Menu
VPRAŠANJE: Katere so največje razlike socialnih omrežij kot orodja za trženja oziroma prodajo od drugih internetnih poti?

VPRAŠANJE: Katere so največje razlike socialnih omrežij kot orodja za trženja oziroma prodajo od drugih internetnih poti?

Glavna prednost trženja socialnih omrežij pred ostalimi internetnimi potmi je ta, da imamo lahko na socialnih omrežjih veliko bolj ciljano oglaševanje, kar na omogoča boljšo konverzijo med kliki in nakupi oz. povpraševanjem. Ko se uporabniki registrirajo v skupnost, morajo namreč posredovati zahtevane podatke, kot so spol, kraj bivanja, leto rojstva in podobni. Tako imajo lastniki spletnih skupnosti v svoji lasti ogromno zbirko osebnih podatkov in hkrati tudi podatkov o navadah in potrebah uporabnikov. Ti podatki podjetjem omogočajo ciljano oglaševanje, kar pomeni, da se točno določen oglas prikaže samo točno določenim uporabnikom spletne skupnosti.

Druga pomembna prednost socialnih omrežij je hitrost širjenja informacij med uporabnik. Zaradi povezanosti in razvejanosti omrežij lahko hitro pridemo do informacije in hkrati tudi nanje hitro od-reagiramo. Komunikacija je na račun pogovornih oken, zasebnih sporočil, komentarjev itd. veliko enostavnejša in posledično hitrejša.
Socialna omrežje nam omogoča generiranje zvezne oz. kontinuirane marketinške kampanje hkrati pa so idealen prostor tudi za virusno komuniciranje. To nam omogoča posredovanje informacij, priporočil ali kritik o podjetjih, izdelkih ali storitvah na neformalen in veliko bolj oseben način.

Imate vprašanje? Pišite nam in z veseljem vam bomo odgovorili!

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.