Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Kako povečati prodajo trgovine s partnerskim programom

Večina spletnih trgovcev se zanaša na tri različne vire prometa: plačljiv promet (Adwords, FB oglasi), brezplačni promet (google.com, najdi.si, socialne strani) in mailing listo (elektronske novice). Pogosto pa pozabijo na še en dober vir prometa, in sicer partnerski program.

Affiliate trgovinaPartnerski program zunanjim sodelavcem omogoča, da sodelujejo z vami tako, da vam pošiljajo obiske in so za to nagrajeni. V praksi to najpogosteje zgleda tako, da partnerji na svoje spletne strani namestijo vaše oglasne pasice ali povezave in tako napotijo obiskovalce na vašo trgovino. V zameno pa dobijo procente od vsake prodaje, ki jo izvedejo njihovi obiskovalci.

Edino, kar vi potrebujete, je program za sledenje nakupov, ki pa jo ima večina večjih sistemov že vgrajeno ali pa imajo možnost dokupa modula. Ta skripta bo omogočala partnerjem, da se vpišejo v vaš partnerski program, si ustvarijo unikatno partnersko povezavo, ki sledi vsem prodajam, ki jih bodo opravili kupci preko partnerskih povezav.

Prednost partnerskega programa je v tem, da je praktično ves postopek avtomatiziran in skoraj ne zahteva vašega časa. Večji del vašega časa zahteva le izplačilo partnerjev enkrat mesečno. Največja prednost partnerskega programa pa je v tem, da z njim ni fiksnega stroška, saj so partnerji plačani le za vsako realizirano prodajo in nič drugega. Se pravi, da imate strošek le, če kaj zaslužite.

Partnerje praviloma ni težko najti. Velikokrat so med njimi tudi večja marketinška podjetja, večja in manjša spletna založniška podjetja, lastniki portalov in tudi blogerji. Le ti lahko pred svoje obiskovalce postavijo na ogled prav vaš izdelek in to brez stroškov oglaševanja.

Primeri spletnih strani, ki uporabljajo partnerski program trgovine Life.si za monitizacijo so: postnestevilke.com, kulkuharca.si, smoothierecepti.com, vitalnost.si, poisciakcijo.si, izkoristi.me in še mnogi.

Primer affiliate transakcij trgovine, ki ima uveljavljen partnerski program:

Affiliate program

 

Prednosti affiliate sistema za prodajo (partnerskega programa)

  1. Spletni trgovci dobijo oglasni prostor katerega bodo plačali samo za rezultate (pay per sale - plačilo za naročilo, pay per click - plačilo za klik, pay per lead - plačilo za kontakt).
  2. Oglaševalci (affiliati) bodo po drugi strani potrebovali samo oglasni prostor za promocijo artiklov in ne bodo potrebovali skrbeti za celoten prodajni proces ampak bodo lahko sproščeno oglaševali in samo spremljali njihovo prodajo in zaslužek.
  3. Spletni trgovci lahko promovirajo svoj produkt široki množici ljudi in tako pridobili ugled blagovne znamke in večjo razpoznavnost.
Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri