Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Email marketing po opravljenem nakupu v spletni trgovini

V svetu spletne prodaje je ena ključnih stvari, ki jo večina podcenjuje, vzdrževanje odnosa s strankami po opravljenem nakupu. Po zaključenem nakupu se odpre priložnost za vzpostavitev dolgoročnih odnosov s kupci, kar pa v praksi pogosto spregledamo. Ne verjemite mitu, da je ključ do trajne rasti e-trgovine zgolj pridobivanje novih strank. Pravzaprav je vzdrževanje odnosa s trenutnimi kupci ključno za uspeh. Pridobivanje novih strank je mnogokrat dražje kot ohranjanje obstoječih.

Zakaj uporabljati email avtomatizacijo po nakupu?

Avtomatizacija po nakupu omogoča trgovcem, da stopijo korak dlje in izkoristijo vsako fazo strankine izkušnje. Ne gre le za zaključek nakupa kot končno točko, ampak za začetek trajnega odnosa. Avtomatizirane kampanje po nakupu ponujajo priložnost, da zgradimo most med nami in kupcem ter vzpostavimo zanesljiv kanal komunikacije.

Ta pristop je še posebej učinkovit, saj izkazuje skrb za kupčevo zadovoljstvo, nadgrajuje nakupno izkušnjo in vzpostavlja most med blagovno znamko ter stranko. Pomembno pa je razumeti, zakaj so ponakupni emaili pomembni v kontekstu prodaje in vzdrževanja odnosa s kupci.

Tu so nekateri ključni razlogi, zakaj so po prodajni emaili nepogrešljivi:

  • Ustvarjanje dobre izkušnje: Izkušnja strank je temelj vsakega uspešnega podjetja. Personalizirani po nakupni emaili zagotavljajo relevantne informacije in dodano vrednost, kar gradi izjemno izkušnjo in povečuje verjetnost za ponovne nakupe. še posebej če po nakupu vključimo anketo o zadovoljstvu.
  • Gradnja lojalnosti: Poskrbite, da se kupec počuti cenjenega. Po nakupni emaili omogočajo, da ostanete v stiku s strankami. Sodelujte z njimi z vsebinami, kot so vodiči, nasveti in triki, povezani z njihovim nakupom, ter okrepite svojo vlogo strokovnjaka na področju.
  • Spodbujanje dodatnih nakupov: Analizirajte zgodovino nakupov in preferenc kupca ter mu priporočajte dodatne izdelke, ki bodo izboljšali njegovo celotno izkušnjo.
  • Postavljanje pričakovanj: Stranke cenijo preglednost in pravočasno komunikacijo. Po nakupni emaili so idealna platforma za postavljanje jasnih pričakovanj glede obdelave naročila, dostave in morebitnih vprašanj.
  • Spodbujanje ponovnih naročil: Strategično načrtovanje po nakupnih emailov lahko vključuje opomnike za ponovni nakup, še posebej pri porabljivih izdelkih ali storitvah s predvidljivim ciklom obnavljanja.

Primeri učinkovite uporabe ponakupnih emailov:

Ekskluzivni kupon za naslednji nakup

Kot nagrado za zvestobo pošljite ekskluzivni kupon za naslednji nakup:

Email: "Hvala, ker ste del naše skupnosti! Kot znak zahvale vam pošiljamo 15% popust na vaš naslednji nakup. Koda: Zvestoba15. Preverite našo ponudbo tukaj."

Faza naročila in anketa

Informirajte kupca o fazah naročila in ga povabite k sodelovanju v anketi:

Email: "Sedaj ste verjetno že prejeli naše naročilo in izdelk preizkusili, Ker nam je zvaše zadovoljstvo pomembno bi radi izvedeli vaše mnenje. Prosimo, izpolnite našo kratko anketo, da  se lahko še izboljšamo. Vaše zadovoljstvo nam je pomembno."

Zahvala in personalizirana priporočila

Po nakupu kozmetičnih izdelkov pošljite zahvalo in personalizirana priporočila. Na primer za dopolnitev rutine nege obraza:

*Email: "Hvala za vaš nakup! Za še bolj osvežujoč videz priporočamo uporabo našega novega tonika in vlažilca skupaj z vašim najljubšim serumom. Preverite naše priporočene izdelke. Za vas na voljo še z dodatnim popustom."

Posebna ponudba ob rojstnem dnevu

Ob rojstnem dnevu pošljite posebno ponudbo kot darilo:

Email: "Srečen rojstni dan! Kot posebno darilo vam podarjamo 20% popust na celoten nakup. Uporabite kodo: Cestitka20. Uživajte v posebnem dnevu!"

VIP ponudba

Za VIP kupce ustvarite posebno landing stran s ekskluzivnimi ugodnostmi:

Email: "Postali ste naš VIP kupec! Obiščite našo ekskluzivno VIP stran in odkrijte unikatne ponudbe ter presenečenja, ki smo vam jih pripravili kot zahvalo za vašo zvestobo."

Opozorilo o ponovnem nakupu

Ko se bliža čas za ponovni nakup, pošljite prijazno spominsko opozorilo:

Email: "Opazili smo, da se bliža čas za ponovni nakup vašega priljubljenega izdelka. Ne pozabite obnoviti svoje zaloge in uživati v neprekinjeni kakovosti. Kliknite tukaj za ponovni nakup."

Ko se podate v svet email avtomatizacije po nakupu, v resnici raziskujete možnosti, ki vašemu poslovanju odpirajo vrata do globljih odnosov s strankami. S preprostim poskusom enega od predstavljenih pristopov boste kmalu odkrili, kako lahko ta orodja ne le izboljšajo izkušnjo vaših strank, ampak tudi prispevajo k rasti vašega podjetja.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri