Omejite rok za nakup: "Ponudba se izteče jutri ob 24h."

Konverzija obiskovalcev v kupce bo poskočila, če boste upoštevali zgornje nasvete in skrbno načrtovali avtomatizirana sporočila ob zapuščeni košarici. Zaupajte nam svoje želje, mi pa vam bomo pomagali na poti k večji prodaji in uspehu!

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.