Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Ponudbe po zaključku nakupa (Post-Purchase Upsell)

V digitalnem svetu spletnega nakupovanja se velikokrat zgodi, da trgovci po zaključku nakupa ne izkoristijo vseh možnosti za povečanje vrednosti košarice. Kljub temu pa obstaja preprosta, a močna strategija, ki vam omogoča, da še naprej gradite odnos s stranko in obenem povečate svoj dobiček: ponudbe po zaključku nakupa (Post-Purchase Upsell).

Zapostavljena priložnost po nakupu

Po zaključku nakupa veliko spletnih trgovcev ne nadaljuje interakcije s stranko, kar pomeni, da ostaja nepreizkoriščena priložnost za dodatno prodajo. Namesto da bi izkoristili ta trenutek, da ponudijo strankam dodatne izdelke s privlačnimi popusti, mnogi trgovci zaprejo vrata dodatnim priložnostim za povečanje vrednosti nakupa.

Kako povečati vrednost košarice po zaključku nakupa?

Namesto pasivnosti po zaključku nakupa, si vzemite trenutek, da strankam ponudite dodatne izdelke s privlačnimi popusti. S tem ne le povečate vrednost njihove košarice, temveč tudi krepite lojalnost in ustvarjate pozitivno nakupovalno izkušnjo.

Prednosti ponudb po zaključku nakupa

  • Povečanje dobička: Izkoristite priložnost za dodatno prodajo in povečajte vrednost vsakega nakupa.
  • Krepitev zvestobe strank: Ponudite dodatne ugodnosti strankam, kar lahko prispeva k njihovi zadovoljstvu in zvestobi.
  • Personalizirane ponudbe: Prilagodite ponudbe glede na nakupne navade strank in jim nudite izdelke, ki jih resnično zanimajo.

Kako implementirati ponudbe po zaključku nakupa?

Dinamične ponudbe v košarici

Vključite dinamično funkcionalnost v proces zaključka nakupa, ki strankam ponudi prilagojene popuste za dodatne izdelke. Ker je stranka že ravnokar opravila naročilo, omogočite enostavno sprejetje ponudbe z enim klikom, brez dodatnega vnosa podatkov za plačilo po predračunu in po povzetju. Za plačila s kartico/paypalom lahko omogočite, da se podatki košarice predizpolnijo, tako da stranka le še enkrat potrdi plačilo za dodaten artikel. Pri povzetju in predračunu lahko dodate artikel k istemu naročilu in le še enkrat posredujete podatke naročila.

Omejeni časovni popusti

Ustvarite občutek nujnosti s ponudbami, ki veljajo le omejen čas po zaključku nakupa. Omejite čas, v katerem so te ponudbe na voljo, tako da dodate odštevalnik časa. Odštevalnik je učinkovit, saj ustvarja občutek nujnosti in omejenosti ponudbe. Hkrati pa tudi pomaga, da se dodaten artikel naroči v kratkem roku, tako da ga lahko odpošljemo s predhodnim naročilom.

Personalizirana komunikacija

Pošiljajte personalizirana sporočila z ekskluzivnimi ponudbami, ki temeljijo na preteklih nakupih strank. Ker je stranka že opravila naročilo, imate podatke o preteklem nakupu, tako da lahko prilagodite prikaz artiklov glede na pretekli nakup in personalizirate sporočilo z uporabo imena, itd.

Zaključek

Ponudbe po nakupu so odličen vir dodatnega dobička in povečanja vrednosti nakupov brez kompleksnih pristopov. Dodajte to enostavno strategijo v svoj spletni nakupovalni proces in opazili boste pozitiven vpliv na vašo poslovno uspešnost. Sprejmite te enostavne korake in povečajte dobiček svoje spletne trgovine že danes!

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri