Menu

Mobilna spletna mesta (strani in trgovine)

Mobilna spletna mesta so nov prodajni hit, ki ga je »požegnal« tudi velikan Google. V svojo logiko ocene vašega spletnega mesta in umestitve med iskalne rezultate v iskalniku je od 21. aprila 2015 naprej vključena tudi mobilna verzija spletnega mesta. Tukaj je vaša priložnost, da pridobite plus točke in prehitite svojo konkurenco!

Mobilna spletna mesta (strani in trgovine)

Kaj je mobilno spletno mesto (mobilna stran ali trgovina)?

Spletne strani in trgovine že vsi dobro poznamo, mobilne pa so dejansko različica spletnih strani ali trgovin, ki so prilagojene manjšim zaslonom mobilnih naprav. Izkazalo se je, da je v zadnjem času več na spletu več obiskovalcev, ki uporabljajo mobilne naprave, kot namizne ali prenosne računalnike. Če vaše spletno mesto ni prilagojeno manjšim zaslonom, dejansko izgubljate svoje potencialne kupce in pomagate konkurenci. Mobilno spletno mesto lahko to popravi, saj je prilagojeno vsem manjšim zaslonom mobilnih naprav in pravilno prikazuje vsebino trgovine ali strani.

mobilna spletna trgovina
mobilna spletna stran

Zakaj vam izdelava mobilne trgovine lahko koristi?

  • Višje boste umeščeni na Googlu.
  • Povečal se bo vaš doseg do ciljne publike in kupcev.
  • Tudi na manjših ekranih bo vaše spletno mesto optimalno prikazano.
  • Omogočen bo tudi napredni marketing.

Zakaj je izdelava mobilnega spletnega mesta nujna?

Ker je uporaba pametnih mobilnih telefonov in tablic v porastu, je izdelava mobilnega spletnega mesta v današnjem času pravzaprav nujna. Mobilno spletno mesto ima drug format prikazovanja kot spletno mesto, zato ima tudi prilagojeno vsebino in funkcionalnosti, ki se prikazujejo na vseh mobilnih napravah.

V kolikor se šele odločate za izdelavo spletnega mesta je dobro razmisliti, ali bi se odločili za uporabo odzivnega dizajna (responsive), ali za izdelavo mobilnega spletnega mesta posebej. Odziven dizajn ne prinaša plus točk na Googlu, mobilno spletno mesto je zato lahko vaša prednost pred drugimi.

izdelava mobilne spletne strani

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.