Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Ideje za povečanje prodaje na spletni trgovini na primeru

Vsak spletni trgovec si vedno želi povečati prodajo svojih izdelkov preko spletne trgovine. Zaradi tega se razvijajo nove rešitve in moduli. Sam sem že skoraj 15 let aktiven na področju spletnih trgovin, zato se komaj spomnim kakšne povsem nove ideje, ki je še nisem uporabil. Vendar se vedno najdejo trgovine, ki s seboj prinesejo številne sveže zamisli. Tokrat je to spletna trgovina Sensilab, ki združuje različne prodajne elemente na enem mestu. Še bolj zanimivo pa je, da so vse to postavili na Magento platformi, ki mi je še posebej blizu.

V tej objavi se bom osredotočil na produktne strani in izpostavil nekaj ključnih elementov, ki bi lahko bili inspiracija za izboljšave na vaši trgovini.

1. Izpostavljeni popusti in količinske možnosti s popusti

Vsak izdelek ima jasno naveden odstotek popusta, kar takoj pritegne pozornost obiskovalcev. Hkrati pa prikaže tudi, koliko popusta lahko pričakujete ob nakupu večih izdelkov. Cena za 1, 2 in 3 kose je razvidna za vsako količino. Posebej je izpostavljena tudi najboljša izbira, kar spodbuja stranke k nakupu večjih količin, s čimer se poveča vrednost košarice.

Poleg možnosti izbire količine ponujajo tudi mesečno naročnino na izdelke s še večjim popustom in brezplačno dostavo. Čeprav sistem naročnin v Sloveniji ni tako pogost, je v tujini postal velik trend, saj omogoča preoblikovanje enkratnega nakupa v redne mesečne nakupe.

2. Podrobna vsebina izdelka

Vsebina izdelka ni le nekaj kratkih suhoparnih opisov, temveč je razčlenjena na različne elemente. Začne se s kratkim opisom in seznamom prednosti, ki jih izdelek ponuja. Poleg tega so označeni tudi različni atributi, kot so "brez glutena", "izdelano v EU", "brez GSO" itd., skupaj s poudarjanjem 30-dnevne garancije in brezplačnega darila.

Nadaljuje se z obsežnejšim opisom, ki je razdeljen na več odsekov in pokriva različne prednosti izdelka. Na desni strani so navedeni seznam sestavin, način uporabe in različna opozorila.

3. Izpostavljeni dodatki

Hitro boste opazili, da to ni običajna produktna stran, saj se pasica za dodajanje izdelka v košarico pomika skupaj z zaslonom, tako da jo je težko spregledati. Na dnu strani se dodatno ponovi možnost naročanja izdelkov.

4. Mnenja obiskovalcev

Poudarek na mnenjih obiskovalcev je odličen, saj pomaga pri odločanju o nakupu. Sensilab ima široko zbirko mnenj za vse izdelke, kar je za naš trg precej redko, saj je težko pridobiti mnenja od kupcev brez dodatnih vzvodov.

Na spletni strani je vgrajen Yotpo sistem, ki omogoča prikaz mnenj na razširjen način in zbira mnenja ter omogoča obveščanje preko e-pošte in SMS sporočil.

5. Dodatki za povečanje vrednosti košarice

Če dodate izdelek v košarico, boste opazili, kako hitro se prikaže posebna ponudba z znižanimi izdelki in informacija o tem, koliko manjka do brezplačne dostave.


Stran ima res veliko zelo zanimivih elementov, in obisk te strani je pravi užitek zaradi toliko različnih idej. Že na sami produktni strani vidimo, da jih je res veliko.

Ali tudi vi poznate spletno trgovino, ki vas je navdihnila? Prosimo, delite jo z nami. Več idej, ko bomo imeli na voljo, več rešitev bomo lahko ponudili svojim strankam. Če jih še niste opazili, sem dodal tudi nekaj modulov za Magento na spletno stran. Preverite jih tukaj! V načrtu imam še več, nekatere pa bom dodal popolnoma brezplačno.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri