Menu
Moj prvi spletni projekt

Moj prvi spletni projekt

Internetni marketing, je v svetu dostopen za "navadne smrtnike" že od začetka devetdesetih let. V času, v katerem živimo lahko praktično vsakdo postavi svojo spletno stran in začne svoj internetni posel. Vendar opazimo razliko med nekom, ki spletno stran sestavi v enem dnevu, ter pričakuje velik obisk ter veliko zasluška in med nekom, ki stran skrbno načrtuje, jo redno posodablja (dodaja nove članke), pridobiva povezave (backlinke) na svoje strani in skrbi za dobro rangiranje strani v iskalnikih.

Kako začeti?

Velika večina ljudi, ki se začne ukvarjati s spletnimi stranmi, najprej zakupi domeno in gostovanje, saj so zelo neučakani. Pozabijo pa na načrt spletne strani, zato si je dobro pred nakupom domene zastaviti vprašanja kot so: "O čem bom pisal na spletni strani?", "Me to pisanje veseli?", "Bom za to temo lahko dobil, tako količino člankov?" in "Kakšna je konkurenca?". Zadnje vprašanje je namreč zelo pomembno. Pri izbiri ključnih besed moramo paziti da ne izberemo takšne, ki ima močno konkurenco pri uvrstitvi v google.
Primer: Večja verjetnost je, da pridemo na 1. mesto iskanj za ključno besedo "full hd nature photos" kot za "photos", saj se zavedamo, da so strani, ki optimizirajo svojo stran na ključno besedo, ki je tako popularna, zelo močne.

Kaj potem, ko naložim CMS?

načrtovanje spletne straniPo inštalaciji sistema urejanja vsebin, pa lahko začnemo s spremembo in prilagajanjem dizajna našim potrebam. CMS sistemi imajo veliko možnosti za dodajanje modulov in spreminjana template-ov (tem). Ko stran uredimo, da smo z njo zadovoljni, pa poskrbimo še za logotip, ki pa ga lahko nadomestimo tudi z navadnim tekstom.

Pa vsebina?

Ko je na strani vse kar želite in ste z njo stilsko zadovoljni, je čas za dodajanje člankov. Bolj kvaliteten, kot je članek, večja je verjetno, da bo obiskovalec ostal na strani še nekaj časa, ter bo preveril še ostalo vsebino. Članki naj bodo pregledni, ter smiselni. Optimalno naj bi 3% teksta sestavljala ključna beseda, ki jo optimiziramo za uvrstitev v googlu (npr. v 300 besedah dolgem članku, se ključna beseda pojavi devetkrat). Vsebino ob zagonu spletne strani dodajamo bolj pogosto (lahko po več člankov na dan), za hitrejše indeksiranje v iskalnikih, nato pa ne smemo kar pozabiti na dodajanje vsebine, vendar ne nujno tako pogosto, kot na začetku.

Spletna stran je končana, kaj zdaj?

Ko je spletna stran dokončana in na spletu, je čas za optimizacijo. To pa zato, da bo stran čim boljše rangirala v iskalniki in bomo dobili več obiskovalcev ter posledično boljše zaslužili. Boljši rang v iskalniku = Več obiskovalcev.
Stran optimiziramo za iskalnik na več načinov:

Preko vsebine: Kot je že prej omenjeno, moramo redno dodajati članke s pravo izbiro ključne besede.

Povezave, ki kažejo na našo stran (ang. backlink). Poznamo do-follow in no-follow linke. Do-follow so tisti, katere želimo in kateri nam pomagajo pri uvrstitvi ter višjem PR-ju (PageRank). Backlinke lahko na drugih straneh zakupimo, na nekatere strani pa jih lahko objavimo brezplačno. Nekatere spletne strani, pa sprejemajo članke v katerih lahko objavimo naše linke. Te strani so zelo dobre, saj imajo strani iz katerih povezave prihajajo visok PR, kar koristi naši uvrstitvi v iskalniku.

Optimiziramo lahko tudi tako, da vsebinam dodamo meta oznake (vpišemo ključne beseda - tag-e) in pa da slikam dodamo atribut in jo poimenujemo.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.