Menu
Poskrbite za redno vzdrževanje vašega spletnega mesta

Poskrbite za redno vzdrževanje vašega spletnega mesta

Vsi lastniki spletnih mest (spletnih strani in spletnih trgovin) se verjetno zavedate kako velik vpliv na obisk vaše strani ter posledično tudi na število nakupov, naročil, povpraševanj, imajo že najmanjše spremembe, ki se naredijo na strani. Nekatere spremembe lahko naredimo sami v administraciji spletnega mesta, spet za druge je potrebnega nekaj več tehničnega znanja ter izkušenj.

vzdrževanje spletne trgovineRavno tako kot je potrebno redno vzdrževati vse fizične trgovine in poslovne prostore, da bodo naše stranke in poslovni partnerji radi zahajali v njih, je nujno potrebno tudi redno vzdrževanje spletnih mest. Nekatera dela lahko opravimo sami, spet za druga je potrebna strokovna pomoč ter podpora podjetij, ki se profesionalno ukvarjajo z tovrstnimi deli. Dobro je vedeti in upoštevati, da je pravilno in pogosto vzdrževana spletna stran bolje uvrščena v iskalnikih Google in Najdi.si ter veliko uspešnejša pri pridobivanju novih kontaktov, naročil, povpraševanj itd. Ravno pravilno ter redno vzdrževanje vašega spletnega mesta je lahko ključno pri višjem uvrščanju vašega spletnega mesta v iskalnikih. Iskalniki redno indeksirajo vse spletne strani, a z rednim in pravilnim urejanjem spletnega mesta lahko poskrbimo, da bodo ravno vaše spletno mesto iskalniki indeksirali pogosteje. Ko govorimo o iskalnikih je tukaj govora predvsem o največjemu izmed njih in to je Google. Za Googlov algoritem je znano, da je skrivnost in ni natančnih podatkov na podlagi katerih matematičnih formul Google rangira vašo stran v iskalniku. Kljub konstantnim spremembam v algoritmu, obstajajo stalnice in nekakšne zakonitosti, ki se ne spreminjajo in s pomočjo katerih lahko zelo pripomorete, da se bo vaša stran rangirala precej višje.

Za Google pomembni podatki na podlagi katerih uvršča vašo stran so:

  • Slikovno gradivo - kvalitetno in unikatno
  • Tekstovna vsebina - kvalitetna, unikatna in z prisotnostjo ključnih besed.
  • Izhodne povezave (povezave iz vaše strani na drugo)
  • Konsistentnost ključnih besede
  • Meta oznake
  • Vhodne povezave - povezave, ki iz drugih strani kažejo na vašo stran. Pomembno je, da na vašo stran kažejo povezave iz kvalitetnih strani.

Še ostale pomembne stvari na katere je potrebno paziti so: pomembnost vsebine, starost strani, število indeksiranih strani, podatki o strežnikih, pagerank, whois Informacije, naslovi (h1, h2, h3,..), title in Alt oznake, mapa strani (Sitemap), robots.txt

To so le nekateri dejavniki na katere je potrebno biti pozoren pri vzdrževanju spletne strani in pri procesu optimizacije za iskalnike. Pri večini vzdrževalnih del je potrebno vsaj nekaj tehničnega znanja, pri nekaterih pa tudi poglobljeno programersko znanje ter tudi dosti izkušenj iz tega področja.

Redno vzdrževanje spletnega mesta pa nima direktnega vpliva le na dobro pozicijo v spletnih iskalnikih, ampak ima zelo pozitiven vpliv tudi na redne obiskovalce vaše spletne strani oz. kupce v vaši spletni trgovini. Redno obnavljanje in dodajanje svežih informacij, daje videz urejenega podjetja, ki se nahaja v ozadju spletnega mesta. Privlačen in posodobljen videz, pa lahko v mnogih primerih le še pripomore pri končni odločitvi za novo naročilo, prijavo k e-novicam, povpraševanje itd.

Paketi in cenik vzdrževanja spletne trgovine

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.