Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Kaj storiti z obiskovalci, ki ne naredijo nakupa?

Gradnja baze kupcev in pretvorba obiska v konverzije

Voditi uspešno spletno trgovino je zahteven izziv. Kljub visokemu obisku na vaši spletni strani morda ne dosežete želenih prodaj. Kako spremeniti obiskovalce v zveste stranke? Ta članek bo razložil strategije, ki vključujejo zajem e-poštnih naslovov in telefonskih številk, uporabo sistemov, kot je Klaviyo za e-poštne kampanje, in orodja, kot je Cartfox za SMS marketing. Poleg tega bomo obravnavali pogoste scenarije, ki jih obiskovalci doživljajo.

Zajem e-poštnih naslovov

Ena najučinkovitejših strategij za pretvarjanje obiskovalcev v stranke je zajem e-poštnih naslovov. To lahko dosežete z uporabo vtičnikov na vaši spletni strani, ki omogočajo obiskovalcem, da se prijavijo na e-novice ali prejmejo posebne ponudbe. Pomembno je, da pridobljene e-poštne naslove uporabljate za pošiljanje relevantnih informacij in ponudb.

Pomembno je tudi izpostaviti strategijo zajema e-poštnih naslovov, ki vključuje prijavo na e-novice. Obiskovalcem lahko ponudite privlačno nagrado, kot je kupon za popust, e-priročnik ali druge ugodnosti, v zameno za njihovo prijavo.

Uporaba sistema Klaviyo

Klaviyo je odličen sistem za e-poštne kampanje, ki omogoča avtomatizacijo in ciljano komunikacijo z vašimi obiskovalci. Z njim lahko ustvarite segmentirane sezname, pošiljate e-poštne kampanje ob zapuščeni košarici, po daljši neaktivnosti ali ob posebnih dogodkih, kot so rojstni dnevi. S tem povečate možnosti konverzije in gradite zveste stranke.

https://www.klaviyo.com/

Zajem telefonskih številk

Poleg e-poštnih naslovov lahko zajemate tudi telefonske številke svojih obiskovalcev. To omogoča še bolj oseben pristop in komunikacijo. Uporabite vtičnike ali obrazce za zajem telefonskih številk ter zagotovite, da stranke dajo privolitev za prejemanje SMS sporočil.

SMS marketing s Cartfox

Cartfox je odlično orodje za SMS marketing, ki omogoča pošiljanje sporočil ob zapuščeni košarici, po uspešni prodaji in v druge namene. Statistično gledano, kampanje, ki vključujejo SMS marketing, dosežejo tudi do 429 % večjo konverzijo v primerjavi s tistimi, ki SMS marketinga ne uporabljajo.

Registirajte se preko spodnje povezave in prejeli boste 300 brezplačnih SMSov in brezplačno vgradnjo modula v vašo trgovino

https://app.cartfox.io/auth/register?fpr=6obyk

Zakaj obiskovalci ne naredijo nakupa?

Pogosto se zgodi, da obiskovalci spletne trgovine začnejo postopek nakupa, vendar ga ne dokončajo. Razlogi za to so različni. Nekaj primerov:

  1. Zapuščena košarica: Obiskovalec doda izdelek v košarico, vendar odide brez dokončanja nakupa.
  2. Čakanje na popust: Nekateri obiskovalci čakajo na posebne ponudbe ali popuste, preden naredijo nakup.
  3. Izdelek ni na zalogi: Če je izdelek trenutno razprodan, lahko obiskovalci izberejo možnost obveščanja, ko bo izdelek znova na voljo.

Primeri uspešne uporabe strategij

1. Zapuščena košarica:

Za obiskovalce, ki zapustijo košarico, je pomembno, da jih spomnite na nedokončan nakup. Uporabite Klaviyo za pošiljanje avtomatiziranih e-poštnih sporočil, ki vsebujejo podatke o izdelku v košarici in morda posebno ponudbo ali popust. Na primer, "Opazili smo, da imate izdelek v košarici. Kupite ga zdaj in prejmite 10% popusta."

2. Čakanje na popust:

Za obiskovalce, ki čakajo na popust, lahko uporabite Klaviyo, da pošljete ciljane e-poštne kampanje s posebnimi ponudbami ali obvestili o prihajajočih prodajah. S tem jih spodbudite k dokončanju nakupa.

3. Izdelek ni na zalogi:

Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, omogočite možnost, da se obiskovalci prijavijo na obvestila, ko bo izdelek ponovno na voljo. Z vgradnjo dodatenga modula vam sistem omogoča, da samodejno pošiljate e-poštne obvestila, ko se izdelek vrne na zalogo.

Zgradba baze kupcev in pretvorba obiska v konverzije sta ključna za uspeh vaše spletne trgovine. Z zajemom e-poštnih naslovov, uporabo sistema Klaviyo za e-poštne kampanje, zajemom telefonskih številk in SMS marketingom s pomočjo orodja Cartfox lahko dosežete boljše rezultate. Ne spreglejte potenciala, ki ga ponuja neposredna in personalizirana komunikacija z obiskovalci vaše spletne trgovine ter spremembe, ki jih te strategije prinašajo v konverzije.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri