Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Magento spletna trgovina za področje lepote in zdravja

Industrija lepote in zdravja je dinamična in nenehno se razvija, z vedno novimi izdelki in storitvami, ki nagovarjajo različne potrebe potrošnikov. V tej hitro spreminjajoči se pokrajini je pomembno, da podjetja izkoristijo sodobne tehnologije in ideje za ohranjanje konkurenčne prednosti. 

Magento je ena izmed najmočnejših platform za e-trgovino, ki omogoča podjetjem v industriji lepote in zdravja, da ustvarijo privlačne, funkcionalne in prilagodljive spletne trgovine. Platforma z dodatnimi razširitvami omogoča podjetjem, da ustvarijo edinstvene in privlačne spletne trgovine, ki ne le pritegnejo stranke, ampak tudi omogočajo enostavno navigacijo in nakupovanje. V tej objavi bom na primeru nekaj lastno izdelanih spletnih trgovin predstavil različne kreativne pristope in možnosti, ki so bile razvite na Magento platformi.

Prilagojeni atributi izdelkov

Magento ponuja napredne funkcionalnosti za prilagoditev produktnih strani, ki so še posebej koristne za industrijo lepote in zdravja. Te funkcionalnosti omogočajo podjetjem, da bolje predstavijo svoje izdelke in izboljšajo uporabniško izkušnjo.

Napredno filtriranje in iskanje po izdelkih

Z uporabo prilagojenih atributov lahko stranke enostavno filtrirajo izdelke glede na njihove specifične potrebe. Na primer, lahko iščejo izdelke brez alergenov ali izberejo obliko prehranskega dopolnila (kapsule, tekočina, tablete, prah, tinkture). To omogoča hitro in natančno iskanje, kar izboljšuje uporabniško izkušnjo. Z malo kreativne lahko naredi tudi ves prikaz bolj zanimiv in dinamičen. Poln informacij ampak še vedno pregleden in uporaben.

Magento omogoča ustvarjanje in prikazovanje specifičnih atributov za različne kategorije izdelkov, kot so zdravila, medicinski pripomočki, prehranska dopolnila in kozmetika. To pomeni, da se atributi, ki so pomembni za določeno kategorijo, samodejno prikažejo na produktnih straneh in kot filtri na kategorijah, kar olajša strankam iskanje relevantnih informacij.

Dinamični prikaz atributov

Atributi, kot so sestavine, lahko vključujejo grafične elemente, ki prikazujejo informacije na privlačen in enostavno razumljiv način. Poleg tega lahko povezujete izdelke, ki vsebujejo določene sestavine, kar omogoča strankam, da raziskujejo in primerjajo izdelke.

Podjetjem omogoča tudi, da uporabljajo prilagojene atribute za ciljanje specifičnih segmentov strank v svojih marketinških kampanjah. Na primer, izdelke brez glutena lahko promovirate na lastni prilagojeni strani atributa ciljni skupini, ki išče izdelke brez alergenov, kar povečuje učinkovitost marketinških prizadevanj. Namreč, z dobrim natančnim oglaševanjem lahko vsem, ki iščejo izdelke brez glutena, prikažemo stran, kjer so vsi takšni artikli na voljo. Obiskovalci lažje med vsemi artikli najdejo tiste, ki jih iščejo, saj preko filtriranja in iskanja hitro pridejo do primernih artiklov. Preko organskega iskanja lahko na to specifično stran pridobimo precej brezplačnega obiska.

Razširjena predstavitev produktnih strani

Razširitev predstavitve izdelka z daljšim opisom in dodatnimi grafičnimi elementi je ključna, saj podrobnejši opisi omogočajo boljše razumevanje izdelka, medtem ko grafični elementi vizualno podprejo informacije, kar povečuje prepričljivost. S tem stranke lažje najdejo vse potrebne informacije na enem mestu, kar izboljšuje njihovo izkušnjo in verjetnost nakupa.

Predstavitev lahko razširimo na različne načine, bodisi s pripravo prednastavljenih polj za vnos informacij o izdelkih, ki se nato grafično prikažejo na strani artikla, ali pa z večjim opisnim delom, kjer stranke preko vmesnika ustvarijo razširjene vsebine po svojih željah, z orodji, kot je Page Builder za Magento 2.

Prilagojen grafični prikaz predloge

Pri prilagojenem grafičnem prikazu se pred začetkom izdelave spletne trgovine pogovorimo o tem, katere informacije bi radi prikazovali pri artiklih, na podlagi preteklih najboljših praks. Grafično pripravimo prikaze različnih sekcij, nato pa to sprogramiramo tako, da lahko stranka na enostaven način vsako izmed sekcij uredi in dopolni. Podatki, ki so vneseni preko administracije pri artiklu, se potem grafično različno prikažejo na posameznih delih predstavitve izdelka.

Pri Hemptouch smo na primer ustvarili različne sekcije, kot so:

 1. kratek opis,
 2. prednosti,
 3. video predstavitev,
 4. certifikati,
 5. daljši opis z opisom delovanja,
 6. dinamičen gif s prikazom uporabe,
 7. dodatna razlaga o delovanju,
 8. prikaz dodatnih izdelkov za dopolnitev nege,
 9. nekaj najbolj primernih komentarjev,
 10. ključne sestavine,
 11. preostale sestavine,
 12. uporaba in rutina pri izdelkih,
 13. video predstavitev,
 14. povezani artikli,
 15. povezane zgodbe uporabnikov,
 16. povezane blog objave,
 17. pogosta vprašanja,
 18. vsa preostala mnenja uporabnikov.

Urejanje vsebine s pomočjo Page builder orodja 

Pri Arspharmae pa smo naredili malce drugače. Nismo tako podrobno razdelali prikaza produktnih strani, temveč smo dodali nekaj širših vnosnih polj, kjer si stranka sama preko urednika vsebine Page Builder ustvari razširjen prikaz vsebine glede na želje pri izbranem artiklu. V obeh primerih obiskovalec pridobi boljšo informiranost o izdelku, saj je ta precej bolj podrobno predstavljen, kot če bi mu ponudili le suhoparne kratke opise, ki so najpogostejši pri spletnih trgovinah.

Dodatne informacije s povezanimi blog objavami

Vsak strokovnjak na določenem področju ve, da bi lahko o določeni temi pisal neskončno dolgo. Kljub temu je pomembno postaviti mejo, da informacije ne postanejo preveč obremenjujoče za bralca, kar lahko zmede njegovo odločitev o nakupu. 

V takšnih primerih je izredno koristno vsebino, ki ni nujno potrebna za sam izdelek, dodati kot ločeno blog objavo in jo povezati z izdelkom. To omogoča, da ima spletna trgovina več vsebine in koristnih informacij, hkrati pa dodatne blog objave prispevajo k povečanju organskega obiska. Opazil sem, da so povezane blog objave pomembno prispevale k pridobivanju organskega obiska. Trend je bil očiten: oseba bi preko Googla našla blog objavo na temo, ki jo je zanimala, jo prebrala, nato pa preko blog objave prišla na stran izdelka in ga naročila.

Povezava z blog objavami je koristna tudi v primeru, ko smo omejeni z informacijami, ki jih lahko predstavimo pri opisu produkta.

Mnenja kupcev

Poleg same predstavitve izdelka je pomembno tudi, da obiskovalec, ko se odloča o nakupu, vidi mnenja drugih kupcev, saj ta kupcu dajo še neodvisno mnenje, preko katerih se lahko dodatno informira. Ponavadi je to tudi dodatna potrditev pred odločitvijo o nakupu.

Sam sistem ima v osnovi že vgrajen sistem za mnenja, ki se ga lahko grafično prilagodi po želji. Opcija pa je tudi vgradnja naprednih sistemov za mnenja, kot sta npr. Stamped.io in Yotpo.com. Takšni sistemi imajo vgrajene še dodatne funkcionalnosti, ki omogočajo, da se lahko mnenja razširijo z dodatnimi slikovnimi ali video prikazi po mnenju in funkcionalnostmi prikaza, kot so podrobnejše statistike mnenj, filtriranje po njih in iskanje. Dobro tudi skrbijo za pridobivanje mnenj, tako da imajo možnosti aktiviranja e-mailov ali SMS-ov, ki se pošiljajo stranki po opravljenem nakupu in dodatno poskrbijo, da dobimo povratno informacijo stranke.

V tujini je zelo pogosto uporaben sistem, kot je Trusted shops, ki poskrbi še za dodatno kredibilnost trgovine, saj poleg mnenj strank kupcu nudi pri nakupu še dodatno garancijo nakupa do zneska 2500 funtov.

Več opcij in izbiri pri nakupu

V sodobnem spletnem nakupovanju kupci pričakujejo prilagodljivost in možnost, da si nakupovalno izkušnjo oblikujejo po svoji meri. Spletne trgovine se na to odzivajo s ponujanjem različnih vrst izdelkov in funkcionalnosti, ki omogočajo večjo izbiro in personalizacijo.

Različni tipi izdelkov

 1. Paketni izdelki: Omogočajo ustvarjanje paketov izdelkov, združenih v eno ponudbo. To je odlično za prodajo darilnih paketov ali paketov za posebne priložnosti, kot so npr. paket za nego obraza ali telesa.
 2. Konfigurirani izdelki: Kupcem omogočajo izbiro različnih lastnosti izdelka, kot so barva, velikost, material itd. Primer so npr. pri parfumih izbire volumna emablaže
 3. Virtualni izdelki: Namenjeni prodaji digitalnih vsebin, kot so video delavnice, e-knjige ali spletni tečaji. Kupec jih lahko takoj po nakupu prenese in so lahko dober dodatne vir prihodka spletne trgovine.

Izbira količin in popusti

Napredne spletne trgovine ponujajo grafično izbiro količin, ki omogoča enostaven pregled in izbiro želene količine izdelkov. Hkrati lahko prodajalci določijo tudi popuste ob nakupu večjih količin, kar kupce spodbuja k večjim nakupom.

Dodatne opcije izdelkov 

Nekatere spletne trgovine omogočajo dodajanje dodatnih opcij k nakupu izdelka. To lahko vključuje izbiro mesečne naročnine za redno dobavo izdelka ali nakup dodatkov in dopolnil za izbrani izdelek. Tako kupec prejme celovito rešitev, prilagojeno njegovim potrebam.

Primer: Pri nakupu čistilnega sredstva lahko izberete mesečno naročnino za redno dobavo ali pa dodate gobice za čiščenje v paket.

Te opcije in izbire kupcem nudijo večji nadzor in prilagodljivost pri nakupovanju, prodajalcem pa omogočajo ustvarjanje bolj ciljanih in privlačnih ponudb, ki zadovoljijo raznolike potrebe strank.

Promocijska pravila in prodajne akcije

Vsak izkušen spletni trgovec ve, da so prodajne akcije na spletnih trgovinah ključnega pomena za spodbujanje prodaje. Zato je pomembno imeti načrt in redno spreminjati ter prilagajati različne akcije. Še bolj pa je pomembno natančno spremljati učinke akcij in ponavljati tiste, ki so se izkazale za najbolj uspešne.

Med najbolj priljubljenimi prodajnimi akcijami so brezplačna dostava, pridobitev dodatnega darila ob nakupu, popusti pri nakupu večjih količin ter popusti na določene kategorije izdelkov. Magento sistem ponuja učinkovito orodje za dinamično ustvarjanje promocijskih pravil pod različnimi pogoji, ne glede na to, ali uporabljamo promocijske kode ali ne.

Ko so akcije oblikovane, jih lahko učinkovito promoviramo na različnih mestih v spletni trgovini, kot so naslovni oglasi na prvi strani, promocijska vrstica v glavi strani in drugje. S tem zagotovimo, da so akcije vidne in dostopne potrošnikom, kar dodatno spodbuja njihovo nakupno odločitev.

Povezani artikli

Poleg prodajnih akcij in promocijskih pravil je ključno tudi, da ne pozabimo na možnost prikaza povezanih artiklov. Ti so izjemno koristni, saj nam omogočajo, da strankam priporočamo komplementarne izdelke, jih spodbudimo k nakupu dražjih izdelkov ali preprosto poskrbimo, da si stranke napolnijo svojo košarico.

Magento privzeto ponuja tri tipe povezanih artiklov: related (povezani), cross-sell (križna prodaja) in upsell (nadprodaja). Vendar pa lahko s pomočjo modulov to še dodatno razširimo. Na primer, lahko dodamo ponudbo povezanih artiklov tudi na stran s košarico ..

..ali na stran zaključka nakupa.

Obstaja celo možnost dodajanja ponudb artiklov (post-purchase upsell) takoj po končanem nakupu, kar še dodatno poveča možnosti za povečanje prodaje in zadovoljstva strank.

Integracija z naprednimi marketinškimi orodji

V današnjem digitalnem okolju je dobra analitika in ustrezni podatki ključnega pomena za uspešno spletno prodajo. Brez njih je težko slediti uspehu in optimizirati prodajne strategije. Zato je integracija spletnih trgovin z naprednimi marketinškimi orodji, kot so Google Analytics 4, Facebook Pixel, Google DataLayer in drugimi, nepogrešljiva.

Google Analytics 4 omogoča celovit vpogled v obiskanost spletne trgovine, vedenje uporabnikov, pretvorbe in druge ključne metrike, ki pomagajo razumeti, kako se obnašajo obiskovalci in kaj vpliva na njihovo nakupno odločitev. Facebook Pixel in Google DataLayer pa omogočata sledenje in analizo učinkovitosti oglaševalskih kampanj ter ciljanje prave ciljne skupine.

Poleg tega pa je ključno tudi izvajanje marketinških akcij za povečanje prodaje. Avtomatizirane email akcije, kot jih omogoča Klaviyo, in SMS promocije preko orodij, kot je Cartfox, so odličen način za ohranjanje stika s strankami, spodbujanje ponovnih nakupov in povečanje zvestobe strank.

Z integracijo naprednih marketinških orodij lahko spletni trgovci bolje razumejo svoje stranke, optimizirajo prodajne procese in povečajo učinkovitost marketinških kampanj, kar vodi v večjo uspešnost in rast njihovega poslovanja.

Prilagajanje spletne trgovine na podlagi povratnih informacij strank je ključ do uspeha. Sam redno razvijam nove module za Magento sistem in sem vedno odprt za nove ideje in pristope, da bi kar najbolje zadovoljil vse potrebe strank.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri