Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Iz knjige ”Alkimist”

Največja laž na svetu? Da v določenem trenutku bivanja izgubimo oblast nas svojim lastnim življenjem, ki da mu od tistega trenutka ukazuje usoda. To je največja laž na svetu.

Paolo Coelho Alkimist

Duša sveta se hrani s človekovo srečo – pa tudi z nesrečo, zavistjo, ljubosumjem. Uresničitev Osebne legende je človekova edina dolžnost. Vse je le eno. In če si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile.

Skrivnost sreče je v tem, da vidiš vsa čudesa sveta, a pri tem nikoli ne pozabiš na kapljico olja v svoji žlički.

Takšen sem kot vso drugi: svet je zame tak, kakršnega hočem videti, in ne tak, kakršen v resnici je.

Nenadoma je začutil, da lahko gleda na svet kot nesrečna žrtev nesramnega tatu ali pa kot pustolovec, ki išče svoj zaklad.

Odločitve so samo začetek nečesa, kar se še ima dogoditi. Ko se odločamo, se predamo mogočnemu toku, ta pa nas naplavi na kraj, ki se ga v trenutku odločitve nismo niti v sanjah predstavljali.

Nihče se ne sme bati neznanega, zakaj vsakdo je sposoben ustvariti to, kar si želi in potrebuje.

Če znaš živeti sedanjost, si srečen človek. Tako lahko razumeš, da obstaja v puščavi življenje, da na nebu spijo zvezde, da se vojaščki bojujejo, ker je pač taka človeška narava. Življenje bo tedaj zate zabava, veliko slavje, zakaj življenje je zmeraj le trenutek, ki ga živimo.

In kako prerokujem dogodke prihodnosti? Z znamenji sedanjosti. Zakaj skrivnost je v sedanjosti. Če se ji posvetiš, jo lahko izboljšaš. In če izboljšaš sedanjost, bo boljša tudi prihodnost. Pozabi na prihodnost in živi vsak dan.

Samo tisti, ki najde življenje, zna najti tudi zaklad.

Ljubiš zato, ker ljubiš. Da ljubiš, ne potrebuješ razloga.

Iskanje se zmeraj začne z začetniško srečo in konča s preizkušnjo osvajalca. Najtemnejša je ura, ki ji sledi sončni vzhod.

Če ljubimo, se lahko spremenimo v katerikoli del stvarstva. Če ljubimo, nam ni treba razumeti dogodkov, kajti vse se dogaja v nas samih. Tako se lahko spremenimo v veter. Seveda pa je majhna pomoč vetrov dobrodošla.

Vsakdo, kdorkoli že je in karkoli počne, igra najpomembnejšo vlogo v Zgodovini sveta. Vendar največkrat tega ne ve.

Povzetek iz knjige Alkimist by Paulo Coelho

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri