Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Deset e-trgovinskih trendov za leto 2024

V hitro spreminjajočem se svetu e-trgovine je ključno slediti najnovejšim trendom, če želite biti uspešni. Raziskali bomo deset ključnih trendov, ki bodo oblikovali prihodnost e-trgovine v letu 2024 in kako jih lahko izkoristite za izboljšanje svojega poslovanja.

Plačilo na obroke (Buy Now, Pay Later)

S sodobnimi potrošniki, ki iščejo večjo finančno prilagodljivost, je ključno ponuditi možnosti takojšnjega plačila ali odloženega plačila v obrokih. Prilagodljiva plačilna možnost privlači različne segmente kupcev, omogoča hitrejše nakupne odločitve in povečuje konverzije. Programske rešitve za plačilo na obroke, kot je LeanPay, omogočajo enostavno integracijo plačila in prikaz cene na obroke v Magento spletnih trgovinah. Po besedah LeanPay kupec vse uredi na mobilcu, brez obiskov banke in odvečne dokumentacije.

Vloga umetne inteligence (AI) in strojnega učenja v e-trgovini

Umetna inteligenca in strojno učenje omogočata personalizacijo vsebin, izboljšanje priporočil izdelkov in avtomatizacijo marketinških procesov. Uporaba naprednih analitičnih orodij na osnovi umetne inteligence pomaga e-trgovcem razumeti obnašanje strank in prilagajati strategije trženja. Napredne funkcije AI, kot so chatboti in virtualna pomoč, povečujejo učinkovitost storitev za stranke in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo.

Za začetek poskusite s ChatGpt in pisanjem vsebin za spletne trgovine ter njeno prevajanje, in boste kmalu videli kakšen potencial imajo nove tehnologije.

Poudarek na mobilnih napravah

Več kot cca. 70% spletnih kupcev prisega na uporabo mobilnih naprav, medtem ko se ostali odločajo za namizne računalnike in tablice. Z naraščajočo prevlado mobilnih nakupov je ključno oblikovati spletno mesto za e-trgovino, ki je posebej optimizirano za mobilne uporabnike.

Integracija tehnologij za prijavo, skupaj z enim klikom za plačila, bo optimizirala postopek mobilnega plačevanja, kar predstavlja dodatne spodbude za potrošnike, da preidejo s namiznih računalnikov na mobilne naprave. Rezultat bo, da bo mobilno postalo prednostna metoda plačevanja za transakcije na e-trgovinskih platformah.

Socialno nakupovanje in družbena trgovina

Vključenost na družbenih platformah, kot je TikTok, predstavlja priložnost za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke med širšo ciljno skupino. Vključevanje v socialno nakupovanje povečuje interakcijo s potrošniki, omogoča hitrejše odzivanje na trende in izkoriščanje viralnosti. Stalno spremljanje trendov in vključevanje v aktualne dogodke na družbenih omrežjih ustvarja svežo in zanimivo vsebino, ki privablja pozornost.

Vpliv influencerjev na prodajo

Sodelovanje z influencerji, ki so v skladu z vrednotami blagovne znamke, krepi zaupanje kupcev in spodbuja interakcijo z izdelki. Izdelava kreativne in avtentične vsebine s strani influencerjev pomaga razširiti sporočilo blagovne znamke ter doseči nove segmente ciljne publike. Periodično pregledovanje in prilagajanje strategij sodelovanja z influencerji omogoča dinamičen pristop k vplivu na prodajo.

Izboljšana personalizacija

Izrabljanje podatkov o nakupih in brskanju za ustvarjanje personaliziranih izkušenj povečuje zadovoljstvo strank. S pomočjo algoritmov za strojno učenje lahko e-trgovci predvidevajo nakupne želje strank ter jim prikažejo relevantne izdelke in ponudbe. Ponujanje možnosti prilagajanja vsebin in nastavitev uporabniškega vmesnika na spletnih mestih povečuje angažiranost strank.

V prejšnjem letu se je ogromno trgovin odločilo za vgradnjo sms obveščanja, in po mojih podatkih so bili prvi rezultati zelo dobri. Mnogo trgovin pa se je začelo tudi odločati za vgradnjo dodatnih prilagojenih ponudb med nakupnim postopkom in tudi po zaključku nakupa.

Iskanje s fotografijami in glasom

S poudarkom na visokokakovostnih slikah, podrobnih opisih in alternativnih besedah, se izboljšujejo rezultati iskanja preko glasovnih asistentov in iskanja s slikami. Vključevanje funkcij iskanja s slikami omogoča potrošnikom, da hitreje najdejo želene izdelke, kar povečuje zadovoljstvo in verjetnost nakupa. Poskusite na svojem telefonu Google Lens, ko iščete npr. katero obutev nosi igralka iz filma, lahko hitro najdete identično zadevo ali podobno.

S prepoznavanjem glasu se olajšuje postopek iskanja, še posebej med uporabniki mobilnih naprav. Je pa res, da imajo sistemi s slovenščino še kar nekaj problemov.

Trajnost

Uvajanje okolju prijaznih praks, kot so biorazgradljiva embalaža, spodbuja zavestno potrošnjo in privablja okoljsko ozaveščene stranke. Nenehno osveževanje trajnostnih prizadevanj in komunikacija z javnostjo o izboljšavah v trajnostnih praksah krepi ugled blagovne znamke. Ponujanje spodbud, kot so popusti ali nagrade, za stranke, ki izberejo okolju prijazne možnosti, spodbuja trajnostne nakupovalne odločitve.

Dostava isti dan ali naslednji dan

Sodobni potrošniki ne želijo le hitrih dobavnih rokov, temveč jih zdaj pričakujejo. V določenih primerih so stranke pripravljene plačati dodatno za dostavo isti dan ali naslednji dan. Če ne zagotovite teh možnosti, lahko stranke iščejo alternative pri konkurentih, ki ponujajo hitrejše dostavne storitve.

Mnenja in ocene strank

Prizadevanje za pridobivanje ocen in mnenj strank povečuje zaupanje in transparentnost blagovne znamke. S ponudbo spodbud, kot so popusti ali nagrajevanje zvestobe, e-trgovci spodbujajo stranke k deljenju mnenj in sodelovanju v skupnosti. Aktivno odzivanje na negativne ocene kaže predanost reševanju težav in izboljšanju izkušenj strank, kar krepi ugled blagovne znamke. Enostavno za vsako oddano mnenje ponudite kupon za popust pri naslednjem nakupu in ne pozabite v emailu po, na primer, dveh tednih po nakupu obvestiti stranko o tem.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri