Menu
Kako povečati prodajo trgovine s partnerskim programom

Kako povečati prodajo trgovine s partnerskim programom

Večina spletnih trgovcev se zanaša na tri različne vire prometa: plačljiv promet (Adwords, FB oglasi), brezplačni promet (google.com, najdi.si, socialne strani) in mailing listo (elektronske novice). Pogosto pa pozabijo na še en dober vir prometa, in sicer partnerski program.

Affiliate trgovinaPartnerski program zunanjim sodelavcem omogoča, da sodelujejo z vami tako, da vam pošiljajo obiske in so za to nagrajeni. V praksi to najpogosteje zgleda tako, da partnerji na svoje spletne strani namestijo vaše oglasne pasice ali povezave in tako napotijo obiskovalce na vašo trgovino. V zameno pa dobijo procente od vsake prodaje, ki jo izvedejo njihovi obiskovalci.

Edino, kar vi potrebujete, je program za sledenje nakupov, ki pa jo ima večina večjih sistemov že vgrajeno ali pa imajo možnost dokupa modula. Ta skripta bo omogočala partnerjem, da se vpišejo v vaš partnerski program, si ustvarijo unikatno partnersko povezavo, ki sledi vsem prodajam, ki jih bodo opravili kupci preko partnerskih povezav.

Prednost partnerskega programa je v tem, da je praktično ves postopek avtomatiziran in skoraj ne zahteva vašega časa. Večji del vašega časa zahteva le izplačilo partnerjev enkrat mesečno. Največja prednost partnerskega programa pa je v tem, da z njim ni fiksnega stroška, saj so partnerji plačani le za vsako realizirano prodajo in nič drugega. Se pravi, da imate strošek le, če kaj zaslužite.

Partnerje praviloma ni težko najti. Velikokrat so med njimi tudi večja marketinška podjetja, večja in manjša spletna založniška podjetja, lastniki portalov in tudi blogerji. Le ti lahko pred svoje obiskovalce postavijo na ogled prav vaš izdelek in to brez stroškov oglaševanja.

Primeri spletnih strani, ki uporabljajo partnerski program trgovine Life.si za monitizacijo so: postnestevilke.com, kulkuharca.si, smoothierecepti.com, vitalnost.si, poisciakcijo.si, izkoristi.me in še mnogi.

Primer affiliate transakcij trgovine, ki ima uveljavljen partnerski program:

Affiliate program

 

Prednosti affiliate sistema za prodajo (partnerskega programa)

  1. Spletni trgovci dobijo oglasni prostor katerega bodo plačali samo za rezultate (pay per sale - plačilo za naročilo, pay per click - plačilo za klik, pay per lead - plačilo za kontakt).
  2. Oglaševalci (affiliati) bodo po drugi strani potrebovali samo oglasni prostor za promocijo artiklov in ne bodo potrebovali skrbeti za celoten prodajni proces ampak bodo lahko sproščeno oglaševali in samo spremljali njihovo prodajo in zaslužek.
  3. Spletni trgovci lahko promovirajo svoj produkt široki množici ljudi in tako pridobili ugled blagovne znamke in večjo razpoznavnost.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.