Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Navdušite stranke z igralnimi elementi v spletnem poslovanju

Gamifikacija je tehnika, ki se uporablja v elektronskem poslovanju za vključevanje in motiviranje strank s pomočjo igralnih elementov in mehanik. Tukaj je nekaj primerov, kako se gamifikacija lahko uporabi v kontekstu elektronskega poslovanja:

 1. Programi zvestobe: Uvedba sistema točk, kjer stranke zaslužijo nagrade za svoje nakupe, priporočila ali sodelovanje na družbenih omrežjih. S tem se spodbuja ponovne nakupe in krepi zvestoba strank.
 2. Značke in dosežki: Podeljevanje virtualnih značk ali odklepanje dosežkov na podlagi določenih dejanj ali mejnikov, na primer števila opravljenih nakupov, pisanja ocen izdelkov ali dosežene vrednosti nakupa.
 3. Kazalci napredka in stopnje: Prikazovanje strankam njihovega napredka pri doseganju cilja ali stopnje znotraj programa zvestobe, s čimer jih spodbuja k dejanjem, ki jih približajo odklepanju naslednje stopnje ali dosegi določenega statusa.
 4. Tekmovanja: Organizacija tekmovanj, izzivov ali natečajev, v katerih lahko stranke sodelujejo in si prizadevajo osvojiti nagrade. To lahko vključuje dejavnosti, kot so oddaja vsebine, reševanje ugank ali tekmovanje z drugimi strankami.
 5. Kolo sreče: Ponujanje strankam možnosti vrtenja virtualnega kolesa za priložnost osvojitve popustov, brezplačnih izdelkov ali drugih spodbud. S tem se dodaja element navdušenja in presenečenja v nakupovalno izkušnjo.
 6. Personalizirane priporočila: Uporaba gamificiranih elementov, kot so "Morda vam bo všeč" ali "Priporočeno za vas", kjer strankam prikazujemo prilagojene izdelčne predloge na podlagi njihovega brskanja in nakupne zgodovine. S tem se ustvarja občutek personalizacije in izboljšuje nakupovalno izkušnjo.
 7. Družbeno angažiranje: Spodbujanje strank, da delijo svoje nakupe, ocene ali izkušnje na družbenih omrežjih, pri čemer jih nagradimo z ekskluzivnimi popusti ali spodbudami. S tem se ustvarja uporabniško ustvarjena vsebina in spodbuja zagovorništvo blagovne znamke.
 8. Napredovanje in odklenljiva vsebina: Ustvarjanje sistema, v katerem stranke lahko odlenejo ekskluzivne vsebine, funkcije ali izdelke, tako da dosežejo določene mejnike, dokončajo izzive ali zberejo točke. S tem se spodbuja stranke, da nadaljujejo s sodelovanjem z blagovno znamko in raziskujejo njene ponudbe.

Upoštevajte, da se lahko konkretne gamifikacijske elemente in tehnike prilagodi glede na vrsto elektronskega poslovanja in ciljno občinstvo.

Praktični primeri gamefikacije v spletni trgovini

Tukaj je nekaj praktičnih primerov, kako bi se gamifikacija lahko uporabila v trgovini:

 1. Nakupovalna igra: Ustvarite interaktivno nakupovalno igro, kjer stranke zaslužijo točke ali značke za vsak nakup. Te točke se lahko nato uporabijo za odklepanje posebnih nagrad ali popustov.
 2. Nagradni program z dosežki: Oblikujte nagradni program, kjer stranke dosežejo različne stopnje ali dosežke glede na svoje nakupe ali sodelovanje. Na primer, dosežek "Super Shopper" za večkratne nakupe ali dosežek "Socialni ambasador" za deljenje izdelkov na družbenih omrežjih.
 3. Izdelajte izzive in natečaje: Organizirajte periodične izzive ali natečaje, kjer stranke lahko sodelujejo in osvojijo nagrade. Na primer, fotografiranje izdelka v akciji ali izdelava kreativnega videa, ki prikazuje uporabo izdelka.
 4. Zvestobna žrebanja: Omogočite strankam, da se uvrstijo v žreb za nagrade glede na svojo zvestobo ali število opravljenih nakupov. To bo spodbudilo stranke, da ostanejo zveste in redno kupujejo.
 5. Virtualne značke za dosežke: Dodelite strankam virtualne značke za dosežke, kot so dosežena stopnja porabe, število priporočenih prijateljev ali dolgotrajna zvestoba. Te značke lahko stranke zbirajo in jih nato delijo na družbenih omrežjih.
 6. Pridobivanje bonusov s priporočili: Spodbujajte stranke, da svoje prijatelje povabijo k nakupovanju v trgovini. Za vsakega priporočenega prijatelja, ki opravi nakup, lahko stranka prejme poseben bonus ali popust.
 7. Sezonske posebnosti: Ob posebnih priložnostih, kot so božič, rojstni dnevi ali obletnice, strankam ponudite posebne nagrade, popuste ali ekskluzivne izdelke, ki jih lahko odklenejo s sodelovanjem v gamifikacijskih elementih.

Uporaba teh pristopov bo strankam omogočila aktivno sodelovanje, povečala zvestobo ter ustvarila zabavno in edinstveno nakupovalno izkušnjo v vaši trgovini.

Potrebujete še kakšno idejo? Pišite nam!

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri